Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (983)

cobislav 

všechny recenze uživatele

Myslím že se zde vůbec nejedná o žádné zklamání. Hodnocení volím sice pouze průměrné ovšem přesto si myslím, že se jedná o zatím nejlepšího Konga. Uspokojivý akčňák do pohody. 72% ()

FEAR99 

všechny recenze uživatele

Strašná kravina pro náctileté z které si po několika dnech téměř nic nepamatuji. Kong se odehrává ve stejném vesmíru jako Godzilla, o to překvapivější je, jak tvůrci pojali samotný film. Jako barevnou taškařici lákající na obrovského Konga a dalších milion příšer, ale já se ptám - kde je nějaké napětí? Jaktože vojáci, vědci a další osazenstvo potká Konga a prakticky jediné, na co se zmohou, je věta - "co to bylo za opici?" a pak...? Jde se dál, obří opice, obří monstra, to přece nevadí aneb výrazy všech zůčastněných na obří monstra připomínají setkání každého z nás např. s mravencem. Tady je taky jeden a k tomu obří a přejde se to, jak kdyby vojáci nepotkali dvacetimetrového mravence, ale dvaceticentimetrového králíka. Neuvěřitelné a opravdu víc nepřesvědčivý film se z mého pohledu vidí málokdy a to včetně hrozně prapodivného střihu, jak kdyby nějaké části byli zničehonic useknuté a jak kdyby na sebe některé scény ani nenavazovaly. K tomu absolutně nevyužité postavy! Hiddleston sice vypadá vhodně, ale role drsoňa mu tu nejde, oscarem ověnčená Brie Larson snad nechala veškerý svůj talent za zdmi "Roomu" a Samuel L. Jakson se do filmu tohoto rázu vůbec nehodí. Scénáristicky chudé a na postavy nevděčné. Od opravdového filmového zla to zachraňuje rozumná stopáž, vesměs pěkné a přehledné akční scény (avšak bez nulového napětí) a občasný slušný nápad, kamerový nájezd či nějaká ta zpomalovačka. A taky, že to jakž takž uteče. Jinak nebrat a po temné a dospělé Godzille, velký posun směrem dolů. 4/10 ()

PatrikP4 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct... Je to celkem dobré... Když jsem viděl zdejší hodnocení myslel jsem si že to bude fakt hrozné, ale to se nekonalo... Nenudil jsem se... ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se nemohl rozhodnout, jestli dát 3 nebo 4 *, což mě sere už dlouho na csfd. U dosti filmu mám dilema, jaké hodnocení využít. Příběh byl docela dobrý a napínaví, nejprve byl kong nepřítel a na konec přítel. Bylo to jak děsivé, tak napínavé. Konec byl smutný, ale je hezké vidět, když se voják vrátí po 28. letech domů. 70% ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Je to brutální, ve většině akčních scén velkolepé a nápadité a vizuálně moc pěkné. Ale celkově je to poměrně nezajímavé, přeplácené. Prostě od všeho něco a celkově nic. Dokázal bych si to představit jako opravdu válečné drama se vším všudy. Parafráze Vietnamského pekla. Bez těch všech vtipů a tedy i Reillyho. Atmosféra sedmdesátek také mohla být daleko lépe využita. Každopádně Brie je skvělá. Jackson a jeho vietnamský syndrom také. Když to srovnám s Godzillou tak Kong vítězí na plné čáře, ale stále nejsem rozhodnutý, jestli chci vidět celé univerzum příšer. ()

Mydlivoj 

všechny recenze uživatele

30. minuta (první objevení Konga) definivně rozhodlo. Podezření už jsem měl prvních 20 minut. A plus ten OBŘÍ buvol. Vše tu vlastně bylo OBŘÍ. OBŘÍ blbost! ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Je to další zpracování Konga. Hodně se tu vsadilo na vizuální efekty a z části to tomu pomohlo udržet se nahoře. Ale jinak je to celkově už bez údivu, ohromení a překvapení. Dějově to je zasazený dobře a postavy jsou příjemný, jen tomu něco chybí. Takže za mě 3* a DOPORUČUJU ()

Winster 

všechny recenze uživatele

Za Konga z Vietnamske valky a pilota z II. svetove 4x*. Libi se mi jak se posledni dobou filmari vraci k pisnicka ze 60, 70 a 80 let. :) ()

czema 

všechny recenze uživatele

Je to jak parodie na avengery nebo dc. Prve byla solovka mega ještěrky a teď chlupatej hulk. A pak se ještě porvou mezi sebou. super. Ale byl jsem nadšenej. Chyběl už jen the rock. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Ja som sa celkom slušne bavil, príbeh rýchlo odsýpa, súboje Konga s jaštermi sú výborne natočené a zostrihané a hlavne aj herci si to všetko užívajú. Kvalitná oddychovka. ()

Elisson odpad!

všechny recenze uživatele

Film plný amerických retardov, hodiny trvajúcich východov slnka, krásnych scenérii, hudby hrajúcej v nevhodných situáciach, blbých hlášok a neutíchajúcej túžby zabíjať...Všetkému šéfuje krvilačný a absurdne tupý americký prototyp echm generála.... ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Záčátek vypadal i docela slibně, ikdyž jsem už předem věděl co mohu očekávat. Ale doufal jsem, že nastane nějaký přelomový zlom, kterou jinak tuctvovou podívanou hodí do nebeských výšin. No a nic se nestane. Typicky "béčkově" se odebírá tím jediným klišovitým směrem. Některá monstra ale byla fajn, například ten bambusový pavouk. Avšak samotný King Kong dnes fakt už nikoho neohromí, takže ve filmu docela nudí. A jeho finální bitka taktéž. Škoda dobrých herců :( ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Poctivá "vypalovačka", která nemůže mít velké nároky. Při nejmenším o ně příjdete už v prvních minutách ve scéně, kdy voják chytne katanu za ostří!!! Digitální vláda tu vyplouvá naplno a nutno říct, že někdy je to spíš úsměvné. Tak například vrtulníky - vlétají v poledne a jakmile se objeví Kong je západ slunce?! Docenit se ale musí nápady (chobotnice,pavouk,..) a jisté upuštění od původních scénářů (únos ženy, zavlečení do New Yorku, smrt Konga), což způsobilo celkově jisté osvěžení. Takže bez velkých očekávání, vydařený "akčňák". ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

Tak nejak som po "prvej časti", Godzille, viac-menej vedela, do čoho asi leziem, čo sa mi takisto viac-menej potvrdilo. Začnem obsadením. Prvým milým prekvapením bol pre mňa Hiddlestone, ale tak ako som sa naňho tešila, tak mi spľasla radosť. Hoc mu to strnisko na začiatku filmu náramne seklo, vykrištalizovala sa z neho vysoko nevýrazná postava - ako stopár toho moc nepredviedol, bol tam asi chudák len na to, aby mali komu dať zahrať heroické scénky (ktoré vyzneli skôr trápne). Brie Larson bola skôr na ozdobu, osobne mi nie je veľmi sympatická, čo týmto výkonom len potvrdila - na tvári som jej videla snáď asi len 3 výrazy za celú story. Jackson asi sám nevie, ako sa tu ocitol (žeby prašule?) - zrejme len kvôli tým pomstychtivým hlbokým kukučom, ktoré on tak skvele ovláda. Jediný sympaťák, ktorý si to fakt užil, jednoznačne John Goodman - hoc trochu zostarnutý a schudnutý, ten tam sadol skvelo. A John C. Reilly samozrejme, cestovateľ v čase, jediné svetielko v temnote. Tieto nie príliš význačné herecké výkony značne ovplyvnila "kvalita" scenáru (tu sa nedá hovoriť ani o nulovej kvalite, to už ide do mínusu), ktorý tento film dehonestuje najviac - kusé krátke vety, klišé kam sa pozriete, nič nevraviace dialógy, absolútne ploché postavy bez štipky sympatií k nim. Tým pádom je nám jedno, kto vlastne prežije, kľudne tam všetci mohli zostať. Čím sa dostávame k celkovému poňatiu tohto počinu - jedná sa dámy a páni, o jediné, a to o klasickú vyvražďovačku - praktický celý movie len čakáme, kto z ktorej grupy pôjde (inak je zaujímavé, že prvá skupina vychytala tie najväčšie potvory, zatiaľ čo druhá to prežila viac-menej bez ujmy), a akú novú potvorku im privedú do cesty. Alespoň tie boli zaujímavo a originálne pojaté.Takisto Kong bol krásne spravený, no príbeh mal naviac. Keď pôjdeme týmto spôsobom aj do ďalších filmíkov, tak zbohom rodina. To bude len spektakulárna, efektná nuda. PS1: tí vojáčci naozaj nevedia počítať? to naozaj po úvodnej helikoptérovej scéne napočítali 7 padlých, pričom ja cez 20tku minimálne? PS2: keď toto bol naozaj rating PG13, tak som mníška - tuná poriadne zapracovali prašulky - toto malo byť Rkové jak oči - keď si spomeniem na ten kopec filmov, ktoré Rkové boli a pritom sa tam nedialo ani spolovice to, čo tuná.... ()

tele.kom 

všechny recenze uživatele

Prosím víc podobně zábavných filmů! Film je skvěle natočený, scenérie ostrova v Pacifiku jsou místy dechberoucí, 60s soundtrack je parádní a nenudil jsem se ani minutu. Oproti dvěma novým Godzillám jsou zde alespoň sympatické postavy. Ačkoliv o lidské charaktery v těchto filmech příliš nejde, považuji za plus, pokud nemáte nutkání přetáčet scény pouze kvůli tomu, že hlavní postavy nedokážete vystát. Jediný, kdo mi příliš nezapadal je Samuel L. Jackson, který byl celý film v nějakém stavu polospánku a zahrál asi skutečně naprosté minimum pro to, aby dostal honorář. Zajímalo by mne, jaký tón bude mít nadcházející Godzilla v. Kong, jelikož filmy jsou tak diametrálně odlišně natočené, že se snad ani nezdají být ve stejném vesmíru. Tam kde se Skull Island očividně nebere příliš vážně vypadá Godzilla téměř jako válečné doku drama s naprosto jinou atmosférou, unylými barvami a nudnými postavami. Osobně doufám, že si tvůrci vezmou příklad spíše z Konga, jelikož tenhle film je přesně to, co bych od filmu o obrovských mezi sebou bojujících monstrech očekával. ()

KukulienkaHO 

všechny recenze uživatele

Kong: Ostrov lebiek je prototyp filmu stvoreného pre mňa. Akcia, dobrodružstvo, fantastický fantasy ekosystém (krásne farby, krásne efekty, parádne tvory), množstvo sympatických postáv, množstvo zomretých postáv, dobrý príbeh, podarený humor... no skrátka toto ja môžem😂. V porovnaní s Godzillou (2014) to vyhráva vo všetkých ohľadoch na plnej čiare. P.S.: Takže samozrejme "Team Kong".🤣🤣 ()

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama