Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (505)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise je už dlhé roky zárukou solídnych filmov a prvý Jack Reacher sa mi dosť páčil, do svojho žánru priniesol príjemné osvieženie, ale toto pokračovanie sa teda moc nevydarilo. Hlavne vôbec nerozumiem, prečo tvorcovia tentoraz vynechali prakticky všetko, čo vtedy fungovalo, pôvodný film mal atraktívnu zápletku a skvelého hlavného hrdinu, ktorý bol suverénny, najlepší z najlepších, vždy o niekoľko krokov pred ostatnými a úplne omilostený od všetkých tých vzťahových záležitostí, čo z pôvodného filmu robilo trochu odlišnú a zaujímavú žánrovku. Tentoraz je z toho len úplne štandardný film tohto typu. Zápletka mi prišla úplne nezaujímavá, ako z nejakého priemerného dielu priemerného krimi seriálu vo vojenskom prostredí a tak ma to už po chvíli prestalo zaujímať. Jediné šťastie, že sa tu skoro stále niečo deje, ale aj tak som sa miestami nudil, tu ma skutočne vôbec nezaujímalo, akým smerom sa to bude vyvíjať a ako to skončí. A tak som bol nakoniec za tie nové vzťahy ešte aj rád, v pôvodnom diele by ma rušili, ale tu je tá zápletka tak nudná, že ma viac zaujímalo, akým smerom sa vyvinie vzťah s dcérou alebo známou z armády, než vyšetrenie prípadu. A sklamaním sú aj postavy, hlavne samotný Tom Cruise ako Jack Reacher tu s výnimkou obstojnej úvodnej sekvencie teda za moc nestál, prišiel mi dosť nevýrazný a neustále pozadu. Dokonca ešte aj Cobie Smulders ako jeho nová partnerka mi sedela viac, aspoň sa snažila a ani postava dcéry nie je majhoršia. Ale inak už nie je čo chváliť, vedľajšie a aj záporné postavy sú úplne nevýrazné. Akcia na prvý pohľad vôbec nie je zlá, je v klasickom štýle, takže ju tvoria samé súboje, prestrelky a naháňačky, ktoré sú prehľadne natočené a technicky veľmi dobre zvládnuté, pričom pri súbojoch poteší, že sú opäť surové a pomerne realistické, ale čo z toho, keď sa tu celkovo nenájde jediný nápad alebo aspoň moment, ktorý by v niečom vynikal alebo výraznejšie zaujal. Jednoducho obsahovo je akcia zúfalo obyčajná. A režijne je to presne také, ako sa aj dá čakať, teda bez väčších problémov, predsa len je to áčková záležitosť so slušným rozpočtom. Takže nebolo to tak zlé, aby som musel siahať po podpriemernom hodnotení, ale aj tak ma to moc nebavilo a hlavne dosť sklamalo. Oproti pôvodnému dielu je to s výnimkou vizuálu, ktorý si udržal štandard po všetkých stránkach o dosť horšie. Keby som mal vybrať najhorší Cruisom film, Jack Reacher 2 by bol jeden z hlavných kandidátov a asi by to aj vyhral. 51% ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má několik zásadních problémů: přiblblej scénář, majora tetu Robin a mladý blonďatý pískle, který nemá problém odzbrojit ani největšího bouchače filmu... Kdo se navíc těší aspoň na hláškujícího Reachera, bude zklamán taky... Film se postupně propadá tak nízko, že dvě hvězdičky budou tak nějak akorát... Aspoň, že si i sami tvůrci uvědomují, jak je z podtitulu filmu patrné, že se Reacher vážně vracet neměl... A jestli se vrátí ještě jednou, doporučoval bych, aby své zničení dovedl k dokonalosti - Dáda s žížalou Jůlií by teď snad měly mít volno... ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co ty na to, Reachere ??" - "Kdyby záleželo jen na tom chvatu, už by bylo po tobě.." ;) No, Liam byl rozhodně chápavější fotřík !! Ale zas neuměl tak rychle běhat..;) Nepočítali s ním, protože se neměl vracet, a to teda neměli dělat.. A tak dostali přes držku !! Všichni !! Chce to jistě Zwick, aby podobná žánrovka navíc sequel, jakkoli jde prostě jen o další příspěvek Childově agentské franšíze, jíž pomohl stvořit především Cruisův nemalý producentský Grant, nevypadal jako převážnělý requiem, ovšem Cruise s Edwardem to zvládli výtečně vyvážit.. Důsledně minimalistické, svojské, leč poctivé, sebeironické a coby inteligentní adaptace výborné.. Zdejším tradičním výkřikům navzdory.. A navzdory předpokladům to Edie Zwick, dost zajímavě pracující s ženskými charaktery, skutečně zvládl.. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jak Reacher se vrací. Bohužel už není sám a to přináší své problémy. Společnost mu dělá šikovná Cobie Smulders a Danika Yarosh, která je celou dobu jenom zdržuje. Opět se celý film utíká, protože nikomu nemohou věřit. Stanou se terčem armádního spiknutí. V patách je jim celou dobu jeden hitman. Škoda že Robert Knepper zde jako záporák neměl víc prostoru. I přes pár nelogičností film zachraňuje dobrá akce. Tom Cruise nám stále dokazuje, že tyhle akční hrdiny stále zvládá. Možná to celé mohlo být o něco kratší, aby bylo míň utíkání... "Jsi teplá?" :D ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Víte na špatné filmy, se píše komentář celkem jednoduše, nemusíte skoro nic psát, stačí jenom napsat, že to stojí za hovno a to je celé. A ke čtyř hvězdičkovým/pěti hvězdičkovým filmům, se to také píše celkem snadno. Ale k takovým filmům, jako je tady Jack co nemá vracet, tak tady se mi to psalo celkem obtížně. První Jack Reacher, se mi hrozně moc líbil. Takže je celkem logické, že sem na pokračování těšil, byť sem od Dítěte nečetl ani jednu knihu. Akce je super je jí sice méně, ale je fajn. A je dobře, že akci nedělá jenom Cruise, ale i Cobie, bitka v kuchyni je super, nelze ji skoro nic vytknout. A celkově akce, přichází hezky z nenadání, takže hrdinové nemají čas se na ni připravit. A navíc Robert Knepper, evidentně chce získat titul záporák roku. Nicméně s filmem, mám celek čtyři závažné problémy. Problém číslo jedna - ta bitka v kuchyni má totiž jednu vadu, tou je když se Jack pere se zabijákem a Cobie mu běží na pomoc, tak ji Jack okřikne s tím že ne. Prostě na ni zařve ať se do bitky neplete, stejně se do ní zaplete, takže bitka pak postrádá plynulost. Problém číslo dvě - Jackova údajná dcera, ve filmu je hrozně fajn, hubatá a značně odrzlá, byla mi sympatická. Ale v hotelu když na ni někdo nedohlíží, tak udělá takovou obrovskou fatální chybu, až se mi chtělo brečet. Problém číslo tři - Pamatujete si Wernera Herzoga ? To byl mozek v jedničce, a celá ta jeho postava, byla dobře napsaná a zahraná, takový starý, děsivý muž, s temnou minulostí a jedno oko měl nějak fuj, šel z něho strach. Tady je mozek Knepper a byť se snaží sebe víc, nejde z něho strach, respekt, je tady asi pět minut a moc se tedy nepředvede. Neni z něho cítit strach, tak jako z Herzorga. A teď k poslednímu problému, číslo čtyři - Ten zabiják, co jde po hrdinech je fajn, super žoldák, ale ta finální bitka, byla sice brutální, ale té v jedničce se prostě tahle nevyrovná, bitka v dešti je nezapomenutelná. Ano vím co tomu, tady předcházelo, ale celé to mohlo být vyřešeno jinak a mnohem lépe. Finále mi přišlo, jako by už herci byli unavení a nechtělo sem ji dál dělat akci, tak zvolili tu nejednoduší variantu, co se nabízela. Celkově záporáci, sou takový vyloženě do počtu, nesnaží se, nekryjí se. Je to sice fajn akce, ale nemá hloubku. Protože když to srovnám, stou přestřelkou v lomě, páni ta byla, tady záporáci hlavně střílejí, střílejí a nabíhají si na Tomovu pěst. A řekněme si to na rovinu, všichni nadáváte na Jai Courtney, ale v jedničce byl mnohem lepší záporák, šel do toho na plno. Nerad dávám filmu takové hodnocení a navíc filmu, který má slušně našlápnuto na status kultovní, ale někdy to je prostě o režisérovi. Ano vinu dávám režisérovi, jelikož to je ten samej, co nutil Toma poskakovat v kimonu a dělat, že dělá jako že karate. Tak příště to snad bude lepší........protože jinak se už nikdy nevracej. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • V prvom filme je v dave na zastávke človek, ktorý po automobilovej naháňačke dáva Jackovi (Tom Cruise) šiltovku. Podobný muž sa objaví aj v tomto filme, tentoraz však ako taxikár a dáva šiltovku majorke Turnerovej (Cobie Smulders). (zajo91)
  • Když Jack (Cruise) řekne šerifovi Woodovi, že za 90 vteřin zazvoní telefon a on odjede do basy s želízky na rukou, tak ve skutečnosti uběhne 95 vteřin. (Timak)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama