Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Seagal má pupek. seagal má hodně velkej pupek. A ten hodně velkej pupek musí celý film schovávat pod kožichem (stejně jako v Patriotovi), aby ten hodně velkej pupek nebyl zase tolik vidět. Dřívější Seagalovy filmy nebyly nějaké skvosty, ale člověk byl zvyklý na to, že vyvraždí rodinu teroristů a dá jim pořádně na držku. No v Cizincovi se toho vůbec nedočkáme, jeho tlusté ruce se jaksi o něco snaží, ale je tak třeikrát za celý film a při těch pohybech s tím abnormálním pupkem vypadá celkem směšně. Ono už jméno režiséra Oblowitze neznačí nic dobrého a tušení se naplní, protože film má hodně špatný scénář, jehož dialogy jsou směšné a místy se zdá, že pozorujete trapnou parodii. Herci a grimasy jsou opravdu zoufalí a člověk už jen říká, aby jim to ten pupkatej Seagal konečně natřel vy jste měli od tohoto filmu pokoj... ()

HiddenDragon odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle bylo vazne utrpeni a tortura. Jeden z nejstupidnejsich filmu, co jsem kdy videl. Myslim, ze se muzu povazovat za inteligentniho cloveka, ale ja jsem to od zacatku do konce nepochopil. Neslo tu o prachy, drogy nebo svetovu nadvladu, jen o jakesi vyzrazeni blize neobjasnenych chemickych tovaren ci co a tajneho milence hlavni "hrdinky". No samotna zapletka k placi. Ale to zpracovani! Na obalu se pise ze "budete sedet s busicim srdcem na okraji zidle". No sory ale ja cumel s otevrenou pusou a rikal si "vo co tam ku..a vlastne de??" a radsi si odskocil na zachod :) OMG, nevim jestli to takhle zprasi vzdycky scenar nebo rezie, ale celou dobu jsem nechapal, kdo pro koho pracuje. Sami najemni zabijaci, kteri plnili "sve ukoly" i pote, co vsichni jejich bossove zkapali. Dva cernosi, kteri jakoby si z oka vypadli, tak to vypadalo ze Seagal zabiji podruhe toho sameho. A jeden extra idiot, ktereho musi Seagal zabit natrikrat, aby mu doslo, ze na Stevena nema, protoze je o hlavu mensi a sto kilo lehci. Dojem spionazniho thrilleru alá velkorozpoctove snimky s Bondem, se tu snazi umele vytvaret "chobotnici" po cele Evrope. Takze zacneme v Polsku, pak na skok ve Francii se zabijaky z Danska, trochu prace v Nemecku a nakonec vylet na statek v Norsku. No bud byl scenarista na tripu, nebo chtel zfetovany reziser vzit divaka po cele Evrope, ale nedoslo mu, ze lokace vypadaj porad podobne. V amatersky natocenych "akcnejsich" zaberech Seagal navic "prochazi" mezi odletujicimi kaskadery jak koule mezi kuzelkami a vlastne jsem ani nepochopil, jestli hraje kladase nebo zaporaka na odpocinku, nebot pro celou zlocineckou organizaci pracuje. Ufff, nikdy vic. Kdyby aspon udelali z jeho filmoveho brachy strujce celeho zla, ale konec je jak to u Seagala byva "velke uprdnuti". Howgh. (dodatecne jsem zjistil ze stejny reziser stoji i za Zabijakem....tezko rict, kterej film je vetsi kravina) ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Od začátku mě zajímalo co je v tom zpropadeným balíčku kterej má Seagal doručit a kvůli kterému ho chtějí všichni zabít. No evidentně to nevěděl ani sám scénárista, ale co už základní děj máme a zbytek už nějak dotvoříme ne? Zhruba v půlce filmu toho génia napadlo, že by bylo napínavé a tajemné, kdyby v tom balíčku byla černá skříňka z havarovaného letadla... No jistě konspirace na nejvyšší úrovni, to si nechám líbit! ale pořád toho neměl pan packal scénárista dost a tak tam na konci šoupneme ještě jeden zvrat ne? ať je to zamotaný a bude cool postavit celej předchozí děj na hlavu, nebo snad ne??? No a abych tomu nadanýmu klukovi nekřivdil tak co nedosral scénář, to dosral režisér strašnou režií akčních scén, kterých je poskromnu, evidentně to mělo rozpočet stánku z buřty, ale proč to ještě patřičně nedokurvit, že?! navíc aby v tom tvůrci nebyli sami přidal se i samotný vyžraný mistr taktiky, který ač v téhle době ještě evidentně fyzicky měl na to, aby něco předvedl, tak je tu brutálně líný a v průběhu celého filmu jeho mistrovství spočívá v tom, že jednoho týpka shodí z elevátoru, jednoho hodí do vody a vrcholem všeho jsou ty dvě megatrapné několikasekundové bitky, kterých se dle střihu a úhlu kamery Stevo evidentně nezúčastnil. Poslední nůž do zad pak vráží dabing. Jak to, že kurva sádelníka nedabuje Štěpnička??? za to sice tvůrci nemůžou, ale já to filmu k dobru rozhodně nepřičtu, takže i na opakované shlédnutí i nadále odpad. V této době se najde i pár snímků které se sádelníkovi aspoň relativně povedli, ale tenhle mezi ně v žádném případě nepatří.5% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtové akční béčko, které se tváří zajímavěji, než ve skutečnosti je. Tlupa nájemných zabijáků a tajných agentů, kteří si jdou vzájemně po krku, to vypadá jako zajímavý špionážní námět. To by to ovšem nesměl režisér tak dodrbat a udělat z toho dějově velmi jednoduché béčko, kdy místo hlavní hvězdy Seagala vynikají především vedlejší postavy (hlavně šílený Max Ryan). Film mě vůbec nebavil, nedokáže diváka nikterak zaujmout. Chybí tomu spád, dobrá akce nebo aspoň nějaká atmosféra. První hodinu se víceméně nic neděje, děj se rozjede až ke konci a to ještě tak na půl plynu. Jelikož tu opět máme "bezvadnou" práci s kamerou, veškeré akční scény jsou špatně natočeny a sestříhány. Neustále zpomalování a rozmazané záběry tomu taky nějak extra nepřidávají. Ve zkratce je to jen další z těch nejhorších filmů, kde se Seagal objevil. 1/10. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Novou Seagalovku bych přirovnal k Lundgrenově Skryté agendě. Velmi nudné, na akční film málo akční, sem tam nějaký výbuch a Seagal neukáže vůbec nic kromě pár ran pěstí, které jsou navíc velmi divně sestříhané. V rámci šetření se film točil v Polsku a titíž herci hrají i poté, co byli zcela evidentně prostřeleni brokovnicí. Ale nevadí, aspoň máme naději, že nová Seagalova trapárna se natočí u nás na Barandově a naši hercisi docela slušně vydělají. Při Half Past Dead jsem se alespoň bavil slušným akčním béčkem, nelogičností návazností scén a filmem, který si na nic nehraje. Ale Cizinec není ani akčňák, ani thriller ani drama, je to jedna velká blbost. Pozitivní věc na celém filmu? Steven není tak vyžraný jako v Na pokraji smrti a dá se na něj oněch 90 minut dívat. Jo, a je to z roku 2002!!! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama