Reklama

Reklama

Fotky zítřka

  • USA Time Lapse
Trailer

Tři kamarádi objeví stroj času, který pořizuje fotografie ze čtyřiadvacet hodin vzdálené budoucnosti. Začnou ho využívat k tomu, aby vyhrávali v dostihových sázkách. Všechno jde hladce, dokud nezačne být jeden chamtivější než druhý... Tři kamarádi kolem dvacítky najdou v domě zmizelého souseda obrovský fotoaparát. Na pořízených snímcích jsou zachyceni v situacích, které nepoznávají. Přijdou na to, že se jim události na fotkách přihodí až za čtyřiadvacet hodin. A tak je napadne, že by tenhle úžasný vynález mohli využít pro vlastní účely. Začnou v dostizích sázet na vítězné koně, jejichž jména se objeví na obrázcích z budoucnosti. Bookmakerovi ale začne brzy připadat série jejich výher podezřelá a trojice přátel bude muset použít přístroj k tomu, aby si zachránila život. (Cinemax)

(více)

Recenze (73)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parta mlaďáků nepříjemná jak veverka v trenkách. Nápad to ale docela zachraňuje a přestože se to tváří hrozně lacině, dokáže film ve výsledku zaujmout. A ke konci i poměrně obstojně šokovat z výsledného závěru. Sympatické nicméně je, že tvůrci stále vymýšlí zajímavé nápady v rámci realistického sci-fi a mají snahu jej točit. Škoda, že ta partička byla jak kdyby ji přetáhli z Melrose Place a jejich dialogy jak kdyby napsala Daniela Steelová. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle komorní sci-fi a dialogovky. Time Lapse není bez chyb, ale dva slušní herci, výborná hudba, zajímavý nápad a sympaticky znepokojující atmosféra mi vlastně ke spokojenosti celkem stačili. Přesto by téhle science fiction variaci na Mělký hrob asi víc slušel nějaký čtyřicetiminutový formát, protože často bylo vidět, že King někdy neví, co si s tím vším počít a nemá dost nápadů na to, aby bavil hodinu a tři čtvrtě. Na celovečerní debut ale rozhodně dobré a určitě budu vyhlížet další režisérovy projekty. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jednou výjimečně se podívám na trailer, což prostě ze zásady moc nedělám, a samozřejmě si zadělám na relativně nudnej večír ... :-D Prostě trailer nebrat vážně, celý je to mnohem pomalejší ... film o třech hercích plus pár dalších, kteří se objeví na pár minut a vyklidí pole. Film o dvou místnostech, z nichž v jedný se to odehrává tak z 80% ...jo pletu se, u konce uvidíme na chvíli i ložnici asi na 1 minutu .... To, co vypadá zajímavě a má relativní potenciál je zabitý trapnou překombinovaností, nudou, nezajímavými hereckými výkony a tím, že vlastně nemáte ... nebo... neměl sem vůbec tendenci se s někým ztotožnit (možná s policajtem, ale to byl černoch, tak to nešlo ... :-DD ). Nikomu nedržet palce, nefandit a pořád očekávat nějakej zvrat, ale i když zde jsou, jsou tak "plochý" a nezajímavý ... že to prostě nevyšlo ... Taková jednohubka, která bude za měsíc zapomenuta. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dobrej námět bohužel utopenej v naprosto nudným, zmateným a nezajímavým zpracování. Uvidíme do budoucna s čím dalším přijde režisér tohohle snímku, úplně ho neodepisuji jistý potenciál tu naznačil, ale ten zůstal žalostně nedotažen. Ode mě slabý 2* jenom za téma jinak spíš Film Lapse.25% ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Meh... Nestoji tp za vas cas. Napad slusnej, ale provedeni hrozne levny v tom spatnym smyslu slova. Predestination je o dve ligy vys. Jo, a hereckej vykon toho vola, co sazel na chrty me asi nejakou dobu bude strasit ve snech. 5/10 s hodne odrenyma usima za obcasnou chytrost a prekvapeni. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie s pomerne originálnym nápadom tajomnej mašinky, ktorá dokáže fotiť fotky udalostí z budúcnosti. Dejová linka je dostatočne zaujímavá, dokázala ma držať v pozornosti po celý čas. Len škoda toho amatérskeho spracovania, čo sa odrazilo hlavne na slabšej atmosfére, ktorá celkovú pointu nedokázala dostatočne kvalitne zaobaliť do scifi-mystiky a tajomna. 65/100 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

" I já si vzpomněl na Mělký hrob, ke kterému se snad jednou s láskou vrátím. :-) Což se nedá říct o tomto: mladí a krásní (a hloupí) + fyzikální anomálie, to je pro mě v devíti z deseti případů takřka smrtelná kombinace. Viz třebas Triangle, Coherence apod. Ta snaha být cool, in, sexy, svěží nebo tak něco, mě strašně irituje. " Copyright by Dóže ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Fajn ukážka toho, čo dokáže človek urobiť kvôli peniazom, že drogy sú zlé, a že nerobí dobroty, keď s dvoma chalanmi býva jedna baba ... no a do toho sa ešte montuje obrovský foťák, ktorý sa ani nezmestí do kabelky. Nápad výborný, ale chýbala mi lepšia atmosféra, aby ma to viac vtiahlo. FILMOVÁ RULETA 2017 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý námet, ktorý po polhodine prestane nejak zaujímavo smerovať a utopí sa v bažine nízkeho rozpočtu a scenáristického deficitu väčšieho než je rozpočtová diera nášho štátu. Navyše ten nápad bol aj okopírovaný. Mám rád cestovanie v čase a veci s tým súvisiace, ale toto žiadny Butterfy Effect nebol. Skôr len Butterfly Defect. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Ten film je neuvěřitelně špatně promyšlen. Začíná sice zajímavě a zajímavou premisou, kdy si dokonce pohrává s myšlenkou, zda bychom při znalosti své budoucnosti se nesnažili násilím se do onoho vidění budoucnosti vměstnat na úkor normálního, "neznalého" života. Ale pak to tvůrcům přišlo málo - hodili sem ruské mafiány, vědkyni s revolverem, milostný trojúhelník, ale hlavně naprosto blábolivý konec. Jako žádného z chlapců nenapadlo jíž zkontrolovat přístroj ráno v osm? To oba v osm ještě chrápali, že holka mohla beztrestně měnit fotky? Ale no tak! A jak do toho zapadá profesor, a proč by chodil do sklepa nechávat někomu klíče? A proč si holka myslí, že dokáže opravit přítomnost, když přístroj dělá fotky z budoucnosti, ne z minulosti? Jak si mohla posílat vzkazy o něčem, co se ještě nestalo a o čem neměla ani tuchu? Zkrátka začátek slíbil mnoho zajímavého, ale zvrhl se v Beverly Hills křížené s CSI: Miami, kde ona časová salta ani nakonec nejsou domyšlena do konce. A to se bavíme jen o časové smyčce a sci-fi námětu. Kdyby měl člověk rozebírat chování postav, bude to na delší lokte. Když sázíte, potřebujete na to ruského mafiána, nebo si zajdete do nějaké pobočky na náměstí? Případně sázíte přes internet. Když chcete, aby vás kluk romanticky miloval, nestačil by obyčejný zájem o něho bez toho, aby si holka musela radit z budoucnosti? Fakt jí imponovali vrahouni? Pak asi udělala špatné rozhodnutí a měla utéct s vrahounem, ne jít po hodném klukovi. Nedává to prostě logicky smysl ani v oblasti vztahů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko. Sice mi občas přišlo, že při psaní scénáře King až moc přemýšlel, čímž vznikaly v příběhu díry, ale oceňuju výborný námět i to, že na minimálním prostoru se třemi herci dokázal režisér udržet mou pozornost. I samotní aktéři, byť nepředvedli žádné úchvatné kreace, mi docela sedli. Podle mě slušný debut. 55% ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Film si vystačí s minimem herců a to stejné platí i o prostorech, takže pokud nemáte rádi tyhle nízkorozpočtáky, tak ruce pryč. Musím velice pochválit nápad s foťákem, který nám ukazuje budoucnost, bohužel se neubráním pocitu, že z tohoto nápadu šlo vytěžit mnohem víc. Osobně mi tam chyběl moment překvapení, scéna, nebo pointa, která by mě dostala. Myslím si, ale že na debut se jedná o docela povedenou sci-fi jednohubku. 6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Podobně, jako v každém druhém filmu o cestování v čase, i tady nastává problém časových paradoxů a různých dalších větších či menších logických kiksů a nesrovnalostí. Nicméně to má skvěle znepokojivou atmosféru (už samotný pekelný stroj působí dostatečně strašidelně), možná trochu překombinovaný, ale v pravidlech filmu smysl dávající děj. No a srandovní konec je výbornou tečkou. Je to béčko, ale velmi dobře napsané a zahrané. Minimalistická hudba výborná. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No nic moc teda.. Startovní dobrý nápad ve výsledku zkolaboval na nutkavé snaze celé to tak strašně sofistikovaně prokombinovat aby z toho v poslední třetině za každou cenu vypadnul nějáký ten cool twist.. Nepovedlo se-přitom by to samo o sobě stačilo na hezký a nevšední nadprůměr. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové, nenápadné indie s príchuťou sci-fi. Svojim spôsobom mi Time Lapse pripomenul minuloročný Coherence. Tiež je situovaný prevažne len do pár miestností rodinného domu a jeho okolia, účinkuje v ňom malý počet postáv a celý je postavený na jednom nápade z ranku sci-fi. Tentoraz sa pohráva s cestovaním čase a pojednáva o takzvanom "Bootstrap paradox", čo je zjednodušene povedané situácia kedy udalosti z budúcnosti začnete napodobňovať v minulosti/súčanosti, aby sa v skutočnosti mohli stať. Centrom diania tu je jeden tajomný fotoaparát, ktorý v určitú hodinu dňa nafotí miestnosť z protiľahlého domu akurát na fotografii je znázornené to čo sa udeje o pár dní neskôr. Solídny nápad, ktorý vo filmoch ešte nie je opotrebovaný a navyše v tomto prípade aj veľmi solídne spracovaný. Tá „indie forma“ filmu vyslovene pristane, nepotrebuje to žiadne veľkolepé zábery, pretože si to plnohodnotne vystačí s tajomnou atmosférou okolo ústredného fotoaparátu a so sympatickým triom ústredných postáv, ktoré jednajú v rámci možností uvážene. Bál som sa, na takýto nezávislý snímok, aj dlhšej stopáže 100 minút, ale tá nakoniec nie je žiadnym problémom, nechýba niekoľko zvratov a postupne sa z malého indie sci-fíčka stane až taký psycho-thriller. V podstate na tom nie je nič zvlášť unikátne, ale podobné poctivé prácičky natočené za domom za „pár stovák dolárov“ mi sú svojim spôsobom sympatické pokiaľ je vidieť, že ich tvorcovia majú snahu, nápad a dostatočnú filmársku zručnosť. Preto prihodím aj tie štyri hviezdičky a som veľmi zvedavý čo Bradley King predvedie ďalej, snáď aj s oveľa vyšším rozpočtom. CELKOVO: 3,5* (7/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jakýsi stroj, který fotí budoucnost a jeho kamera je namířena na jedno okno jednoho bytu. A vy čekáte, kdy se, kuwa drát, začne tohle nějak rozjíždět a dávat větší smysl, než ta pitomá zápletka tří dětí z onoho snímaného bytu. A on je konec, debilnější než to, co se dělo předtím, a nic záživného ani zajímavého se neděje. Tohle není pořádně ani Direct-to-DVD, jako spíš Direct-to-TrashBin. Na druhou stranu jako jakási zájmová činnost a koníček při škole proč ne, hlavně aby si autoři uvědomili, že už k filmu, jakémukoliv, nemají strkat prsty. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten nápad je celkově vlastně hodně zajímavý, ale to provedení, to už tak skvělé není. Film se asi celkem logicky snaží být spíše komorní, což se docela daří, ale zápletka mi z poloviny vůbec nesedla, což se nakonec projevilo i na finále, které už mi přišlo zbytečně moc přeplácané. Kdyby se to trochu učesalo, bude to dobrý film, ale muselo by se to učesat víc a už u scénáře. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slušná ukázněná scifi. 1) Základní axiomat je absurdní, nelze přece přesně napodobit, co se stane. Nicméně scénáristé respektují nastolená pravidla, ať už jsou jakkoli nesmyslná, a tím vzniká ukázněný film, který se příjemně sleduje navzdory kostrbatému finále. Tomu, kdo bere scénář s řadou nesrovnalostí vážně, lze doporučit tuto analýzu. _____ 2) Režisér a spoluscénárista Bradley King svou celovečerní prvotinu vážně vzal: The most important lesson I learned was that I was capable of directing a feature film._____ 3) Zamlouval se mi 24letý George Finn (Jasper) i jeho protihráč 27letý Matt O´Leary (malíř Finn)._____ 4) Vysloužilý vědec si postavil instatní fotoaparát očividně filmařům natruc. Fakt, že Polaroid ukončil výrobu svých filmů šest let před vznikem našeho snímku, chytrému napoví a hloupého trkne. A tak potrkaní technici vyrobili snímky digitálně, ve Photoshopu je pak barevně upravili, na eBay nakoupili staré fotky, vystřihli jejich vnitřky a vsunuli vytištěné digitální fotky do polaroidovských rámečků._____ 5) Nejlepší otázku k filmu jsem našel na IMDb: Is this based on a true story or somethin?_____ 6) Rozumný koment: maddy****. ()

Reklama

Reklama