Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (505)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po předchozím filmu jde o jasný sešup k průměrnosti. Pravda, kromě závodů v klasickém běhu je divákovi nabídnut i parkour, ale i páchnoucí hromádka klišé z akčních filmů- aby mohl hrdina porazit hlavního záporáka, musí být nejdříve naklepán jako nedělní řízek, z úzkých vás dostane zrovna ten jediný chvat, který umíte a podobně. Navíc mě silně otravovala nesmyslná rádoby rodinná hra na city a snaha tvůrců přesvědčit mě o tom, že si člověk po intenzivním střetu se zdí jen dvakrát odkašle a organismus se radostně zregeneruje, musel jsem se ujistit, že film opravdu nerežíroval Jean-Claude van Damme. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V knihách Lee Childa je Jack Reacher dvoumetrový svalovec mladší čtyřiceti let, ve filmu ho ztvárnil čtyřiapadesátiletý Tom Cruise, který svými 170 centimetry aspiruje leda na titul nejvyššího z hobitů. Kupodivu to ale ničemu nevadí. Cruise je v plný formě, muskulaturu nemá špatnou, cynické hlášky cedí jednu za druhou, a dokonce je ve své dojemné snaze vypadat drsně přesvědčivý. Jasně, film není nic víc než béčková akční zběsilost, ale je na co se koukat, tempo je zběsilý a připomíná klasický akčňák s nádechem starých dobrých časů osmdesátých let. Jo,ty zlatý časy, kdy se s násilím nešetřilo a testosteronem našlapaní hrdinové všechny vždycky zachránili. I když tedy v Jacku Reacherovi proběhla snaha o aktualizaci a významné role patří ženským hrdinkám, není pochyb, že hlavní roli mají a za každých okolností budou mít chlapi. Přes to nejede vlak. Dobrý, občas je to až komický: idiotský chování vedlejších postav, spousta klišé v dialozích, v zásadě je celej děj možný odvyprávět do konce zhruba po prvních patnácti minutách a detaily jako Cruisovo proražení okna u auta holou pěstí probudí spíš smích, no, ale... do filmu to celkově zapadá. Ovšem fakt jsem zíral, že Tomík Cruisů ve svým věku ještě utáhl charismatického akčního hrdinu - a nejlepší bylo, že si kromě jedný scény v závěru odpustil ten svůj typickej širokej úsměv. Naopak úplně mimo je obsazení Cobie Smuldersové. Jako elegantní a nalíčená Robin v Jak jsem poznal vaši matku je okouzlující, coby armádní majorka nehezká a zoufale nepřesvědčivá, nedá se jí věřit snad jediný zlý pohled. Nemůže holt vyjít všechno. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No tak jestliže u předešlého dílu převládla spokojenost, tak v tomto případě jsou na místě spíše rozpaky. Akce, byť nepříliš nápaditá, měla docela švih, ale na můj vkus jí nebylo dost a nastoupil i problém s hlavní postavou. Jestliže předtím byl Reacher plus mínus obyčejná mlátička, tak tady se mi Zwick snažil vnutit, že je to navíc i romantik a když na to přijde, byl by z něj i skvělý táta. No a to bylo něco pro Cruise, který tady v plné kráse ukázal, proč ho občas nemůžu vystát. Příliš nepomohla ani ženská část castingu s prkennou Smulders a nesympatickou eventuální dcerou. vše zůstalo na záporákovi, který byl sice fajn, ale sám to utáhnout nemohl. Škoda. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi polhodinu trvalo moje rozcarovanie z toho, ze podobne ako u serie Mission Impossible aj v tejto serii so zmenou rezisera doslo k zmene stylu. Jednotka bola inteligentna kriminalka s oldschool akciou a odlahcena vsadepritomnym humorom. Dvojka je tupa Bourneovka v ktorej hlavneho hrdinu cely film vsetci nahanaju. Keby to bola aspon kvalitna kopia, tak by som to akceptoval, ale nie je. Hlavny pripad je nezajimavy a plny logickych chujovin. Uplne to ale zabija neznesitelna linia s otravnou dcerou. Z postav ma nezaujal nikto. Zaporaci su nevyrazni, Cobie Smulders sa do ulohy vojenskej drsniacky nehodi a samotny Cruise uz tiez nie je ani zdaleka tak cool a zabavny ako v jednotke. Humoru rapidne ubudlo. Oldchool feeling je prec a akcia je tuctova. Chyba mi tu akykolvek zapamätania hodny moment. Sem tam nejaka nahanacka, prestrelka, behanie po budovach alebo bitka jeden vs presila, ale nic co by sme uz nevideli inde a v lepsom prevedeni. Cely cas som cakal, kedy na mna vybafne Tommy Lee Jones, ktory v devätdesiatkach honil kdekoho, ale tento rok mal sluzbu v najnovsej Bourneovke. Vysledok je teda velkym sklamanim a pôsobi neoriginalne a beckovo. Jak nejaka druha alebo tretia liga, kde sa pohybuje Statham alebo pred davnymi rokmi Snipes. Cruisa je na takeho videoprojekty skoda. 4/10. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zwick to uchopil jinak a blbě. Hlavní devízy jedničky jakoby opomenul a servíruje nám druhý příběh agenta s tajemnou minulostí s minimální porcí nadhledu, který však ani tak nehraje prim, nýbrž jen v detailech rozmělňuje sakramensky vážnou notu, která je sama o sobě to největší kriminální klišé za poslední dobu. Bohužel i scénáristické postupy a rámování příběhu je prvotřídní hollywoodský kalkul a tuctovka. Tzn. dočkáte se všech neduhů, které scénáře k obyč akčním filmům mají. Všechny zvraty a pokusy o napětí tím pádem u Reachera dvojky vyznívají do ztracena. Z části to zachraňuje obvykle prvotřídní akce, kterou Zwick vždycky uměl, ale stejně budete po očku pokukovat po té pomalé, zběsile nesestříhané bitce z prvního dílu. Cruise super, vyjmečně i vojanda OK. Rodinný element diskutabilní a určitě snižuje celkový rating. Po jedničce, která způsobila solidní fanouškovský breakdown a začalo se potutelně mluvit o dalším agentovi ala Bond a Hunt přišla studená sprcha a s trojkou nevím nevím. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Jack Reacher má podle předlohy u sebe vždy jen kartáček na zuby a od 11. 9. 2001 také průkaz totožnosti. Když jej na začátku filmu šerif prohledává, najde u něj právě tento kartáček a občanský průkaz, což jsou jeho jediné doklady napříč celý celým světem knižní předlohy. Tím je v podstatě podloženo, že jde o jediné věci, které má Jack u sebe (napříč knižními dobrodružstvími). (Thommy91)
  • Mimo série Mission Impossible sa jedná o prvé pokračovanie, v ktorom hrá Tom Cruise. (figliar)
  • Príbeh filmu sa odohráva podľa osemnástej knihy zo série o Jackovi Reacherovi, od spisovateľa Leeho Childa. Prvý film, Jack Reacher: Posledný výstrel (2012), bol natočený podľa deviatej knihy, čo znamená, že sa nejedná o priame pokračovanie príbehu. (figliar)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama