Reklama

Reklama

VOD (1)

Idealistickou agentku FBI (Emily Blunt) pověří důstojník elitní vládní operační skupiny (Josh Brolin), aby v příhraniční oblasti mezi USA a Mexikem, kde neplatí žádné zákony, podpořila eskalující válku proti drogám. Tým vedený tajemným poradcem s pochybnou minulostí (Benicio Del Toro) se tajně vydává na cestu, během které je Kate nucena v zájmu přežití pochybovat o všem, v co dosud věřila. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (1 234)

kkarx 

všechny recenze uživatele

Jediný problém jsem měl s hlavní hrdinkou, které šlo o princip. O spravedlnost v idealistickém pojetí USA. To je nanejvýš nevěrohodné, takového člověka by do jednotky rychlého nasazení nikdy nevzali. Ti by byli naopak rádi za lidi jako Sicario. Proč jí tak vadilo, že Sicario likvidoval ty nejhorší lidi z drogového podsvětí? Já bych to lejstro na konci podepsal hned, Sicariovi bych podal ruku a popřál mu hodně zdraví. Agentce se však zhroutil celý její idealistický svět a upadla do deprese. ()

skeptic 

všechny recenze uživatele

Perfektná réžia, bez najmenšieho zaváhania, výborná integrácia zvuku a obrazu nás sprevádza celým filmom. Režisér sa hraje s divákom na podobnej úrovni ako s hlavnou postavou, poskytuje veľmi málo informácií, nevieme presne čo, prečo, ako, neposkytuje ani žiadne falošné stopy, nedáva na výber z možností, len nás necháva v neistote, čo sa z toho vykľuje, hlavná postava môže akurát maximálne dúfať, že je to všetko dianie do ktorého sa dostala v rámci "pravidiel ", ktoré uznáva. Celý vývoj filmu necháva diváka napätého, zvlášť akčné scény, respektíve niektoré "predakčné " scény brilantne gradujú napätie, kým vyústia do akcie(v niektorých vidieť možnú inšpiráciu videohrami). Časté zábery na krajinu z vtáčej perspektívy, tiež skôr pridávajú na neistote(svojou veľkosťou môžu poukazovať na globalnosť problému). Emily Blunt, Benicio Del Toro hrajú doslova autenticky. Chcene "neuspokojivý" (pre koho ako) záver mohol byť ešte zdrťujucejší keby nás režisér viac "ťahal za nos" najpŕv nejakými zlými smermi (ako to robil vo filme Zmiznutie, alebo ako to zvykne robiť Fincher), teraz zvolil priamejšiu cestu a nedá sa povedať že by spravil zle. 85% ()

hororwatch 

všechny recenze uživatele

Film s velmi dobrou akcí, díky které se zažerete i do té x krát omleté zápletky Má ale velké negativum v podobě Emily, která za to sice nemůže co měla ve scénáři, ale bohužel ta naivní kráva, co si myslela že si vybuduje v klídku velkej případ na velký zvíře ve spolupráci s velkejma zvířatama vypadala trapně, ubírala filmu spád a přidávala nežádoucí melodrama, které se tam absolutně nehodilo. Za mě lepší 3* a je to škoda.Benicio supr docela se podobá Pitovi. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

pomalé tempo vyprávění je kompenzováno skvělou atmosférou... parádní hudební motiv, drsné scény a Benicio Del Toro, který se v této roli opravdu našel... dobré pokoukání s příjemným zakončením... celkově na 80% ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Napínavé, nečekané, drsné, překvapující, nekonvenční, skvěle zřežírované, skvěle zahrané - fakt do posledního mexikána. A hlavně takový to téma, který je kurevsky aktuální a kurevsky děsivý. A taky dost možná kurevsky pravdivý. Obyčejnej smrtelník nemá ani miliontinu tušení o tom, co se doopravdy děje. Mám rád tyhle procházky za zrcadlem :) A ta kamera.. to byl fakt majstrštyk. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný film. Vezměte agentku, která dělá všechno dobře, vražte jí na chvilku do Mexika a jako šéfa jí dejte nájemného vraha (ale pst, o tom ona neví a ani moc ti ostatní, daleko informovanější) a řekněte jí, že ho musí poslouchat na slovo, neremcat a dělat všechno, jako on. No a pak, až se nabažíte krásné agentky, ze které rejža mezitím stihnul udělat vykulenou, ubojenou a znovukouřící trubku, tak to už je teda konec. Konec filmu. Nebudu vám ale prozrazovat, jestli nájemný vrah opravdu někoho zabil. Musíte se na to podívat, abyste sami na vlastní oči zjistili, že v Mexiku to fakt neni žádná prdel a například oběšenci a různí viselci tam visí na každém rohu. Tím mě scénárista vážně naštval. Takové klišé. Hvězda pro Emily, že to vůbec přežila. PS: jo a žabky? Bože! ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Dobře provedená žánrovka dělá zajímavou až hlavní postava. Hlavní postava, přes všechnu svou snahu a schopnosti dějem vláčená. Velmi působivé, škoda že zcela předvidatelné. ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Jako dobrý, po řemeslné stránce naprosto bez chyby. Chyba bude asi trochu u mě - scénář a samotná zápletka mě až trestuhodně nebavily. ()

annes 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem trochu více akce a napětí. Od poloviny filmu do konce člověk vlastně čeká, co z toho vypadne a ono nic. Navíc vedlejší postava syna policisty, kterému nakonec otce zabijí mi připadla naprosto zbytečná, protože vůbec neměla kýžený efekt, který byl tvůrci evidentně zamýšlen. Celkově se na film dá podívat jednou a vícekrát je to zbytečné. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

No nevím, asi jsem koukala na jiný film, než většina, ale popravdě jsem nepochopila, proč to bylo natočeno. Napětí téměř žádné, postavy tak nějak ploché.... ale přiznávám, že tam byly určité scény, které zaujaly. Jinak pro mě naprosto zapomenutelný film. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Akcny thriller,ktory nenadchne akciou,skor naopak,ma velmi pomaly rozjazd,sem tam sa nieco udeje a padla,cize nuda a opat nuda,skoro som zaspal a Emily Blunt hra agentku FBI,no furt len niekde stoji a place,tato postava bola uplne debilna...:-) ()

Shredo 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma to, ale mňa to obzvlášť neoslovilo. Dejová línia je rozpačitá, roztahana a chaotická. Insuficiencia o čo vlastne ide sa odkrýva pomaly a v podstate konečné vyvrcholenie prichádza od scény s bankou,, kedy ma to konečne začalo zaujímať. Boj s drogovými kartelmi bol a vždy bude na beh bez cieľa. Možno len musím film nechať dozrieť keď sa s tunajším hodnotenim moc nezjednocujem. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Divím se, že tento film v kinech uspěl, není to totiž typický zástupce amerického akčňáku. Práce s postavami je zcela jiná, dialogy jsou všechny vesměs pracovní a režisér si s divákem hraje jako kočka s myší, protože dlouho není jasné, kdo je hlavní postavou. Spoiler: až v závěru divák zjistí, že Emily je z hlediska příběhu totálně nepodstatná. Hudební motiv je hodně znepokojující, skoro až hororový. 4* ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Emilka hraje supernaivni nanynku, ktera absolutne netusi, ktera bije. Ale jinak je Sicario paradne zfilmovame, atmosfericke a syrove. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Sicario je pecka jako svine!!! Pred tydnem videno v LA a nesmirna spokojenost. Presne ve stylu takovejch tech syrovej francouzskejch ponurejch detektivek. Moc pekne natoceno, dlouhe zabery z dronu, radost pohledet. Napeti udrzovano az do konce a v zaveru se to vsechno pekne uzavre a vysvetli. Konecne film bez nejakejch, a dnes uz zprofanovanejch, idiotskejch twistu. Proste si to bezi do zacatku az konce tak jak ma a nikdo vam nepodsouva grazly za hrdiny a hrdiny za grazly. V dnesni dobe se ty twisty pouzivaji, jak na bezicim pasu a me uz to pekne sere. Proto jsem byl nesmirne nadsen, kdyz tento film toho byl usetren. Bravo ()

fog 

všechny recenze uživatele

Po dlouhe dobe pekne v kine a jsem rad, ze zrovna na tuhle libovku. Hned od zacatku me do kresla zarazila suprova hudba. V prubehu filmu jsem se citil stejne zmatene jako Emily, ale vubec mi to nevadilo. Velice napinave a svizne sceny strida usi-rvouci, uklidnujici "ticho" a clovek jen ceka, kdy se opet svezeme do ulic hrmouciho Ciudad Juarez. Kameraman si dava zalezet na gradaci scenerie a vtahuje vas do centra deni peclivym casovanim. Ackoliv nejsem zarytym fanouskem akcnich scen, tady mi to vubec nevadilo, ba naopak. Vydarene po vsech strankach, jedine drobne zklamani snad jen nedostatek syrovosti a "kontaktu s kartelem" ve stredni az pozdni casti filmu - po prvnich 15 minutach jsem ocekaval vic urezanych hlav a potetovanych mexikancu :) ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Natočit temnotu dneska frčí a spousta lidí se o to marně snaží. Ani sprostě okopírovat, to co jinde fungovalo, málokdo svede. O to větší cenu má tenhle technicky dokonalý a místy originální Villeneuve. Mainstream s přidanou hodnotou. Hudba, kamera , režie, Blunt, Toro, Brolin - lahůdky jako jednotlivosti i jako celek. U mě zcela jistě v Top 10 roku 2015. ()

Související novinky

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

Bude Villeneuve u třetích dílů Duny a Sicaria?

05.02.2024

Začněme tím podstatnějším. Za pár týdnů se všichni budeme nadšeně kochat obřími červy ve druhém díle Duny, který zadaptuje zbytek první knihy od Franka Herberta. Sága z pera slavného spisovatele ale… (více)

Producenti oznámili třetí Sicario

Producenti oznámili třetí Sicario

22.09.2023

Snímek Sicario: Nájemný vrah z roku 2015 byl do velké míry tím, který definitivně nakopnul kariérní dráhy jak režiséra Denise Villeneuvea (Duna), tak scenáristy Taylora Sheridana (Yellowstone).… (více)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (více)

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

Třetí Sicario má scénář, dočkáme se filmu?

11.05.2022

Hollywood miluje franšízy, čím větší a úspěšnější, tím lepší. I proto dnes víceméně každý druhý film vzniká se záměrem novou franšízu nastartovat. Občas se ale povede rozjet filmovou sérii i zcela… (více)

Reklama

Reklama