Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 2

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (103)

corpsy 

všechny recenze uživatele

No priznám sa, keď sa počas úvodnej sekvencie pádu ruskej kozmickej lode objavil dátum 25.6.1982, premohol ma krásny pocit. Pocit, že to bude jeden skvelý homage ( pocta ) slávnej Carpenterovej VECi. Ten dátum totižto v skutočnosti značí premiéru práve spomenutého filmu. No a keď sa v titulkoch objavili pri trikoch a efektoch mená pánov Gillis, Woodruff Jr., Skotak, očakávania stúpli vysoko. Títo majstri praktických efektov a miniatúr, v dnešnej predigitalizovanej dobe už takmer vôbec nemajú také uplatnenie, ako v minulosti. A dokázali, že mechanické, ručne vytvorené efekty ( na ktorých bazírovala aj spomínaná VEC ) sú stále atmosférickejšie, ako akokoľvek dokonalé CGI. Ale nielen trikmi je film živený. Obsadenie je fajn, nechýbajú skvelé odkazy na Carpenterov spektákel, atmosféra je na túto kategóriu výborná a čo na tom, že je to všetko vlastne iba 90% vykrádačka všetkého doteraz videného. Má to švih a gule. A hlavne, vracia sa ku koreňom, síce neoriginálne, ale zato po hlave. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lovci krabů a efektů globálního oteplování vs. stvoření vypadající za normálních okolností jak milimetrový pytlík do vysavače? Nerovný souboj, řeklo by se, nicméně mutace je prevít, co umí zařídit, že želvuška ještě nevečeřela.. Nutno ocenit přijatelnou stopáž, odkaz na Čelisti („Budeme potřebovat větší kýbl.“), nestora Henriksena, co už má víc stařeckých skvrn, než rolí a v neposlední řadě tvůrčí nadšení vyvažující rozpočet, jenž by u Marvelu nestačil ani na pokrytí gáže Hemsworthovy kadeřnice. Nedá se však říct, že by Gillis nějak přesvědčil, že ví jak na Věc... ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já jsem ani netušil, že ty svině existují - Želvušky - nejodolnější tvor planety Země. V nepříznivých podmínkách upadají do stavu, který se nazývá anabióza, ve kterém jsou nesmírně odolné vůči vnějším vlivům. Želvušky dokážou v anabióze přežít radiaci až 570 000 radů (více než tisíckrát více, než člověk), vydrží rozpětí teplot od téměř do absolutní nuly do cca 150 stupňů Celsia. Snese též vakuum a tlak 6× vyšší než je na nejhlubším dně oceánu, až 75 000 atmosfér... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pokud by neexistovala Věc, šel bych s hodnocením o hvězdičku vejš. Jenže to, co se prezentovalo jako pocta zmíněnému filmu, je prachsprostá vykrádačka, která nepřináší vůbec nic nového. Po režijní stránce je průměrná, obsazená až na Lance Henriksena samými béčkovými až céčkovými herci. A i když to jako celek zas až tak mizerné není, srovnání se to prostě nevyhne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mentálně retardovaná verze Carpenterovi nedostižné věci.Občas se stane, že si někdo něco z nějakého filmu vypůjčí a přitom se snaží vždycky ospravedlnit tím, že tomu jako vzdává poctu a vlastně na to jen odkazuje, někdy se to taky povede a někdy taky ne.Někdy za to může banda zoufalců z Asylum, co kopírují se setinou rozpočtu velkolepé akční Hollywoodské pecky, někdy je to jen zoufalec co si vyfňuká přes kickstarter pár drobnejch, aby pak s bandou naprosto tragickejch, ale opravdu tragickejch herců (tak hrozný herce nemáme ani my, amatéři tady v Čechách) natočil ''dokonalou'' vykrádačku 30 let starého legendárního hororu.Místy jsem jen žasnul, jak mouhou být někteří herci tak strašně špatní a poslouchat ty stupidní dialogy bylo doslova utrpení.Na druhou stránku na to, jak netalentovaný režisér evidentně je, se mu občas povedlo natočit zajímavou scénu a já prostě můžu tmu, sníh, led a příšerky....z milosti 35%, ale už nikdy víc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama