Reklama

Reklama

Lída Baarová

Trailer 2

Obsahy(1)

Česká herečka Lída Baarová je v roce 1934 pozvána do berlínských filmových ateliérů Babelsberg, považovaných za evropský Hollywood. Po počátečních potížích nakonec okouzlí i davy fanoušků v celém Německu. Tisk ji vynese na titulní strany jako jednu z nejkrásnějších žen Evropy. Užívá si slávy i náklonnosti Gustava Fröhlicha, tehdejšího idolu všech německých žen. Ten je nejen jejím partnerem před kamerou, ale stane se i jejím milencem. Obdiv neskrývá ani sám Hitler, který po návštěvě ateliérů Baarovou pozve k soukromé audienci na Říšském kancléřství. Hvězda Baarové strmě stoupá. Lída s Fröhlichem se nastěhují do luxusní vily na prestižní berlínské adrese. Aniž tuší, že mají tak významného souseda – pána filmového průmyslu, ministra propagandy Goebbelse. Goebbels je k sobě začne zvát na vyhlášené večírky za účasti umělecké i politické smetánky. A při nich postupně vtahuje Baarovou do svých „ďábelských" sítí. Fröhlich žárlí a po jednom z mnoha dalších žárlivých výstupů ji vyžene z domu. Na tuto příležitost čeká bezhlavě zamilovaný Ďábel. Chce se kvůli Lídě vzdát úplně všeho – rodiny, kariéry, Říše. Baarová odmítne nabídku na dlouhodobé angažmá v Hollywoodu, zůstane v Berlíně a nové lásce nezvladatelně propadne. Zásadní otázku, zda je možné milovat zločince, si bude klást až za pár let a pak po celý zbytek života. Hitler na základě proseb Goebbelsovy manželky rozkáže svému ministrovi, aby ukončil skandální, s velkoněmeckými ideály neslučitelný vztah s Baarovou. Goebbels protestuje, ale po Hitlerově nátlaku svou lásku zavrhne. Baarové je zakázáno hrát v německých filmech a nesmí opustit Říši. Během Křišťálové noci v roce 1938 se jí podaří uprchnout zpět do vlasti, kde natočí ještě několik úspěšných filmů. Po okupaci Československa ale musí před nacisty opět prchat. Když skončí válka, vrací se plná nadějí do Prahy. Zde se však setká jen s výsměchem a ponížením. To pravé peklo ji ale teprve čeká... (Cinemart)

(více)

Diskuze

kecal

kecal (hodnocení, recenze)

dr.horrible

Jo ti se dají přežít celkem bez úhony :) Já se přiznám k Vieweghovině :) Je to klasická lidovka a on ve scénářích nemívá moc průserů, takže se tam toho nedá zase moc zkazit.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

kecal

Souhlas téměř se vším, až na to, že dobré kousky vznikaly jen v žánru komedie. Vznikla celá spousta vynikajících dramatických, psychologických, historických a dalších. Dokonce i výborné sci-fi. A u těch opravdu dobrých snímků není na závadu ani ta angažovanost. Ale ber mě s rezervou, já mám domácí filmy ráda a jsem přesvědčená o tom, že byly opravdu dobré :o)

na příspěvěk reagoval kecal

kecal

kecal (hodnocení, recenze)

helianto

Tak tenkrát to sponzoroval stát, bylo to jednodušší. Zase na druhou stranu, díky soudruhům z posudkové komise vznikali dobré kousky vlastně jen v žánru komedie. Dnes je to trochu pestřejší. 

Každý rozumný člověk autorům přeje, aby se jim jejich práce dařila, výsledkem podařené práce je přece dobrý film a na to snad všichni čekáme :)

na příspěvěk reagoval helianto

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

jhr

jhr (hodnocení, recenze)

kecal

Tak to se pleteš. Já se jen zastával Ruska, ale židy vůbec neřeším. Měl by si vědět, že právě Rusko je dnes země kde žije asi nejvíce židů v Evropě a plno jich tam uteklo z Ukrajiny po fašistickém převratu na Majdanu. Rusko je dnes jedním z nábožensky nejsvobodnějších států i přesto, že je to stát sekulární.
Film Ve Stínu je podle mě strašně zjednodušená a demagogická agitka, která děla z lidí blbce. Kdyby si něco znal z historie tak by si věděl, že Sovětský svaz i Československo byli spojenci Izraele a jen díky naší vojenské pomoci (dodávky zbraní i vycvičených vojáků a dobrovolníků) se dokázal ubránit prvním útokům Arabských států. Byla veliká naděje, že se tento nový stát připojí k socialistickému bloku a to až do chvíle než v něm zvítězila nacionalistická prozápadní pravice a Izraelští komunisté prohráli a Izrael Sověty zradil a přidal se na stranu USA! Reakce Stalina byla poté naprosto logická a pochopitelná, protože byl přesvědčen, že za touto zradou stáli i ti, kteří ho v Sovětském svazu a v dalších socialistických státech podporovali včetně třeba Slánského, který i po té co se tento stát obrátil ke svým bývalým spojencům zády, stále materiálně podporoval z pozice náměstka předsedy vlády a generálního tajemníka ÚV KSČ v rozporu se zájmy naší země a Sovětského svazu. 

na příspěvěk reagoval kecal

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

kecal

No, ale opravdu jen pár... :o) Oproti tomu, co vznikalo před revolucí, je to žalostně málo...

Spíš jsem hlavně ale chtěla říct, že to není jen o hejtování úspěchu komukoliv. Že někteří jsou ai přející :o)))

na příspěvěk reagoval kecal

helianto

helianto (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Co já bych dala za nějaký pěkný český / československý film. Kdyby ten něco vzniklo, něco takového fantastického jako jsme to uměli v minulých letech... Jak já bych to těm tvůrcům přála...

na příspěvěk reagoval kecal, Martin741, vegetol.mp

kecal

kecal (hodnocení, recenze)

Croft

Díky linku od kohosi v téhle debatě jsem se podíval na film Ve stínu (dle mě pravý opak téhle břečky) a tam sem zjistil důvod vašeho souznění s jhr :) Musím přiznat, že sem o těchto choutkách soudruhů prakticky nevěděl. Ale 1M židů co zvládl Stalin tomu dávají smysl. Jedna věc by mě ale zajímala. Co je vlastně cílem celého židovského spiknuti ?

na příspěvěk reagoval jhr

kecal

kecal (hodnocení, recenze)

Bluntman

Já po tobě přece nechci, abys měnil svůj přístup. Jen sem řekl svůj názor a proč sem ho řekl. Na tento projekt máme asi podobný názor, jen já jsem zvolil  opačný přístup :) 

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Bluntman

Tak mně se např. od Renče opravdu líbil jen jeden film a nemám tu víceroprofilů, přesto mám pocit z téhle diskuze, ale i z jiných diskuzí především k českým filmům, že jsou plný nenávisti a zvedá se mi z toho žaludek. Ty filmy můžou a často jsou blbý a nepodařený, přesto se nemůžu zbavit dojmu, že plno těch příspěvků má v sobě takovej ten nepřející podtón, kdy se pisatel raduje z toho, že se něco někomu nepovedo.

na příspěvěk reagoval dr.horrible, helianto, kecal, Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

kecal

Vím, v jakých pořadech se objevuje hodnocení z ČSFD, a vím, na jakých webech se k tomu odkazují. Není to důvod, abych měnil svůj způsob hodnocení, potažmo své hodnocení u tohoto konkrétního titulu. Pokud je pro někoho určující počet procent, je to jaksi chyba na straně dané osoby, nikoliv toho, že někdo exploatace, campy, trashe apod. hodnotí s ohledem na žánr/poetiku. Vytváříš si slaměného panáka (co kdyby k tomu tak přistupovali všichni? - ne, nebudou, protože každý hodnotí různě, má odlišné nároky apod.) a "argumentuješ" většinou (předchozí závorka). "Diskuzi" kolem přijetí filmu znehodnocuje tak leda počínání bytostí z No Gupu, které záměrně vedou kampaň v duchu lid vs. "kritika" (ostatní s negativním názorem), ve "svých" médiích nechají psát pochvalné texty (Extra), dělat rozhovor na dané téma s Renčem (Blesk), vytváří mulťáky zde i na sociálních sítích pro přidávání pozitivních komentářů, mažou a banují negativní názory na film ze sociálních sítí atd. Tím posilují ono "my vs. oni", kdy se příznivci díla šikují do zástupu, a posiluje se přitom pozice režiséra (Renče), který je pojímán jako důvod, proč je dílo kritizováno. Stejná strategie jako u jimi produkovaných Babovřesk a posledních pokračování Kameňáků.  

na příspěvěk reagoval dr.horrible, vegetol.mp, kecal

dr.horrible

dr.horrible (hodnocení, recenze)

"Jdi s tým antise.itismem do prdele hnupe, ty o něm víš asi jen tolik, to co si slyšel od pejzatých" :))

Croft

Croft (hodnocení, recenze)

Bluntman

jdi s tím antisemitismem do prdele hnupe, ty o něm víš asi jen tolik, to co si slyšel od pejzatých,k co ti nalili trychtýřem do hlavy (většinou lži), to s pak tady projeví prakticky na každém filmu v jejich režii, který místo aby byl v modré nebo odpadové barvě, tak svití v červeně :-) tak hle blbý lidi mohopu být jen tad, nikde jinde, asi se přestěhuji někam do íránu :-)

kecal

kecal (hodnocení, recenze)

Bluntman , Madsbender

Jde o celkovou diskuzi k filmu, sami dobře víte, že hodnocení z čsfd se často objevuje i v různých pořadech v tv a odkazují na to různé weby. Jasně že hodnocení jednoho člověka výsledek moc neovlivní, ale když tento způsob zvolí víc lidí, tak ano. Jinak samozřejmě 53% není naštěstí nic k chlubení.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp, Bluntman

Madsbender

Madsbender (hodnocení, recenze)

kecal

Ospravedlňujem sa, zrejme som vážne nechápavý, keď som si tvoje vyjadrenia „Sám si dal filmu 5 a přitom tvrdíš, že je to z recese, takže debatu znehodnocuješ.“ a „Samotnou debatu, kde pak uvádí, že je to z recese,“ vyložil tak, že sa vzťahujú k tejto debate. Aby nedošlo k ďalšiemu nedorozumeniu, pre istotu sa už vyhnem čítaniu tvojich príspevkov.

na příspěvěk reagoval kecal

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

kecal , kecal

Vy tu v prvé řadě řešíte něco, co zde nepatří a co je maximálně otravné, protože je to na mentální úrovni internetových diskuzí pod články na Novinkách apod. serverech. Kdo chce v diskuzi o filmu číst antisemitské žvásty Crofta? Kdo chce číst komunistickou obhajobu údajně nediktátorsky jednajícího Ruska od brněnského zastupitele jhr? Navíc, ne že nic nemám proti tomu, co zde předváděl TerribleTears, ale je to něco, co za krátkou dobu odezní, což bohužel o výměně tebe a Crofta a jhr neplatí.

 

"Sám si dal filmu 5 a přitom tvrdíš, že je to z recese, takže debatu znehodnocuješ." (kecal, 9:00) vs. "Nevšiml sem si, že bych v mém příspěvku psal něco o zdejší debatě." (kecal, 10:50)
K mému údajnému znehodnocování diskuze výší hodnocení: čistě z logiky věci diskuze v profilu filmu nemůže být znehodnocena uděleným počtem hvězdiček. Pokud máš za to, že se mé hodnocení podepíše na počtu procent, jsi mimo. Současných 53% tam bude, ať je mé hodnocení odpad, nebo plný počet. A nikde se nepíše, jak má kdo k hvězdičkování přistupovat. Není pádný důvod, proč bych nemohl dát pětihvězdu Baarové, přičemž ta pětihvězda je z ranku pětihvězd filmům jako Robot Monster, protože obojí je svým diletantstvím na všech myslitelných úrovních nesmírně zábavné.

na příspěvěk reagoval kecal, Croft

Související novinky

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama