Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (291)

kulyk 

všechny recenze uživatele

No to mi ho vysmrkej a utři do závěsu! Snesu hodně, obzvláště v zájmu nekomplikované zábavy, ale čeho je moc, toho je po kokot. Kdo mě zná tak tuší, že přijdou části komentáře, které mohou prozradit zápletku či průběh děje, v případě mechanika zeblijáka pak vysloveně paděje. Statnýšunkin se rozhodl, že dosti bylo inhumací, vyfasoval třetí chrup, důchodcovskou kartičku na slevy a plácl sebou do Ria, kde se artritikům tak dobře daří. Ale! Nějaký někdo, který chce kvůli něčemu kohosi zabít, k čemuž vlastní dostatek finančních zdrojů í soukromou armádu, schopnou dobít do týdne třeba Bělorusko se rozhodl, že na prácičku bere jen a jen Šunkaře. Znáte to, miliardáři. Když si něco umanou, musí to mít, i kdyby je to mělo zlikvidovat, viz třeba premiérské ambice... ale seru na odbočky, pome dááál. Tedy onen zmíněný Rotshield zainvestuje pár desítek lapiduchů, aby našeho hrdinu zmrzačili či ještě lépe zabili, protože jen tak ten se mu podvolí a podepíše smlouvu o dílo. Ovšem kampak na Uzeninu! Ze všeho uniká z grácií hrocha. Následuje část, která mate asi nejvíce. Náš geroj se utajeně a bleskurychle přesouvá do Thajska, kde to už zná a místní hoteliérské blbky jej považují za něco jako vylepšeného Jánošíka. Tam pak přichází čas na pěfku Alba, která - soustřeďme se - předstírá, že je dámou v nesnázích, protože je v nesnázích. Je napadena padouchem, svým předstíraným partnerem, což bylo domluvené, neboť cíl byl vylákat Statnohama na loď, kde se drama odehrává. Ham je vylákán, ale partnera napadení tak zaujme, že zkouší Album vážně ubít. Je vykydlen Šunkounem, kterému slečna Džesika padá do náruče a vše přiznává. Šlo o plán v plánu, měl se do ní zamilovat a oni mu ji pak unesou! To je tak dojemné přiznání, že jí náš hrdina ihned ohmatá děložní hrdlo a zamiluje se, aby mohla být druhý den unesena. Ale nemyslete si, nejde o nějakou povětrnou sviňku, Albumka je americká vojanda z afghánské mise, která někde v Indočíně pěstuje nadkriticky opožděné potraty, jak už tak mají poručice ve zvyku. No a pak již následuje jen rutina. Chvilku se vraždí zadané cíle (které jsou však tak eané, že snídají jen štěněčí srdíčka, zakápnutá pandí slzou, takže jim to každý přeje a náš ústřední postavák morálně neklesá), chvilku sám zadavatel, pak si Statham uprostřed výbuchu oblékne dvoutunový olověný klumpr a vše končí slzopudnou scénou, kdy se objeví v bambusovém děcáku, aby Albě, kojící tlupu cigáňat, láskyplně nabídl pomocný prs. Hvězdička jen za to, o jakou jde blbost. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Áčkově se tvářící béčko, které si vás absolutně ničím nezíská. A to ještě navíc většina těch super áčkových scén byla už v traileru. Akce není špatná, Statham se snaží, ale stupidní scénář ani řadu nelogičností nemůže nijak zachránit. Tommy Lee potěší, ale všeho všudy je ve filmu jen pár minut - zřejmě nějaký nový trend. O třídu horší než jednička a o dvě třídy slabší než většina stathamovek. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Holé věty, holá Stathamova hlava, tradičně ne zcela holá Alba a holý fakt, že by si Gansel zasloužil pár ran holí (především za thajskou pasáž evokující azurovou hrůzu Into the Blue). Když druhý nejromantičtější světový mechanik po Béďovi Hudečkovi začne divoce putovat po atraktivních lokacích a pod pláštíkem ochránce křehkých dívek se snaží získat zpět hodinky po tátovi, objeví se spousta nechtěně legračních momentů, nicméně solidně natočená akce a sám britský reprezentant ve skocích do vody udrží diváckou bdělost. Apropo, měl si je schovat na stejné místo jako kdysi přítel otce Butche Coolidge kapitán Koons. Tam by byly v naprostém bezpečí, neboť Jasonův zadek nikdy nikdo nenakope.. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tempo filmu je tak naspeedované, až to celé šlo kolem mě. Za což viním první polovinu, která je čistě samoúčelná a mnoho prvků na mě působilo naprosto brakově. Stačí pár dnů a Statham je schopen se kvůli agentce, která pomáhá dětem v Africe, zavřít do Afrického Alcatrazu, nebo se zaháknout o bazén, kterej je ve vzduchu. Prostě jí vůbec nezná a klidně jí dá hodinky, které slouží jakožto jediná vzpomínka na jeho fotra. Profi zabiják najednou procitne a udělá všecko pro buchtu, která jen hezky vypadá a jak říkám, vůbec nic o ní neví. Nebo mi chtěj pětihvězdičkové komentáře uživatelů tvrdit, že by jste si vytvořili citové pouto k ženský skrz hyppísácká videa na internetu? Nehledě na to, že exploze jsou opravdu otřesné a režie těžce nezvládnutá. Střihy snad nenavazují, bitky působí dost uměle a až na pár slušných momentů absentuje i choreografie. Statham je navíc pomalej - musí se krotit, protože záporáci na něj nestačí ani v přesile. Potěší i pár slušných likvidací tlumičem, alá Splinter Cell - ale opět, jen občas vystříkne krev, Statham nemá od vlastní pistole zásobníky a od ochranky, které sebere samopal bez zásobníků, ty nosí běžně po kapsách. Stathama nikdo netrefí, záporáci čekaj až si zaleze za stěnu a potom začnou střílet. Pak tu jsou nějaké voloviny, jako třeba to s tou lanovkou a rogálem, zmiňovanej bazén a Statham se u všeho tváří, jako kdyby to nic nebylo. Všecko mu vychází, má to naplánované do každičkého detailu a nic se nemůže posrat. Celej film mi přišel strašnej, nudnej a prázdnej. Bylo to úplně o ničem. A nezachrání to ani fešné lokace a můj favoritní herec. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No já zírám můj první Statham v kině, no úplně první solovka na které sem byl v kině, už možná byl v kině, ale nikdy né sám, takže tohle je historický zlom. A je to dobrý, fakt dobrý, hned úvodní bitka mně zarazila do sedačky a já se těšil na další dobrodružství pilného zabijáka. A ty jeho mordy "ať to vypadá jako vražda" se povedli, dalo by se říct, že sou o level výše. To ve vězení je na prvním místě, ale i zbytek filmu je výborný. Akci nelze nic vytknout, bitky sou drsný, přestřelky, rychlý, je teda fakt že hlavní záporák se zmůže jenom na píchání Stathama do prdele klackem a pravá ruka záporáka, zase na zbabělé utíkání a dobře mu tak, ale ten zbytek je naprosto skvělý. A přitom sem hlavnímu záporákovi žral to že je to ukrutně zlý hajzl, co vraždí koťátka, štěňátka a želvičky, takže to co nepředvedl mně mrzí. Moje jediná obava, už od začátku filmu směřovala k ženě pro kterou všichni chlapi zabijou, bál sem se že Jessica tady bude hrát takovou tu husičku, co se nechá unést a bude brečet, řvát a mně to bude srát . A jenom dobře že takovou roli tady nemá, dalo by se říct že je to holka od rány. No a k Tommymu, tady má asi nejlepší výkon, zatímco u Bourna syndromu byl na umření, v Criminalu podal velice dobrý výkon, tak tady je prostě vtipný a zajímavý. Jinak maximální spokojenost......tedy je tady ještě něco, Statham v jedné scéně vystrčí hlavu z poklopu a jeho výraz ve tváři, je doslova komický. Škoda ze začátku to mohla být koule, takhle to bude čtverec, ale furt dobrý, v budoucnu určitě pustím. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Arthur Bishop (Jason Statham) nosí hodinky Omega Speedmaster Professional a IWC Aquatimer Automatic 2000. (Liqid)
  • Film se natáčel na čtyřech kontinentech a v šesti zemích: Austrálie, Evropa (Maďarsko), Jížní Amerika (Brazílie) a Asie (Kambodža, Thajsko, Malajsie). (kellne)

Reklama

Reklama