Reklama

Reklama

Jim Bennett je profesorem literatury na vysoké škole, ale má i svou temnou stránku. Je gambler a dostal se do dluhové pasti. Částky, které dluží, jsou astronomické a začíná mu jít o život... Jim Bennett pochází z bohaté rodiny. Kromě finančního dostatku se mu dostalo i skvělého vzdělání a nyní pracuje jako profesor literatury na vysoké škole. Napsal knihu, která byla v očích odborné veřejnosti ceněná, nicméně to není kniha pro masy, a tak na ní příliš nevydělal. Přestože se nemusel nikdy potýkat s nějakými vážnějšími problémy, není se svým životem příliš spokojený a hraje v kasinu. Zastává názor – všechno, nebo nic – a to se mu jednoho dne nevyplatí. Korejskému majiteli kasina Leeovi už dluží přes dvě stě tisíc dolarů a další peníze si půjčí od Nevilla Baraka, který mu na splacení dá sedm dní. Pokud Jim peníze nevrátí, hrozí mu smrt. Jimova matka je velmi bohatá, ale už nechce vyhazovat peníze za synovy dluhy. Jim se tedy obrátí s prosbou o pomoc na dalšího lichváře, jménem Frank. Frankovi se vůbec nelíbí, co Jim se svým životem dělá, ale půjčil by mu, Jim však musí říct nahlas, že není chlap. To je pro něj nepřijatelné a peníze nedostane. Kromě toho, že musí řešit, kde získá peníze na splacení dluhu, musí také učit. Mezi jeho studenty je dívka Amy, která je skutečně velmi talentovaná spisovatelka, Dexter – talentovaný hráč tenisu a Lamar – basketbalová hvězda. Tito tři se vymykají, ale jen Amy Jimův seminář skutečně zajímá. A nezajímá ji jen seminář, ale i Jim. Pracuje totiž jako servírka v kasinu, kde ho viděla prohrát obrovské peníze, a nerozumí jeho dvojímu životu. Jimova matka se rozhodne, že synovi dá peníze na splacení dluhů, ale žádného vděku se od něj nedočká. Naopak, Jim všechny peníze opět prohraje. Jim je pod neustálým dozorem svých věřitelů. Neville Baraka dokonce nechá Jima preventivně zmlátit, i když lhůta na splacení ještě neuplynula. A protože rozhodně nechce o své peníze přijít, přitlačí Jima ke zdi. Jimovi nezáleží na vlastním životě, a tak buď Jim přesvědčí Lamara, aby zařídil výhru svého týmu o maximálně sedm bodů, ani o bod víc, nebo zabije Amy. Hodlá si na ten zápas vsadit velké peníze, a když to Lamar udělá, budou si s Jimem kvit. Jim zajde za Lamarem, aby si o tom promluvili. Ví, že Lamar má nemocné koleno a jeho budoucnost jako basketbalisty je nejistá. Potřebuje však peníze pro rodinu, a tak souhlasí. Jim mu slíbí 150 tisíc dolarů, které však stále nemá. Jde tedy znovu za Frankem, kterého nakonec přesvědčí, aby mu půjčil 260 tisíc, a za Leem, kterého přesvědčí, aby mu půjčil 150 tisíc. Ty dá rovnou Lamarovi, který splní svůj slib, a i když je to nervy drásající, podaří se mu zařídit, aby jeho tým vyhrál o sedm bodů... (TV Prima)

(více)

Recenze (249)

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Plagát hlási - pozývame všetkých na preteky formule 1. Lenže na okruhu môže divák vidieť maximálne tak drevenú motokáru... ()

Jarduk03 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Nebýt toho happy endu, mohl to být lepší film. Takhle to graduje, graduje a najednou konec, vše vyřešený, zamilovanej páreček... Trochu to vypadá, jak kdyby si to zaplatila americká vláda na omezení hazardu. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Formát 21:9. Všechno na černou. A že právě ta jedna studentka by byla ta, která je ten důvod, aby přestal? Dobré, takže za 3. ()

maxcold 

všechny recenze uživatele

Hank Moody z Californication začal hrát a stal se z něj gambler. Davida nahradili Markem, ale v podstatě ty samé povahové rysy. Píše se, že začíná hra. Já žádnou hru nevidím. Jackie Brown hrála hru, James Bennett se tváří, že nic nehraje, maximálně tak ruletu. Dobrovolně dostane pár krát přes držku, což kvituji. Měl bych ho litovat? Ani omylem. Poprvé jsem si nepřál, aby to dopadlo dobře. Toužil jsem po tom, aby na to doplatil. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Skvělej Mark, suprová muzika a dobře gradující příběh. Taková ta story, co vás donutí se zatnutýma pěstma prožívat to, co hlavní hrdina prožívat odmítá, alespoň do posledních pár minut, který obzvlášť stojej za to. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Sakra práce,tohle byl snad nejhorší film s Marky Markem co jsem zatím viděl.Mark prostě tady se mohl snažit sebevíc,ale mě tu chemii nepředal.Jako fracek co si půjčuje od máti prachy,že jednou za film prohrál a pak si půjčil prachy,který nedokázal splatit(nejdříve nechtěl).Filozofický nadhled filmu je hnědá koule na stole,kde o gamblerství ani tak nejde.Nečekejte žádné triky nebo rádoby rady,jak hrát blackjack.Film šel rovinou James Bennetta,který je jednou profesor a tím je víc než gamblerem.Proč se tohle sakra jmenuje The Gambler je mi doteď záhodou.Naprosto film duši,žádné podsvětí neukazuje,kromě černochů,žluťáků a jejich memento keců,který je ve filmu použito fakt bravurně.Jsem myslel,že koukám na parodii.Dodíval jsem film,že konec ještě ukáže a nakonec z toho vypadl romantický granát,že James našel sám sebe.WTF. ()

