Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Jejda kejda! Že by konceptuální počin bez scénáře? Nemělo to zápletku, vrcholnou scénu ani závěr. Film o tom, že „existují“ nějací tvrdí borci a bezdůvodně se navzájem zabíjejí. Kdyby v tom nehrál Steven Segal a místo střílení by se řešila traumata z dětství a osobní vztahy, mohl tento film uspokojit i „náročné intelektuály“. Obzvláště intelektuálně uspokojivá by byla scéna, kde jeden z padouchů schytá výstřel z brokovnice do prsou, odlítne mu část hrudníku, zároveň vypadne vyskleným oknem z třetího patra a za chvilku zase vesele pobíhá kolem, jakoby se nechumelilo. V uměleckém konceptuálním díle by tento dějový zvrat vyvolal mnohé otázky a jisté vzrušené debaty, zda se má jednat o reminiscenční snahu spodobnit zmrtvýchvstání Krista nebo zda jde spíše o symbolické vyjádření nesmrtelnosti lidské duše. Největší trhák emocí je pak závěrečná scéna. Nejen, že nám musí být zákonitě líto, že film zčista jasna (a úplně bez varování!) skončil, zároveň jsme na pokraji duševního vyvrcholení. Hlavní hrdina odplouvá na loďce kamsi do dáli a čte si srdceryvný dopis. Nezlobte se na mě, víc toho nenapíšu, přes slzy nevidím na monitor. ()

Derek odpad!

všechny recenze uživatele

tak toto bola neskutocna blbost, nielenze to ma neskutocne tupy dej ale aj vsetky (ale uplne vsetky) akcne sceny v tomto filme stoja za HOVNO! ako by nestacilo ze su na nic zostrihane, uplne neprehladne nakrutene, ale navyse 99 % je vzdy spomalena!!!! co posobi namiesto cool (ako to tvorci asi zamyslali) absolutne komickym dojmom. je to dokonca horsie ako half past dead a to uz je co povedat! seagelove dno! ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal hostuje v Kobře 11. Ne, sranda to byla a dalo se na to celkem koukat. Steven má daleko horší kousky a tohle je jeden z těch "Dělám si večeři a koutkem oka sleduji televizi. Venku začalo sněžit?" filmů, které nepotřebují mojí pozornost a jako doplněk ke stravování jsou ideální. -"I'd say the only thing that's unexpected is that I'm still alive." ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detaily vším jen ne větrem ošlehaných obličejů ala Leone, rádoby velkolepé bum-bum exploze, trapné střílení neozbrojených civilistů, kopa zpomalených záběrů (všimli jste si, že i Stevenův trojbradý stín je rychlejší, než on?) a navrch jedno překvapivé zjištění z oblasti módy a sice, že černá v některých extrémních případech nezeštíhluje. Zkrátka neakční bečka, co na východ od Varšavy už léta sere po tuctech akční béčka, vytlačila další zapomenutelný produkt.. Nenechte se zmást oficiálním textem distributora. Mělo tam stát: „Cizinec patří mezi thrillery, u kterých bušíte hlavou do kraje židle…“ ()

otík 

všechny recenze uživatele

Novou Seagalovku bych přirovnal k Lundgrenově Skryté agendě. Velmi nudné, na akční film málo akční, sem tam nějaký výbuch a Seagal neukáže vůbec nic kromě pár ran pěstí, které jsou navíc velmi divně sestříhané. V rámci šetření se film točil v Polsku a titíž herci hrají i poté, co byli zcela evidentně prostřeleni brokovnicí. Ale nevadí, aspoň máme naději, že nová Seagalova trapárna se natočí u nás na Barandově a naši hercisi docela slušně vydělají. Při Half Past Dead jsem se alespoň bavil slušným akčním béčkem, nelogičností návazností scén a filmem, který si na nic nehraje. Ale Cizinec není ani akčňák, ani thriller ani drama, je to jedna velká blbost. Pozitivní věc na celém filmu? Steven není tak vyžraný jako v Na pokraji smrti a dá se na něj oněch 90 minut dívat. Jo, a je to z roku 2002!!! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama