Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Catherine Cawoodová, sedmačtyřicetiletá řadová policistka na malém městě v Západním Yorkshiru, řeší kromě běžných kriminálních deliktů v sociálně vyloučené oblasti i poměrně komplikovaný osobní život. S manželem Richardem se rozvedla, přesto se stále vídají. A společně se sestrou Clare, bývalou narkomankou, vychovává osmiletého vnuka Ryana, jehož matka a Catherinina dcera Becky spáchala krátce po jeho narození sebevraždu. Nyní se Catherine dozvídá, že se do města vrátil Tommy Lee Royce, o němž je přesvědčena, že způsobil dceřinu tragickou smrt. Mezitím se nespokojený účetní Kevin Weatherill jen těžko smiřuje s faktem, že mu jeho zaměstnavatel Nevison Gallagher odmítl zvednout plat, aby mohl zaplatit školné pro svou nadanou dcerku. A zoufalí lidé často dělají zoufalé a především nepředložené věci, které by do nich za normálních okolností nikdo neřekl. Události rychle nabírají osudový spád, v jehož rámci se příběhy Catherine a Kevina nešťastně protnou. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl slibuje slušné drama. Ten ukoktanej, upocenej účetní na mě přenesl děsnou beznaděj! :D Catherine Cawoodová v podání Sarah Lancashire je sympatická a uvěřitelná ve své roli. Těším se na další díly a trochu se bojím, jestli mě při tom očekávaném nerváku nerupne žilka v oku. ;) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobře rozehraný příběh, který tak dobrou ženskou hlavní postavu neměl hodně dlouho. Policejní seržantka Catherine Cawood se v poslední dekádě může srovnávat asi možná jen se Sagou Norén, racionální inspektorkou ze švédského Malmö, která se s ničím moc nepáře, ovšem trpí Aspergerovým syndromem a kvůli tomu ji dělají mnohé běžné společenské zvyklosti problém. V tom je ovšem životem otřískaná Catherine úplný opak. Na feťáky a násilníky z britských sídlišť je drsná, mezi nejbližšími a s oběťmi trestných činů ovšem citlivá a empatická. U dalšího rutinního zásahu na sebe „práskne“, že je jí sedmačtyřicet, je rozvedená, bydlí se sestrou, bývalou alkoholičkou. Jedno dítě jí umřelo a druhé s ní nemluví, přitom se stará o osmiletého vnuka. Mezitím kdesi jinde v Yorkshiru požádá moula Kevin svého šéfa, zda by mu nezvýšil plat. Bez úspěchu. Nasupený účetní nevymyslí nic lepšího než tamnímu podvodníkovi Ashleymu sdělit plán, že by z únosu šéfovy dcery káply slušné prachy. ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně seriál, kde, když se jí nějaké jídlo, tak ho doopravdy jedí, a jen se v tom nevrtají! Hurá, super! A jinak,  proč se všichni rodiče - v tomto případě se sice jedná o prarodičku, ale to je jedno - tak zarputile brání, aby jejich dítě/vnuk  navštívilo psychologa? Když se objevují problémy s agresivitou, a navíc vedení školy je velmi vstřícné, a je to cele samozřejmě v zájmu toho dítěte a jde o  ochranu dětí v jeho blízkosti...? Proč do toho nejít? Potěšila Kate Bush, a to dokonce dvakrát. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taková Julie Lescaut z Velké Británie, to bylo první, co mě napadlo, když jsem slyšela televizní dabing..:-)) Zdá se ovšem, že Catherine Cawoodová je propracovanější a výrazně zajímavější. Uvidíme.... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama