Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britská akademie filmového a televizního umění (BAFTA) podporuje, propaguje a rozvíjí uměleckou tvorbu spojenou s pohyblivými obrázky, tedy film, televizi a video hry. Každoročně odměňuje vynikající a inspirativní výkony kreativců v této oblasti. Charitativní organizace s vedoucím postavením v Británii na uměleckém poli audiovizuálních děl se také stará o to, aby ty nejlepší práce byly zpřístupněny veřejnosti a diváci si je mohli plně vychutnat. Akademie odměňuje nejlepší díla britské i světové produkce, uvedená ve Velké Británii během uplynulého roku. Slavnostní galavečer při příležitosti předávání cen BAFTA se bude konat 16. února 2014 v londýnské Královské opeře v Covent Garden. (HBO Europe)

(více)

Recenze (7)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nijak se netajím tím, že mě BAFTA v posledních dvou letech bavila více než Zlaté glóby nebo Oscaři, na tento ročník ale s nadšením vzpomínat nebudu. Stephen Fry se během projevu mírně zadrhával, jeho vstuvky nebyly zdaleka tak vtipné jako v předchozích letech a ani uvádějící, ani ocenění v první polovině ceremoniálu nevyčnívali z řady natolik, aby show dokázali zachránit. Závěr mě ale naštěstí přesvědčil, že i přesto všechno mělo letos smysl BAFTu sledovat. Cate Blanchett, která svou cenu věnovala Philipu Seymoru Hoffmanovi, byla viditelně dojatá, Alfonso Cuarón utahující si ze svého mexického původu a přízvuku pronesl jednoznačně nejzapamatovatelnější proslov večera a v době, kdy jsem už nedoufala, že by nějakou cenu mohl taky předat můj oblíbený Christoph Waltz, ho Stephen Fry v poměrně vtipném německém vstupu uvedl na pódium. A zmínila už jsem, že Helen Mirren do svého poděkování zakomponovala nejznámější pasáž ze Shakespearovy Bouře? ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Díky Fryovi jde pořád o nejvtipnější a nejchytřejší předávání filmových cen, ať už evropských, nebo zámořských. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nevím jak se takovéhle věci hodnotí, popravdě moc na ně nekoukám. Tentokrát jsem udělal výjimku, protože náš host-father si užíval předávání přímo na místě a nás zajímalo jestli ho třeba náhodou neuvidíme. Jinak je to pro mě prostě jen předávání cen za filmy a já radši ty filmy. I když vtípek o Charlie Sheenovi coby kouči Leonarda DiCapria pro roli ve Vlkovi z Wall Streetu mě opravdu dostal. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Kritikům Frystera bych chtěl připomenout mizerný výkon Wossyho na letošních British comedy awards. Trochu se obávám, že to bylo Stephenovo poslední uvádění. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Moje první zkušenost s BAFTou. Fryův humor byl chvílemi trefný, chvílemi slabší, připosranost (z dalekého Hollywoodu k nám zavítali ti a ti a taky tihle..) na zabití, ale zase se mi líbilo, že jsou tady netradiční nominace (nejlepší debut, nejlepší mladý herec atd) a navíc představování předávajících bylo skoro pokaždé hodně zábavné. Suma sumárum o chlup lepší než letošní Oscaři. 6/10 ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Stephen Fry sází do pléna vtipy v duchu břitkého humoru ostrovanům sobě vlastním. Jednotlivé kategorie a nominovaní jsou pěkným způsobem představení v atraktivních sestřizích. Stav světové filmografie z pohledu Britské akademie filmového a televizního umění byl představen v ucelené podobě s dostatečnou grácií. ()

Reklama

Reklama