Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 4

Recenze (505)

kingik 

všechny recenze uživatele

Cruiseho obrození dopadlo zdárně. Po podivné jedničce přichází pokračování eskapád Jacka Reachera, co nemá až tolik společného se svým předchůdcem. Když se Tom Cruise rozhodl angažovat režijního veterána Edwarda Zwicka, musel počítat s tím, že se bude režírovat "postaru", žádné kamerové prostocviky, žádné inovace v oblasti akčních scén, jen normální akce, tudíž nijak nepřehnaná, tentokrát podpořená fajn tempem. A Jack Reacher, který musí očistit své ctnostné jméno, vytáhnout vojenskou kamarádku z vězení a vypořádat se s otcovstvím, když mu osud přivál patnáctiletou uhrovitou holčinu, která má být údajně jeho dcerou. Útěk a zabijáci v patách. Co z toho dělat vědu. Cruise, Zwick i scenáristé Wenk a Herskovitz nejsou žádní mladíci, tudíž je příjemným překvapením, že se film nezadýchává a vydrží běžet v solidním tempu po celou dobu. Jistě, dá se namítnout, že tenhle film je anachronismus, akce v kvalitě nepřekonává akční bijáky z devadesátých let, kdo chce vidět něco poctivě zrežírované, digitálně až tolik nevyšisované, s Cruisem, který má být čtyřicátníkem v nejlepší formě, má možnost. Jeho filmové partnerky, jsou zde hned dvě, a sice Cobey Smulders a Danika Yarosh, působí celkem neokoukaně, druhá jmenovaná jistě poroste do krásy, i když zde je ještě za puberťačku, ve skutečnosti už překročí dvacítku. Zabiják málo známého Patricka Heusingera působí dostatečně šíleně a nevyzpytatelně, byla to dobrá volba. Z filmu je sice místy znát rutinní přístup, akce ničím extra nevyniká, ovšem pouštím tenhle film ke kvalitním akčním branám, neb mně na něm nic nevadilo, nerušilo a celé to ubíhalo velmi zdárně. 10/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jack neztrácí čas. Než začne film, stačí zpacifikovat dva týpky a další dva předává spravedlnosti před úvodními titulky, během nichž si zvládne domluvit rande se ženou, kterou sotva poznal. Přibližně první třetina filmu je parádní lekcí vypravěčské úspornosti. Čas na vydechnutí nemají ani postavy, které nevedou zbytečné řeči a jednají, ani divák. Tah na bránu Reacher ztrácí až vinou druhé ženy vstupující do příběhu, kvůli které musí protagonista nejen utíkat před spravedlností a pátrat po skutečném padouchovi, ale zároveň se chovat jako zodpovědná otcovská figura a sdělovat výchovné rady, což k pulpovému hrdinovi jeho typu vůbec nesedí. Vztahy mezi postavami navíc kvůli slabě prokresleným postavám a nevýrazným hercům nemají potřebnou dynamiku (jakkoli prý byly právě ony jedním z hlavních důvodů, proč si tvůrci z cca dvaceti Childových knih vybrali ke zfilmování zrovna Never Go Back), takže budete mít oproti svižnému začátku dost času přemýšlet nad předvídatelností tuctové zápletky. Budete-li se snažit, lehko odhadnete, jak dopadne právě probíhající scéna. Budete-li se snažit trochu víc, bez problému odvodíte, jak to skončí celé. Jako fajn bonus vítám, že vztah mezi Turnerovou a Reacherem zůstává na profesionální rovině (jeho povahu pěkně demonstruje, že ani jeden z nich neřeší polo-obnaženost toho druhého, když si prohlížejí utržené rány). Jediná vypravěčská zrada, částečně ospravedlňující nedomrlost vztahové linie, pak přichází až na samém konci, kdy je potřeba vyklidit stůl a obnovit status quo, aby série mohla nerušeně běžet dál. Zwick oproti snaživějšímu McQuarriemu pouze splnil zadání. Krutě na to doplatily zejména zaměnitelné, rychle a nepřehledně sestříhané akční scény (jakous takous orientaci standardně zajišťují akorát zvukové efekty), z nichž se žádná neblíží koupelnové rvačce nebo automobilové honičce z jedničky. Oceňuji, že