Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové akční béčko, které se tváří zajímavěji, než ve skutečnosti je. Tlupa nájemných zabijáků a tajných agentů, kteří si jdou vzájemně po krku, to vypadá jako zajímavý špionážní námět. To by to ovšem nesměl režisér tak dodrbat a udělat z toho dějově velmi jednoduché béčko, kdy místo hlavní hvězdy Seagala vynikají především vedlejší postavy (hlavně šílený Max Ryan). Film mě vůbec nebavil, nedokáže diváka nikterak zaujmout. Chybí tomu spád, dobrá akce nebo aspoň nějaká atmosféra. První hodinu se víceméně nic neděje, děj se rozjede až ke konci a to ještě tak na půl plynu. Jelikož tu opět máme "bezvadnou" práci s kamerou, veškeré akční scény jsou špatně natočeny a sestříhány. Neustále zpomalování a rozmazané záběry tomu taky nějak extra nepřidávají. Ve zkratce je to jen další z těch nejhorších filmů, kde se Seagal objevil. 1/10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal se v roli nájemného tajného agenta Jonathana Colda dějově podívá k sousedům. Přesněji řešeno, do Polska. No dobře, a nejen tam. Od ostatních jeho snímků se dějství ničím nevymyká. Vlastně, jeden rozdíl tu je. Nikdo mu tu nikoho neunese. Celkově se nejedná tak o akční film jako spíše o dramatický thriller. Akční scény tu samozřejmě jsou, ale ve své zkratkovitosti dohromady nestojí ani za řeč. Prostě tu vyznívají jen jako nutný doplněk děje. Prostě si občas někdo zastřílí a Steven ještě navíc někoho nakopne či mu zkroutí ruku. Nic naplat. Stále platí, že kdyby si hlavní roli střihl Samo Hung, bylo by to daleko uvěřitelnější. Sorry, Stevene. Atmosféra je ponurá a bohužel velmi často padá do nudnosti. O plynulosti si divák může nechat leda tak zdát. Špatně odvedený scénář a k tomu nízký rozpočet je příčinou tak špatně odvedeného filmu. O nějakém herectví raději ani neuvažovat. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Scénář je místy trochu mimo a alespoň mě dělalo problém čekovat kdo je s kým a proti komu (ale u seagalovek stačí jedno základní pravidlo - do koho Steven buší nebo střílí je ten zlej :-)), charaktery nic moc, zpomalované záběry mi začínají lézt trochu na nervy (jak rád bych viděl po výbuchu normální rychlostí letící tělo), ale rozhodně jsem horší seagalovku než tohle viděl. Jedna stará česká hardcore-punková kapela měla song, v němž zpívala "vypni mozek - zapni televizi", tak na tohle se ten film hodí dokonale. Moc nepřemýšlet, neřešit Seagalovu váhu (co s tím do prdele všichni pořád máte?) a jen to prostě sjet. ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

I když jsem film dokoukal předevčírem, dneska už netuším o čem to celé vlastně bylo. Jediné co si pamatuji, že se tvůrci naučili tvořit digitální oheň, čehož hojně využívali (takřka všechny domy, které Seagal ve filmu navštívil, do pěti minut (aby Seagal stihl v pohodě dům opustit) lehly popelem). Dle textu distributora je Cizinec jedním z filmů, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. Bohužel jsem při sledování seděl na pohovce, a vší silou držel otevřené víčka, abych neusnul. Tak nějak si troufám tvrdit, že jde o jeden z nejhorších Seagalových filmů (což, je kategorie, od které jako takové už nelze nic extra očekávat)... ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Cizinec aneb moje verze jedné známé české písně...:"Haló, kdo mě chce, jsem tlusťoučký medvěd...co nejradši spal by měsíců devět...Haló, už se nesu, na scénu se valím...do křesla ´Steven´ své tělo svalím...Pohodlné je moje sezení..dnes zase bude dublérů svezení... Půl dne pivečko chlemtat a pupek si hladit, lehce si prdnout, plácek zasmradit... Nejspíš jsem jenom tlustej čím dál víííc!!!... Neřeš tohle rejžo, já jsem případ ztracenej... na herce moc starej, v hlavě vygumovanej... Mám tu jeden návrh přímo k nezaplacení... skoncujte to se mnou, strčte mě do vězení... Polevím z vysokejch nároků...chcípnu na poušti v Maroku... Vzpomínat, jaký to tenkrát bylo..když jsem měl míň o dvěstě kilo... Nejspíš jsem měl o pár hamburgrů víííc!!!...Své mobilní číslo jsem právě zrušil...propíchnout se mečem jsem zase zkusil... Vrstva sádla je moc silná meč se zlomil..velkou tlustou slzu jsem teď uronil... Sebevraždu zkusím za týden znova...budu se u toho koukat na tv Nova... Vím, že tam můj Cizinec už doskáče...to zase klesnou sledovanosti koláče...Moc dobře se to teda nevyvíjí..doufám, že mě snad diváci aspoň zabijí..." Já se omlouvám, ale po tomhle filmu jsem si musel udělat ze Stevena trochu srandu, protože on si jí dělá z nás taky!!! p.s.:až přijdete na to, na jakou píseň je tohle odkaz, tak si to melodii pobrukujte k tomu, možná se vám to tak bude zdát lepší:)) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno