Reklama

Reklama

Když už si Arthur Bishop myslel, že nechal svou vražednou minulost daleko za sebou, unesl jeho nejobávanější nepřítel jeho životní lásku. Nyní je nucen cestovat po celém světě, aby spáchal tři naprosto nemožné atentáty a udělal to, co umí nejlépe: spáchat je tak, aby vypadaly jako nehody. (Freeman Ent.)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (290)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak upřímně nechápu co se zase zdejší bandě kverulantské nepozdává. Když Statham konečně po téměř pěti letech nepočítám li jeho účast v Expendables, natočí koukatelnou akční sólovku, tak se tu všichni jenom předhání v tom jak by ji odjebali, ale ok chápu asi ho máte radši v těch pseudo psychologických sračkách typu Crazy Joe nebo Wild card, kde se snaží o jakési dramatické herectví či co... No dobrá jak chcete, tak si to užijte, já si radši užiju pořádnej akčňák. Už ta úvodní sekvence ve stylu Bondovek je naprosto super. Pak to pravda trochu ustrne máme tu nějaký ty kecy a scény z manželkou, ale na rozdíl od jiných tady mám už od Mačety Jessicu docela rád a tak mě nijak nenudili a nesrali. No a v druhý polovině se rozjede napínavej a zajímavej akční film s příjemným rkovým ratingem a spoustou kreativních nápadů. Pravda ten místy trochu zběsilej střih to občas kazí, ale neměl jsem pocit, že by ty akční scény byli nějak extrémně nepřehledné a Tommy Lee Jones byť je tu opět jenom na pár minut působí určitě líp než v Bournovi kde budil dojem starce nad hrobem v posledním tažení, takže já jsem celkem spokojenej, ale to bude asi absencí té věci co se maže na chleba.70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zdá se, že hlášení o Vašem úmrtí bylo značně přehnané." Umřel jednou, umře i podruhé a jestli to bude někoho zajímat, tak si dá do třetice všeho mrtvého. Arthur Bishop zkrátka stále zůstal tím sympaťákem, který zabije všechno, na co se podívá a i když je to jen dějově průhledné béčko, tak já jsem si od něj mozek nechal vypláchnout docela rád. Taky jsem se naučil skákat z lanovky na rogalo, což se mi hodí několikrát do roka a jako výraz vděčnosti naučím Jasoně, co si hraje na Drsoně, skládat Rubikovu kostku hlavou dolů, v beztížném stavu a při dělostřeleckém bombardování. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za veškerou akci by dostal pan režisér ve filmové škole jedničku s hvězdičkou. Moje oko taktéž oslnily opravdu nádherné destinace. S výjimkou thajského vězení bych si dovedl představit nádhernou dovolenou všude. Největším lákadlem byl poté samotný Statham, který má stále šmrnc. Bohužel, tento snímek obsahuje i něco, co se snaží samo sebe nazývat dějem. Tohle něco je opravdu žalostné, katastrofální a krajně nezajímavé. Snímek by se dal tedy rozdělit na dva zcela kvalitativně rozdílné segmenty. Zatímco jsem při akci takřka chrochtal blahem, tak při sledování toho totálně debilního románku s Jessicou Albou, na kterou se moc hezky dívá, ale zato se ji poslouchat nedá ani minutu, či rozhovorech a vyjednávání s převelice sračkoidním záporákem, jsem nefalšovaně trpěl a přepadaly mě sebevražedné sklony. Vrcholem trapnosti bylo vykreslení a vzplanutí toho jejich divného milostného románku. Tahle pasáž byla filmovým dnem v té nejkřišťálovější podobě. Film tohoto typu rozhodně nemusí disponovat nějakým sofistikovaným dějem, ale tato zápletka byla tak strašně uměle vytvořena a nepřirozeně rozvíjena, že jsem z ní opravdu žalostně sténal. Pokud si nedovedete představit film, který může být chvíli velmi příjemnou akční zábavou a poté se bez varování přehoupnout do hromady hoven a proměnit se v nesnesitelnou telenovelu, tak neváhejte zhlédnout tento filmový "skvost". Film taktéž neobsahuje jedinou kvalitní hlášku, ale přiznám se, že až takhle přehnané nároky jsem na něj neměl. Je mi líto papíru, na kterém se objevil scénář. Kdyby byl daný papír použit na vytření zadku, tak by posloužil lidstvu mnohonásobně víc. Slabší dva kusy. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

No já zírám můj první Statham v kině, no úplně první solovka na které sem byl v kině, už možná byl v kině, ale nikdy né sám, takže tohle je historický zlom. A je to dobrý, fakt dobrý, hned úvodní bitka mně zarazila do sedačky a já se těšil na další dobrodružství pilného zabijáka. A ty jeho mordy "ať to vypadá jako vražda" se povedli, dalo by se říct, že sou o level výše. To ve vězení je na prvním místě, ale i zbytek filmu je výborný. Akci nelze nic vytknout, bitky sou drsný, přestřelky, rychlý, je teda fakt že hlavní záporák se zmůže jenom na píchání Stathama do prdele klackem a pravá ruka záporáka, zase na zbabělé utíkání a dobře mu tak, ale ten zbytek je naprosto skvělý. A přitom sem hlavnímu záporákovi žral to že je to ukrutně zlý hajzl, co vraždí koťátka, štěňátka a želvičky, takže to co nepředvedl mně mrzí. Moje jediná obava, už od začátku filmu směřovala k ženě pro kterou všichni chlapi zabijou, bál sem se že Jessica tady bude hrát takovou tu husičku, co se nechá unést a bude brečet, řvát a mně to bude srát . A jenom dobře že takovou roli tady nemá, dalo by se říct že je to holka od rány. No a k Tommymu, tady má asi nejlepší výkon, zatímco u Bourna syndromu byl na umření, v Criminalu podal velice dobrý výkon, tak tady je prostě vtipný a zajímavý. Jinak maximální spokojenost......tedy je tady ještě něco, Statham v jedné scéně vystrčí hlavu z poklopu a jeho výraz ve tváři, je doslova komický. Škoda ze začátku to mohla být koule, takhle to bude čtverec, ale furt dobrý, v budoucnu určitě pustím. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

To, že je to vlastně hrozná nuda, zastiňuje Jason ještě stále svými latissimy a deltoidy, vrásky na jeho obličeji ale přibývají neochvějně a prohlubují se jako kaňony. Holt čas, tak jak jej známe, nikdo nezastaví. Akční scény naštěstí fungují velmi dobře a jsou to přesně momenty, kterými se film drží za poslední články prstů na 60%. Ulítlých over the top scén tu je bohudík poskrovnu (padák), trochu jsem se toho bál, pohybujeme se převážně jenom ve scénách typu "zlikvidujustotřicetpětborcůbezjedinýhošrámu"... Škatulka jak vyšitá - bijec Jason, barbínka Jessica... 40 miliónů dolarů(rozpočet)/109 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (135)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na čtyřech kontinentech a v šesti zemích: Austrálie, Evropa (Maďarsko), Jížní Amerika (Brazílie) a Asie (Kambodža, Thajsko, Malajsie). (kellne)
  • Sovietsky pamätník v Bulharsku sa nenachádza neďaleko prístavného mesta Varna, ale v horách, zhruba 300 kilometrov od pobrežia Čierneho mora. (MikaelSVK)
  • Skladba, ktorú si prehráva Arthur Bishop (Jason Statham) na LP platni, je "Suffocation Blues" od skupiny Black Pistol Fire. (Laslo)

Reklama

Reklama