Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (448)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se s rodinkou vypravili společně do kina. Já po letech letoucích. Vůbec jsem nevěděl, do čeho jdu, jen že to je něco rodinného (a myslel jsem si, že čistě animovaného). Ale tak, co by člověk pro dítě neudělal. No a pak jsem si to užíval od začátku až do konce. Je to sranda, vizuálně hodně dobře zvládnuté. Pravda, je to docela vykrádačka šilhající po mnohých vzorech, což ale v tomhle případě nijak zvlášť nevadilo. Popkulturní odkazy (Indiana Jones, Mission: Imposible) mi v podobných filmech začínají být trošku protivné, i když si uvědomuji, že to je zřejmě úlitba dospělejší části publika, aby si to užilii oni. Ale celkově hodně fajn zážitek. Rodiče Brownovi (hlavně matka) byli skvělí. Hodně mě potěšilo, že s eve filmu nezpívalo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Človek by povedal, že po všetkých tých Garfieldoch, Nociach v múzeu, Scooby-doo- och a Stuartov Littloch to prestane ľudí aj decká baviť. Hlavne ak si vezmeme, že kvalita týchto filmov, bola veľmi kolísavá. V čom je teda Paddington iný? Jedná sa o úplne obyčajnú typickú rozprávku, akých ste videli tisíc. Dokonca je tam aj sentimentálny moment ako sviňa, aj keď v britskej angličtine to znie akosi lepšie. Paul King dokázal vzniesť veľa zaujímavých detailov do celého príbehu. Ťažko ich opísať všetky, ale každý funguje ako súčasť príbehu a jemu zvolenej atmosféry. Je to groteskné, hodnotové, veľmi zábavne ( scéna s vytopením záchodom je skvelá) a má to účasť skvelých britských osobností. Minimálne Bonneville je neprekonateľný. Ale mimo to všetko je to Ben Whishaw ako Peddingtonov hlas. V jeho podaní sa do tohto medvedíka nedá nezamilovať. A naozaj som si uvedomil, že by som jeho dobrodružstvá mohol pozerať od rána do večera. Pekné spracovanie a zaujímavo zvolená kubánska hudba. Možno rovnaké ako všetko predtým, ale s omnoho väčším srdcom. Pevne dúfam, že na druhú časť nebudeme čakať dlho. A to je to, čo robí Paddingtona lepším, ako vyššie spomenuté tituly. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film tak pripomína súčasnú tvorbu jedného tu už spomínaného amerického nezávislého režiséra, až sa dostáva King na tenkú hranicu medzi inšpiráciou a vykrádaním. Ale práve hravá a výrazne štylizovaná forma je ten bonus navyše, ktorým Paddington disponuje v porovnaní so záplavou iných rodinných filmov. Vziať si domov imigranta by asi nebola taká zábava, ako rozprávajúceho medveďa, ale zase nejaký Peruánec by Vám nevytopil dom. Preto sa mi ani nechce rozmýšľať nad filmom ako nejakým obrazom súčasných európskych trablov. Lenže sú tu aj nejaké nie zanedbateľné výčitky, ktoré svieži režijný prístup nedokáže zakryť. Z medvedíka by mali najväčšiu radosť asi deti, lenže tie sú oproti p. Brownovi absolútne v pozadí a nemáte šancu si ani zapamätať ich tváre. Finále je nezaujímavé a rýchlo odbité, akoby už došli všetky invenčné nápady. Rovnako naznačená trauma z detstva plus potenciálna love story vypchávačky zvierat sú zametené pod koberec a jej línia končí pre mňa neuspokojivo. Scenár zmotivováva jej nenávisť voči zvieratám, ale nič s tým neurobí. Ale Nicole v búdke a Hallo ma pobavilo. 70% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozkošný peruánský medvěd se skvělým anglickým vychováním hledá nový domov v líbivě kolorovaném Londýně, kde za každého počasí vyhrává bezvadný black latino band a vy mu i přes poněkud destruktivní následky chování nemůžete nepřát, aby jej našel u sympatické rodinky s fajnovým vkusem a unikl tak osidlům krásné padoušice... Ohledně pomerančové marmelády - jednou jsem si ji za britského týdne koupila v Lidlu - a byla pěkně hnusná :-) Viděno v rámci Challenge Tour Special - Filmový lov, jako film, kde vystupuje převážně živočich. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jediti, to bylo ale slaďoušké a lostomiloušké! Avšak plácat z toho o sebe otylýma a mnohdy i pokřivenýma ručičkama a infantilně se hihňošit budou patrně jen ti zabržděnější a mentálně méně kvalifikovaní z vašich budoucích dárců orgánů v kategorii do dvanácti let. Kupříkladu má antikoncepční selhání, kvůli nimž jsem tu kalvárii vlastně podstoupil, mě během projekce sama několikrát doslovně žádala, abych tu pičovinu vypnul a rozjel něco opravdu zábavného pro děti, třeba Mišn impásibl nebo Saf, a na mé výchovně mentorské „Držte huby, tohle je přesně pro vás“ reagovala rodičovsky dehonestujícím, opovržlivým odfrkáváním. Žádné dětské porno to rozhodně není a tím pádem je ta proklamovaná „zábava pro celou rodinu“ dost brutálně přestřelena. Tedy pokud tím nebylo myšleno povyražení výhradně pro registrované tatínky a maminky. Pro duševně přiměřeně vyvinutého, dospělého a plnohodnotného příslušníka rodu Hetero sapiens je tato patetická, hloupá, šablonovitě neoriginální a přiteplená taškařice rozhodně spíše utrpením, a pokud vás tedy zrovna nesvrbí konečník, nebo již máte z dřívějška nudou do krve okousané nehty, silně doporučuji ukotvit následky vašeho bezuzdného sexu klepetama k radiátoru ve vedlejším pokoji a pustit si raději něco o týrání medvědů. Je to sice pěkně natočené a animačně vymazlené, nicméně ten Pedynktn je nejen trapný, ale také mimořádně slizký až odpudivý, a než roztomilého medvídka připomíná spíše prdel idiopatického hirsutismika s očima. Navíc mně osobně dost nepříjemně evokoval toho homozkurvence Púa, díky němuž se ještě ve čtyřiceti uprostřed noci budím hrůzou, protože se dusím chlupy z toho, jak jemu a celé té jeho nesmírně traumatizující gejpartičce vztekle ve snech prokousávám krkavice ve Stokorcovém lese. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Medveď okuliarnatý, z ktorého je Paddington vytvorený, pochádza z Peru. (figliar)
  • Režisér a scenárista Paul King pracoval na filme 5 rokov. Jeho žena povedala, že noc po premiére sa prvýkrát po troch rokov v kľude vyspal. (megajalec)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama