Reklama

Reklama

Aliance

  • Česko Série Divergence: Aliance (více)
Trailer 2
USA, 2016, 120 min

Obsahy(1)

Po šokujících odhaleních ve filmu Rezistence musí Tris se Čtyřkou uprchnout za zeď obklopující Chicago. Poprvé ve svém životě opustí jediné město a rodinu, kterou kdy znali. Jakmile se ocitnou venku za zdí, stará zjištění rychle pozbývají na významu v porovnání s odhalením nových šokujících skutečností. Když se za zdmi Chicaga rozhoří nemilosrdná bitva ohrožující veškeré lidstvo, musí se Tris a Čtyřka rychle rozhodnout, komu mohou věřit. Aby mohla přežít, bude Tris donucena vybírat z nelehkých možností, když se bude muset rozhodovat o odvaze, oddanosti, obětování a lásce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (275)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

S každým dílem je filmová adaptace horší a horší, což ale není moc překvapivé, vzhledem k tomu, že i kniha je s každým dílem horší a nezáživnější. Protože tentokrát se jedná o první část posledního dílu, což bývá kámen úrazu, tvůrci se očividně pokusili celý děj oživit dvěma prvky - zaprvé pozměnili příběh oproti knize, zadruhé přidali na technologických vymoženostech, které v knize taktéž nenajdeme. Na mně to ale kladný dojem moc nezanechalo. V jádru byl totiž celý film hrozně stupidní. Příběh čím dál víc ztrácí smysl a ony technologické hračičky nakonec stupiditu příběhu jen umocňují. Aspoň tak to na mě působilo. Body přidává jen výborný Miles Teller ve vedlejší roli, a taky to, že jsem se sem tam některým filmovým situacím mohla zasmát. ~(2,3)~ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejlepší díl po všech stránkách. Jako poměrně samostatná velice výpravná jednohubka to funguje znamenitě, i když se pak člověk ztrácí v postavách. Celkově tedy velice slibné dobrodružství s velmi solidními triky, škoda jen, že ta druhá část asi bude levnější (a nebo vůbec, což je velká škoda)....7/10 ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Po mém velkém nadšení z prvního dílu a pořád spokojenosti s druhým dílem nastává vystřízlivění u dílu třetího. Díval jsem se asi napětkrát, dvakrát usnul. Opakuje se totéž co u Maze Runner - originální námět, nápad s pointou lépe či hůře zpracovaný, ale pořád je to slušný film. S pokračováními jde už jen o nastavovanou kaši, překombinovanost a zamotanost scénáře a výsledný neúspěch. Nedivím se, že byla trojka špatně přijata, za moc nestála. A nezachrání to ani Shailene Woodley, jež svoji kariéru nemusí nadále ničit účastí v téhle sérii. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Konečne ma v tejto sérii začalo zaujímať o čom to je a čo bude s postavami. Vyriadili sa aj architekti, s vizuálom som spokojný a konečne tu máme slušný veľkofilm, namiesto odbitých prvých dvoch dielov. Film má spád, zvraty, i keď predvídateľné a ten spočiatku nezaujímavý fikčný svet začína mať niečo do seba. Lenže....nemôžem brať vážne film, kde hlavná mužská postava má bohvie prečo superschopnosti bojovníka ala JCVD a tvári sa akože má všetko úplne pod kontrolou. A to je spoločne so Shailene jedinou sympatickou mladou postavou. Ostatní mladíci a slečinky sú zhusta nesympatickí. Proste mladé hviezdy kvôli filmu športujú, chodia do posilky, behajú a potom majú pocit, že tým pobehovaním všade navôkol sú súčasťou nejakého veľkého umenia. Ale dosť bolo kritiky, neverím tomu, ale teším sa na posledný diel. ()

Susinnon 

všechny recenze uživatele

Je mi to hrozne ľúto, lebo knižnú sériu milujem, ale toto malo s knihou len málo spoločné. Častokrát ma v kine pochytil záchvat smiechu, ale chcelo sa mi plakať, lebo... tie scény boli tak preafektované a preefektované a vyumelkované, že to až pekné nebolo. O príbehu, ktorý sa s knihou len málo stretával, ani nehovorím. Celé zle :( Tie dve * dávam len preto, aby som sa necítila tak zle, lebo Tris a Four a celé to divergentno... ale som smutná, veľmi. Navyše, z niektorých postáv spravili niečo, čo vôbec neboli, napr. Peter vystupoval ako totálny šašo alebo Caleb ako nejaký napravený hrdina... Veronice to nevadí? ()

Galerie (100)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se ve městě Atlanta v USA. (willy1)
  • Při výstupu na zeď obklopující Chicago má každý ze šesti členů skupiny své ocelové lanko, díky kterému se dostanou nahoru. Když vyšplhá Christina (Zoë Kravitz) a chystá se přestřihnout drát, ocelové lanko je vidět z předního pohledu. Při pohledu zezadu lanko zmizí. Při opětovném pohledu zepředu tam lanko opět je a visí z výšky nad její hlavou, takže zezadu by mělo být vidět také. (Calwen22)

Související novinky

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

Reklama

Reklama