Domas88 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších filmů kde hraje Mark, ale jen kvůli němu nemůžu dát odpad, většina jeho filmů končí tak, že nevíte jak to bude, jenže tady jsem ho "uhodl" a to se mi vůbec nelíbí, on umí být tajemný,tady to ale nevyšlo... lepší Marku příště... ()

Spilif 

všechny recenze uživatele

Jo další kratší noc a lepší ráno;) jo dobrej film ten den nastartuje úplně jinak;) Mark umí překvapit a v celku u mě to platí při koukání na jaký koliv film s ním. "The Gambler" jak to zhrnout a neurazit. Má to začátek, děj i konec a rozhodně stojí na to koukat. A když v tom nebude hledat nikdo nic hlubší, tak si pozhlédnutí řeknete jen proč to dělal. Ale já bych vám na to řekl jen snad nas*at... To je každýho věc co udělá ze svým životem.:) ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

I láska může vyléčit nemoc jménem hazard i když to spěje ke špatnému konci, tak to nakonec dobře dopadne. Špatný to není, ale možná je to až zbytečně natáhnuté až pak to trošku uspává. 55% ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se u filmu tak nenudil. Námět je sice celkem zajímavý, herecké výkony dobré, ale dohromady to prostě nějak nefunguje. Možná za to může spousta nelogičností v příběhu, možná ne příliš povedené dialogy, tak či onak bylo docela problém těch 111 minut neusnout. Mark Wahlberg se sice snaží seč mu síly stačí, nicméně kvalitu tohoto snímku nezahránil. Finální hodnocení: podprůměrná podívaná. ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Všechno nebo nic. Tak jednoduchá je hranice mezi úspěchem či neúspěchem. Hranice, kterou určuje samotné casino. Nechcete přece jen přežívat. Chcete mít pořádný dům, pořádné auto a k tomu pořádnou hospodyni, která navaří a napeče. Pokud se navíc k této touze přidá zápal pro hru, vzrušení a požitek, tak máte v podstatě vyhráno a víte, co můžete od života očekávat. Našli jste totiž smysl života, za který stojí bojovat. Jste schopni se zadlužit, prodávat basketbalové zápasy a dokonce i na vlastní rodinu se vykašlat. Nejdůležitější pak není vyhrát, ale uvědomit si, že nejste žádný gambler. Jedna z věcí, která se lehce řekne, ale hůř provádí. Zde se to povedlo velmi dobrým způsobem a to i přesto, že tempo v některých místech upadá. Naštěstí se vždy ve správnou chvíli zvedne a my tak dostáváme vcelku zajímavý a vkusně podaný thriller. ()

vodkasesemte 

všechny recenze uživatele

Because safest place is in the middle. If you dont have MAGIC, no amount of wishing will make it so. Přesně od takovýho chlapa se chce nechat ošukat. Thats too much to remember. Repeat it. Physiology doesnt lie. Everything else does. You are taking notes or texting? I dont understand suicide. Bcs you are happy. You are born as a man with the nerves of a soldier, the apprehension (obava) of an angel, to lift a phrase, but theres no fucking use for it. I want unlimited things. I want everything. Did I just say it laud? I cant help myself. Beautiful fuck you position lost forever. You will jump from a bridge, I will kill your entire bloodline (líbí se mi). Do you understand the gravity of your situation? Please, tell me you can hit your wife harder than that, you fuckin pussy. Thats not a fuck you position (not a cent). ()

wick 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání...místy dosti roztříštěný příběh nemá potřebné tempo ani hloubku, povrchně a nezajímavě zrežírovaný atraktivní příběh. Rupert W. měl zůstat u opičí ságy. ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku je Gambler za takové slabší 3*. Jen mi po celou dobu nešlo na mozek jak někdo může být takový tupý a sebestředný hovado. Mark to zahrál docela dobře a roli jsem mu i věřil. Jedna věc na závěr - Marku už nehubni ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Znám pár gamblerů s kterými jejich vášeň opravdu zamávala. Dublování sázky je vlastně podstata pravého gamblera. Černá/Červená. Sudá/Lichá. Prostě 50 na 50. Gambler vsadí třeba 10 x za sebou červenou. Tady je Bennett až moc v pohodě, ale stejně Markem Wahlbergem dobře zahráno. Příběh nic moc. Hudba velmi dobrá. ()

Související novinky

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

Rupert Wyatt chystá novou sci-fi

28.08.2016

Režisér Zrození planety opic patřil v roce 2011 mezi nejobletovanější hollywoodské filmaře. Jeho úspěšný restart opičí ságy vydělal 481 milionů dolarů, Wyatt se ale kupodivu neujal pokračování. Místo… (více)

Tatumův Gambit má režiséra

Tatumův Gambit má režiséra

16.06.2015

Nejspíš jste zaznamenali, že se Channing Tatum (Bez kalhot) již brzy vydá mezi mutanty. Zatím není jisté, zda ho uvidíme už v květnu 2016 v X-Men: Apocalypse, dozajista se ale objeví o 5 měsíců… (více)

Reklama

Reklama