Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 3

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (103)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Lance Henriksen si odvádí svou, podobně jako ostatní herci, ale nejsou to ani oni, kdo vás dokáže nadchnout. V konečném důsledku jsou to skutečně jenom ty triky, které se povedly, ale bohužel na to ostatní se trochu nakašlalo. „Harbinger Down“ je béčko, je to obyčejné béčko, které se honosí dobrou trikovou stránkou, ale jinak ničím. Alespoň na ten průměr to za mě dosáhlo. Víc ale bohužel. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Budete li srovnávat Věc a tuhle hrůzu, tak je to jako rovnat Švýcarsko a Súdán, Bentley a Moskviče. Strašidelný film a to nemyslí vůbec co do děsu a hrůzy. Herecká sestava s dosavadní praxí v ochotnickém divadle v místní sokolovně a trikový team, pracující naposledy nejspíš na filmu Gappa. Režisér by měl uvažovat o angažmá v maňáskovém divadle, protože tohle byl fakt hnus velebnosti. A tak jsem se na film těšil :-( ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vetřelec, Věc, Cthulhu anebo snad Adéla? Tentokrát mi je to fakt jedno! Mám rád fantastické filmy o příšerách a vůbec nejlepší jsou ty, kde bestie mutují jako v Prometheovi. Zápletka je samozřejmě jednoduchá, jelikož celý snímek stojí na akci a likvidaci posádky. Z příšer uvidíte vždy jen bleskové něco, co přirozeně známe z Čelistí i Vetřelce a co zkrátka funguje vždy. Mám rád chapadla a zuby a zde jich je vrchovatě. Tvůrci využili poměrně dost mechanických efektů, což se počítá - přeci jen ty počítačové jsou stále poněkud falešné. Vetřelecká hudba, místo Nostromo rybářská loď a šmejd z vesmíru. Pokud máte podobné filmy rádi, je třeba jít do toho, hlavně nečíst verbalovské bláboly těch, co film zřejmě ani neviděli (ne, chobotnice z 2.patra tam opravdu nejsou). ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Myšlenka správná, triky mají pár dobrých momentů, ale režie je hrozně ospalá, bez náboje a herci většinu času nepřirození a nesympatičtí (čestnou výjimkou je veterán Lance Henriksen). Je mi to líto už proto, že se na filmu přes Kickstarteru podíleli fanoušci a jeho vznik iniciovalo zklamání ze současné hororové produkce, která místo praktických efektů hojně využívá CGI. Srdce tedy filmaři měli na správném místě, talent se ale tentokrát - bohužel - s nadšením nesešel. Velká spálená šance na Věc nového tisíciletí (a že tu potenciál byl). 30% (s těžkým srdcem) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

HArbinger Down je film který úspěšně sehnal dostatek peněz na Kickstarteru a stálo to za to. První věc je že žádné zbytečné digitální efekty ale hezky po staru. Henriksen je stále sympaťák ale bohužel co se týká herců tak to bylo špatné, hlavně co se týká toho vousatého obra a té Rusky, příběh je jedno velké klišé hlavně jsem kroutil očima kvůli té zradě. Nicméně naháněčka je to solidní a stvůry i když nejsou moc vidět jsou povedené. až na pár vyjímek, kde monstrum občas vypadá jak špagety. Příjemný malý filmík, který bohužel upadá do velkého klišé a hodně hloupých nápadů, ale jako pocta Věci to stojí zato vidět. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama