Malcolm D. LeeKamera:
Salvatore TotinoHudba:
Kris BowersHrají:
LeBron James, Zendaya, Sonequa Martin-Green, Don Cheadle, Gabriel Iglesias, Jim Cummings, Jeff Bergman, Eric Bauza, Kath Soucie, Martin Klebba (více)Obsahy(1)
Vítejte ve Space Jamu! Šampión NBA a globální ikona LeBron James se vydává na epické dobrodružství po boku slavného Bugs Bunnyho v celovečerním filmu Space Jam: Nový začátek od režiséra Malcolma D. Lee a inovativního filmového týmu Ryana Cooglera a Mavericka Cartera. Tato transformační cesta je maniakální mashup dvou světů, který odhaluje, jak daleko se někteří rodiče dostanou, aby našli své děti. Když jsou LeBron a jeho syn Dom uvězněni v digitálním prostoru, musí je LeBron dostat domů, do bezpečí tím, že povede celou bandu notoricky nedisciplinovaných Looney Tunes k vítězství nad digitalizovanými šampiony. Jsou to Tunes versus Goons v největší výzvě jeho života, která předefinuje LeBronovo pouto se svým synem a osvětlí sílu být sám sebou. Ready-to-action Tunes zničí konvenci, nabijí jejich jedinečný talent a překvapí i „krále“ Jamese hraním hry po svém. (Vertical Ent.)
Původní film je moje dětská srdcovka a každým pár let si jí rád zopakuji. Dvojka nepřekvapivě taková není, už jen proto, že už dávno nejsem cílovka (škoda, že to tehdá nedopadlo s Bryantem, to by mě chytlo ve správném věku) a po těch všech vyloženě znechucených reakcích jsem skutečně příliš nečekal. Dostal jsem ale hlavně vizuální lahůdku (jak by taky ne, když triky dělali borci od Lucase z ILM), kterou doporučuji vidět v co největší kvalitě (4k hdr či Imax), protože jinak skutečně film nemá dospělému divákovi moc co nabídnout, ačkoliv je třeba perfektně seznámen s Looney Tunes, alias Trhlíky. Snad jen pochválím LeBrona Jamese, který není tak prkenný, jak bychom od sportovce možná čekali, ale to diváci Trainwreck už dlouho vědí a tady slabina vyloženě není. A i když jsem se bál, že mě bude hodně otravovat záporák Don Cheadle, nakonec byl úplně v pohodě. I tak ale doporučuji na vlastní nebezpečí, dvě hodiny poměrně utekly, znovu si to jen tak nedám.ˇ ()
║Rozpočet $150miliónov║ Tržby USA $70,528,072║ Tržby Celosvetovo $162,828,072▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Panečku, tento miš-maš humbug bol ako k čomu dobrý? Strašne otravný fantasy film, kde sa toho nacpalo až nadmieru ale funguje tu toho príliš málo. Nešťastná zívačka. Dosť zlé. /35%/ ()
Na jednotke som bol v r. 1997 v kine a keďže som vtedy mal sladkých 16, bol to pre mňa ideálny film, ktorému som v tom čase určite dal 4* (ak nie 5). Už som ho pár rokov (desaťročí) nevidel, ale spomínam rád. Z dvojky som od samého začiatku mal zlý pocit. Napokon to je nielen jeden z najhorších hollywoodskych vysokorozpočtových filmov roka, ale (a to ma mrzí viac) i najnudnejších (čo nie je jedno a to isté). Aby toho nebolo málo, trvá skoro dve hodiny (!), takže rozvláčnosť, nepoužiteľnosť, sterilita a nuda o to mohutnejšie vyniknú. Ku koncu, keď dobrí začnú porušovať pravidlá, síce snímka ako-tak zbedačene chytí dych, ale to už je neskoro. V tom čase sa budete rezignovane váľať na zemi, bude vám cukať okom a budete si priať zomrieť. Raz za trištvrte hodinu (!) sa objavilo niečo, čo mi vyvolalo veľmi mierny úsmev na perách (Michael B. Jordan), ale inak veľmi zlé, slabé a predvídateľné. Už dávno som nevidel také nudné scény, ako sú tie s Donom Cheadleom. Horšie sú snáď azda len tie, v ktorých sa máme reálne (!!) obávať o vzťah medzi otcom a synom, čo je vec, ktorá v takomto filme vonkoncom nemá šancu fungovať. Prekvapuje ma, že to na celom svete zarobilo „až“ 162 miliónov. To je síce pri rozpočte 150 miliónov katastrofa, no aj tak je to približne o 100 miliónov viac, než by som tipoval. Ale som rád, že Lola je stále taká sexi cica mica zajačica (aby toho nebolo málo, dabuje je Zendaya). Cameo tu majú desiatky legiend (King Kong, Pennywise...) , ale nemá to absolútne žiadny vplyv na výslednú (ne)kvalitu, trvá to spravidla dve a pol sekundy a okamžite to vyšumí do stratosféry. Robiť paródiu na Matrix 22 rokov po premiére myslím vypovedá za všetko. Produkcia: Justin Lin, Ivan Reitman a Ryan Coogler (režisér Čierneho pantera a prvého Creeda). ()
"Jsme uprostřed počítače? Mám klaustrofóbii. Kudy se jde ven?" Původní Space Jam mám rád. Hodně rád. A taky mám rád Michaela Jordana. Nikoli Michaela B. Jordana. Toho nemám rád. Ani LeBrona Jamese moc nemusím. Přesto uznávám, že se snažil. Nicméně největším utrpením pro mě byla proměna sportovního zápasu v počítačovou hru, jejíž bodování má pro mě přibližně stejnou logiku jako zmatený krasobruslení. Takže to zase zachraňujou Trhlíci, jejichž hovadiny mne utvrzují v tom, že se blížím do divácký kategorie senilní puberťák. ()
Hodnocení bude horší, než jak nový Space Jam pocitově na diváka působí. Jde totiž o skrz naskrz průměrnou podívanou s naprosto tuctovou rodinou zápletkou (syn a otec si nerozumí a na základě toho padouch vystaví konflikt) a poměrně obstojným tempem. Co Nový začátek v hodnocení sráží je to, kolik hraček mají tvůrci k dispozici a jak málo z toho dostávají. Je tu celý vozový park (aby se tak řeklo) a k ničemu pořádně neslouží. Vystřižené scény z hitů knihovny WB dosazením kreslených postav nic nového nezískávají, z nových vtípků máloco opravdu dosedne na úrodnou půdu a vůbec to celé má hrozně malou energii. Jeden může snít, co by s takovou látkou udělali Phil Lord a Chris Miller. Malcolm D. Lee tomu nedal nic a splnil nevděčný trojboj - není to dobrý film sám a sobě, není ani funkční pohádkou pro nejmenší diváky a selhává i v rovině nostalgie (nepustit při zápase Space Jam od Quad City DJ's je stejná prasárna jako vynechání Techno Syndrome v letošním Mortal Kombat). Nicméně je třeba dodat, že to není - na rozdíl od nového Toma a Jerryho - ztělesněný nevkus. Jen fascinujícím způsobem sterilní produkt, ze kterého si po pár dnech člověk vybaví jen vtípek s Michaelem Jordanem. To je na podívanou, kde se mimo jiné sešli Pennywise, Flintstoneovi, Maska, Superman, Wonder Woman, Joker, drak z Hry o trůny, Animáci, King Kong, Železný obr a magoři ze Šíleného Maxe, sakra málo. ()
Photo © Warner Bros.

- Na tvorbu vizuálních efektů bylo najato slavné studio ILM (série jako Star Wars nebo Jurský park) a snímek zahrnuje tradiční (kreslenou) a CGI animaci. (fiLLthe3DD)
- Justin Lin opustil režisérské křeslo kvůli režii filmů Fast & Furious 9 (2020) and Fast & Furious 10 (2021). (3T)
- V květnu 2014 se LeBron James nechal slyšet: „Vždycky jsem miloval Space Jam (1996). Byl to jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Kdybych měl příležitost si zahrát v pokračování, bylo by to skvělé.“ (3T)
Související novinky

Studio Warner Bros. chce být druhým Disney
Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery David Zaslav už nějaký ten pátek pracuje na zásadních změnách, kterými by chtěl přispět k nové éře nejen na poli filmů, ale i seriálů, her, a celkově… (více)

Byly uděleny Zlaté maliny
Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (více)

Byly zveřejněny nominace na Zlaté maliny
Jak už je tradicí, den před vyhlášením nominací na prestižní Ceny Akademie přichází seznam nominací na nechvalné Zlaté maliny (Razzies), tedy anticeny mířící k nejhorším filmům a tvůrčím výkonům… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou
Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)