se v době recyklování osvědčených franšíz a natáčení supernákladných komiksových adaptací někdo pustí do devadesátkového akčního thrilleru se středně vysokým rozpočtem, v němž hraje zápletka větší roli než spektakulární CGI sekvence. Jenom by z něj nemuselo být tak patrné, jak málo se většina zúčastněných snažila vytvořit něco hodného zapamatování. Dva dny po projekci si nejsem jist, zda jsem viděl nový film s Tomem Cruisem, nebo reklamu na washingtonskou veřejnou dopravu a sporťáky, kterými jezdí američtí policajti. Jednička vydělala největší peníze mimo kina (DVD, BD, VoD). Dvojka jako kdyby byla od začátku zamýšlená jako film do vlaků a letadel. Škoda. 65% ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Toma Cruise zbožňuji a první Jack Reacher bylo překvapení z čistého nebe. Dvojka začíná v podobném duchu, zápletka sice banálnější, ale dostal jsem to, co jsem očekával. Akce je překvapivě více, scény jsou perfektní a jen závěr není tak vypiplaný jako v jedničce, přestože poslední bitka je parádní. Co mi nejvíce vadilo, bylo přimotaní jeho dcery do dějové linky. Místy až k povzdechnutí, proc tvůrci museli do tohoto kousku takto vmísit caparta. Když pak majorka učila chvat, jak odzbrojit nepřítele, tak jsem úplně trnul, že vidím scénu přes kopírák jako v Přepadení 2 se Stevenem Seagalem. I tak za mě spokojenost, Jack Reacher není Eaton Hunt a je to komornější akce. Rád bych viděl další pokračování, ale to asi vzhledem k tržbám nehrozí, škoda.......70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nie je to úplne zlé a napríklad tá rodinná linka ma hlavne po "veľkej pointe" celkom bavila a emočne na mňa fungovala. Problém filmu je, že je totálne nezaujímavý , príliš tendenčný a absolútne neadekvátny k menám svojich tvorcov. Až tak veľmi , že ma napadli ohľadom kvalít dve diabolské teórie Prvá teória: tento film je úžasný technologický pokrok. Nejaký slušný rutinér natočil trochu lepšiu Stahamovku a chcel si zvýšiť kredit. Preto najal trikových mágov aby Jasona prerenderovali za Cruisa. Klobúk dole. žiadne CGI som si nevšimol. Lenže Cruise sa to dozvedel a keďže pracuje iba s overenými a talentovanými režisérmi, nechal do titulkov pripísať meno Edwarda Zwicka, ktorý nikdy nebol na pľaci a ani nečítal scenár. Potom už iba ostalo to spojiť s nejakou sériou a dodabovať pár oslovení Reacher a bolo hotovo. Táto teória by IMO celú kvalitu filmu a to, že s jednotkou nemá nič spoločné vysvetľovala. Tá druhá a nepravdepodobnejšia je, že sa vlani v Hollywoode vážne všetci zbláznili. S prižmúrenými očami 6/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jak Reacher se vrací. Bohužel už není sám a to přináší své problémy. Společnost mu dělá šikovná Cobie Smulders a Danika Yarosh, která je celou dobu jenom zdržuje. Opět se celý film utíká, protože nikomu nemohou věřit. Stanou se terčem armádního spiknutí. V patách je jim celou dobu jeden hitman. Škoda že Robert Knepper zde jako záporák neměl víc prostoru. I přes pár nelogičností film zachraňuje dobrá akce. Tom Cruise nám stále dokazuje, že tyhle akční hrdiny stále zvládá. Možná to celé mohlo být o něco kratší, aby bylo míň utíkání... "Jsi teplá?" :D ()

Galerie (154)

Zajímavosti (14)

  • Cobie Smulders se věnovala 8 týdnů několika různým bojovým uměním, aby se připravila na roli majora Turnerové. Všechny akční scény pak natočila sama. (cvutak)
  • Lee Child, autor knihy „Jack Reacher: Never Go Back“, si ve filmu opět zahrál. Tentokrát ztvárnil ostrahu na letišti, která prověřuje pasy. (Yoshitsune)
  • Lokace filmu Jack Reacher 2: okolí New Orleans a Louisiany. (BloodMax)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama