Reklama

Reklama

V zimě roku 1820 byla velrybářská loď z Nové Anglie napadena čímsi neuvěřitelným: velrybou mamutích rozměrů s obrovskou vytrvalostí a téměř lidskou touhou po odplatě. Toto skutečné námořní neštěstí inspirovalo spisovatele Hermana Melvilla k napsání románu Bílá velryba. (Freeman Ent.)

Recenze (544)

Y2ORSI 

všechny recenze uživatele

Od Maxe mě žádný jiný film tolik nevtáhl a nebavil jako právě V srdci moře a o to u filmu jde nejvíc, takže mu odpustím technickou stránku a spoustu dalšího... ()

monika_cz 

všechny recenze uživatele

Úžasná atmosféra a zpracování, přiblížení práce na velrybářské lodi. Velice jsem si užívala záběry zpod hladiny. Druhá polovina filmu byla trochu horší, nechápala jsem proč nepřivázali čluny k sobě, pak by se nemuseli pořád hledat. Ale bylo dobře vidět, co s lidmi provede hlad a dehydratace a obrovská velryba. Nevěděla jsem, zda přát vítězství trosečníkům nebo velrybě. Velice příjemný film i jeho závěr. ()

Roborooney 

všechny recenze uživatele

Taký skoro obyčajný blockbuster. Ničím neurazil, ale zas ani nenadchol. K jeho dobru slúži že ma nenudil hrdinskymi rečami a nebol až tak veľmi americký. Keby to nepozerám na veľkom plátne bolo by to za tri hviezdy. ()

suomifilm odpad!

všechny recenze uživatele

Dve hodiny koncentrovanej nudy. Dejová linka plochá ako hrudník vietnamskej gymnastky, herecké výkony prirodzené ako prednosti Lolo Ferrari. Počítačové efekty? Cesta do praveku od Zemana bola realistickejšia. A tie geroické klišé... "Zomrieme ako muži..." No, ako žena zomrel ako prvý chlap Einar Weneger (ale to je iný film, na ktorý sa teším, až ho znovu uvidím). Hlboko nedoporučujem. A keď tak len doma s možnosťou rýchleho vypnutia. Ja som to šťastie v kine nemal. ()

JBBerethor 

všechny recenze uživatele

Původně tento film měl být v březnu tohoto roku těšil jsem se, když jsem zjistil, že posunuli premiéru na prosinec, obával jsem se že film dopadne stejně jako Jupiter vychází, ale naštěstí Howard mě nezklamal, jak jiní zmiňovali škoda příliš zeleného a modrého plátna ale jinak by to opravdu natočit nešlo točte někde v oceánu při bouřce, nebo mezi hejny verlyb, každopádně každý film dá práci a tento film ve mě opět vyvolal pocit že musím zjišťovat více, například: dnes je druhý den po shlédnutí filmu v kině a můžu vám říct že už vím skoro vše o lovení verlyb a legendách souvisejících s filmem a pravdou, doporučuji a těším se až film uvidím znovu, bylo by mi líto dát jenom čtyři hvězdy. ()

alKalda 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, jako by se film nemohl rozhodnout, zda bude bojem s verlybou nebo bojem o přežití. Nakonec bohužel není ani jedno. Navíc k hercům jsem si během filmu nedokázal utvořit takový vztah, jak by si film pojednávající o honbě/útěku před obrem zasloužil. ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Prostě se jen díváte na něco co jste už několikrát viděli, jen je to trochu jinak natočené. Natočené sice dobře, ale to je tak asi všechno. Nestrhne vás děj, herci, animace ani hudba. Jednoznačně nejlepší herecky výkon podala velryba. Koho napadlo obsadit do hlavni role tohle kladivo prostě nechápu. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Opravdu nechápu poměrně vysoké ocenění. Jednak je to po technické stránce (digitalizace, efekty, stylizace pozadí, akční scény atp.) na dnešní dobu naprostý trapas, a pak už to scénář ani režie (což nejsounaprostý průser) už nevyváží... Nebál bych se film zkrátit o 30 minut, spíše by to celku prospělo - a přestože mám dobrodružné filmy, a námořní zvláště, rád, tady jsem se dost často nudil. ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa digitálu. Druhá polovica filmu sa mi viac páčila, ale ten začiatok nic moc. Od Howarda som čakal oveľa viac. ()

cumimnabednu 

všechny recenze uživatele

Doporučuji shlédnout verzi Bílá velryba z roku 1956. Je to nesrovnatelné. Tam kapitán Achab, postava, jak víno, neuvěřitelně dramatická. Tady v tom jakýsi zelenáč kapitán, bezvýrazný, plochá postava. A tak je to s celým filmem. Žádný herecký charakter, žádné rozvedené postavy, nic, čeho by se divák mohl držet. Nutí mě to opravdu stálee srovnávat se starší verzí a je to ve všem lepší o tisíc procent. ()

Von Kempelen 

všechny recenze uživatele

Přestože považuju Bílou Velrybu páně Melvilla za jeden z největších uměleckejch klenotů vůbec, neměl jsem doposud tušení o existenci předobrazu Narrative of the Most Extraordinary and Distressing Shipwreck of the Whale-Ship Essex, podle kterýho je In the Heart of the Sea natočený. Původní předlohu jsem tedy neměl možnost číst, ale ve filmu mi chybí právě ten filozofickej přesah Melvillova díla, bez něj je to jen další napínavej snímek stojící pak hlavně na vizuálu a hercích. A ani jedno ani druhý se zrovna dvakrát nepovedlo. Paradoxně mi z celýho filmu nejvíc zaujaly narativní momenty s účastí skutečnejch herců Gleesona a Michelle Fairleyový. Přesto, když jsem zapátral po skutečnejch osudech námořníků z Essexu, zjistil jsem, že se film do velký míry držel skutečnosti, což je v dnešní době až hanebnejch uměleckejch licencí veliká deviza. ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele

Je to příběh o jedné odporné společnosti, která je ve filmu chvílemi oslavována, chvílemi odsuzována a já si říkám, proč něco takového vůbec někdo točí. Nejhorší je, že V srdci moře občas sice zakopává o nějaké to ekologické poselství, ale většinu času se prezentuje jako hrdinský epos "hodný Homéra". Ron Howard na jednu stranu "uvědoměle" a bez "sluníčkářských" příkras ukazuje, že jsme prostě "nadřazený" druh, který pro své pohodlí a luxus musí zabíjet druhé, ale na stranu druhou nás nutí velryby litovat a soucítit s nimi. Celý závěr je pak už jen o hraní na city, nepřináší nic nového ani žádné rozhřešení, ale hlavně, že si dědula popláče. Nakonec jen obsadit Hemswortha, aby přišlo do kina dost fanynek, a je vystaráno že. Celkově je to dost nuda a efekty jsou jak z filmů od Asylum. Tři hvězdy dávám za špinavou atmosféru, masky a pěkný scenérie. ()

Contti 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh, který umí napsat jen život sám. Film mě nadchnul ve všech rovinách. Brilantní práce. Vřele doporučuji. Co mohu více napsat snad jen motto, které zaznělo z úst spisovatele: Mít odvahu vydat se tam ... kam se nikdo vydat nechce ()

sobol1 

všechny recenze uživatele

3 hvězdy si to zaslouží tento dobrodružnák ale kdybych tento film pustil mému 7 letému synovy asi by ho bavil víc ()

potok.009 

všechny recenze uživatele

Poněkud strnulá dějová linie s chybějícím šmrncem, které naopak nechybí smysl pro detail. Zfilmováním "Moby Dicka" však šlo těžko vymáčknout o něco víc. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Docela dobré dobrodružné drama o lovcích velryb,příběhově podobné jako Dokonalá bouře,loď se vydá na moře pro co největší úlovek a nakonec jsou rádi že se jich vrátí jen hrstka.Herecké výkony v pohodě ,vizuálně spokojenost. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Řemeslná jistota od řemeslného režiséra.Propracované scény narušuje jen vyprávění starého mořského psa.Žádné velké emoce,jen drama na moři. ()

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Co chystá režisér Rivalů?

Co chystá režisér Rivalů?

14.02.2014

Ron Howard je hollywoodský veterán, jenž se blýsknul Apollem 13, Čistou duší nebo Duelem Frost/Nixon. Nejvíc lidí ale zřejmě potěšil loňskými Rivaly, kteří momentálně drží 8. pozici v žebříčku… (více)

Reklama

Reklama