Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak se vypořádají s nečekanou svobodou dvě dospívající děti, jejichž rodiče se vydali na plavbu jachtou po oceánu? Co udělá odloučení s dosud perfektně fungující rodinou? A co když do tohoto rodinného „testu" vstoupí další, nečekaně dramatická událost? (CinemArt)

Recenze (338)

kohak 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sterilní, vykonstruovaný a ke všemu ještě nudný film. Artově natočená bakalářská historka. Nechápu to vysoké hodnocení. ()

lacertacz 

všechny recenze uživatele

Nafoukněte bakalářskou příhodu pumpičkou, okořeňte intelektuálním kořením a místo koťátek dejte pejska. Úlet desetiletí. ()

jadom 

všechny recenze uživatele

Hrůza!! Nemám prostě slov a naprosto nechápu pochvalné komentáře. Už se ani nepodivuji nad úrovní českého filmu, když vidím jací jsou diváci.... Ztotožňuji se s komentářem Niethustra a Playboxguest. ()

dedavena 

všechny recenze uživatele

Zatinal sem pěsti a bečel sem, že kvuli take cyparně trapili teho pejska. Tak mi ho bylo lito, Scenarysti maju ščesti, že to něchali dobře dopadnuť, bo inač by to byl propadak. Za mě pět pro pesanka, bo ten byl super a s bidou jedna pro film. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Trochu moc katastrof na jedny vanoce (někdy je míň víc), pospojované dlouhými mlčenlivými scénami (a vo tom to umění asi je, že :-).... za nudné scény se psem jde ještě jedna * dolů ()

zebu_cz 

všechny recenze uživatele

Hele, na současný český film dobrý. Ale chtělo by to dramaturga. První hodinu se takřka nic neděje a pak se všechno během deseti minut semele. Ocenil bych práci s dětskými (nebo spíš mládežnickými) herci a odvážnou scénu Elišky Křenkové. Olma je určitě dobré sledovat, v tom chlapíkovi něco je. ()

honza.kuzel 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak se mně, jakožto průměrně vyměklého Evropana, který nesnese utrpení téměř jakéhokoliv zvířete, nejvíce dotýká Otova ultimate survival dějová linka. Ta se však zdá celou dobu poměrně zbytečná a podle mě by film fungovat do cca. 75% stopáže bez ní. Pak se ale ukáže její důležitost (spíše pro film než pro příběh - i když pokud spíše soucítíte s Rodenovou postavou, jako já, tak i pro příběh), ale možná i její umělost a kýčovitost. Celkově ale dobré drama v občas až příliš pomalém tempu. ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Pokud měl ve mne Rodinný film po stránce emoční co by dusné rodinné drama vyvolat nějaké vření, tak to se bohužel nepovedlo. Konalo se jen takové malé pobublávání. Nedokázal jsem se přisát k hlavním postávám i k příběhu jako takovému, vše jako by se odehrávalo za nějakým tlustým sklem. Slušný benefit ve formě hereckého obsazení neměl bohužel návaznost ve scénáři a dle mého ani v režii. Po těchto filmech bych měl mít návaly emocí, myšlenek. Mně bylo na konci líto pouze toho psa. ()

Johny44 

všechny recenze uživatele

Tak nějak podivně slepený film.Na jedné straně velmi zajímavá a originální zápletka.Docela dlouhé a stejné líčení života puberťáků,mnoho přírodních záběrů a k tomu navíc přilepený příběh psa na motivy kultovních filmu Goro,nebo Lassie. Přirovnání je jasné...O pejskovi a kočičce,jak dělali dort... ()

kratajirka 

všechny recenze uživatele

Spíše psí film! Hlavním hrdinou je bezpochyby psí miláček. Kamera to ví a tak v jednom kuse zabírá tohle čtyřnohé ztracené štěněněněněně. Roden je do počtu, Hybnerová 5 kolo u vozu. Jen děti tam něco tvoří - šukají a šukají. Aneb jak se řiká "Když kocour není doma, myši maji pré". ()

Einna 

všechny recenze uživatele

Já na ten severský styl prostě nejsem. Chvílema mě film tak nudil, že jsem myslela, že odejdu z kina. Dlouhé a nudné scény, dialogy o ničem. Velké zklamání, čekala jsem víc. Já tam potřebuji ty emoce a nemůžu se na to dívat, když tam nejsou. Věřím, že někdo koho tenhle styl baví, je z toho nadšený, ale já to bohužel nejsem. ()

bratr_jezek 

všechny recenze uživatele

V částech, kdy nesledujeme "rodinný film", to jest vše se psem, se vám chce tleskat a jen čekáte, jak to dopadne. Do tohoto skvělého zážitku se ale pořád plete příběh páníčků daného psa. Několik lidských "filmů" se tu skládá do mozaiky, která má nastínit drama, jenže vše co prožívá pes vám přijde mnohem víc dramatické. Nechci spoilerovat, ale do jedné rodiny nacpali těch krizí nějak moc. O čem to má vlastně vypovídat? O rodinném tajemství? O vztazích v manželství po letech? O vztazích mezi sourozenci? O prvních láskách a zklamáních? O problémech ve škole? O tom, co drží rodinu pohromadě? Všechny tyto otázky se v určitých momentech filmem mihnou, na některé si ale divák musí odpovědět sám, jiné jsou řešeny odtažitě od diváka. Jsou to takové čtyři hvězdy, ale osobně jsem za tu nevyváženost jednu hvězdu ubral. ()

cincala 

všechny recenze uživatele

75 % už jen pro absenci Vilhelmové, Geislerové, Dyka, Lišky, Koháka, Sokola nebo léčitele slonů. Výborné herecké výkony Rodena, Pechláta, Hybnerové, mladých herců a vysoce profesionální filmařina. Finále s Otíkem trochu Hollywood, ale nešť. ()

Beuthen 

všechny recenze uživatele

Modro-šedivý snímek ve svém průběhu nabízí řadu možností, kterými se bude děj dále ubírat. Potměšile? z nich však vycouvá, aby závěr přinesl návrat téměř do původního stavu, i kdyby to měla být pseudokatarze. Emoční studenost vyvažuje skvěle obsazená border kolie, která paradoxně působí jako nejlidštější postava celého filmu a zároveň svorník celé rodiny (čímž ovšem k oné zpochybnitelné katarzi přispívá). ()

old_school 

všechny recenze uživatele

Děj se vleče jak schůze poslanců, dějová linka s pejskem je dojemná jak reklama na vagínu, která je konečně pod kontrolou, po nadějné hře ve výtahu už scénáristovi došla invence, hudba Šimona Holého ti rozhodně nebude znít v hlavě cestou z bijáku (naštěstí), instantní klišé... Jednu hvězdičku si to zaslouží za Elišku Křenkovou. Tu další jsem dal za Jenovéfu Bokovou, ale pak jsem ji odečetl kvůli tragickému banálnímu scénáři. Jako absolventský počin nějaké filmové akademie v Burundi by to bylo výborné. ()

Související novinky

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

Chcete vyhrát cestu na festival do Cannes?

06.03.2017

Program Kreativní Evropa MEDIA letos v lednu vyhlásil celoevropskou soutěž s názvem #euFilmContest, v níž si filmoví fanoušci mohou otestovat své znalosti současného evropského filmu. Deset… (více)

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

Nominace pro 24. ročník cen Český lev

18.01.2017

České lvy letos budou velkým česko-britským duelem. Masaryka se 14 nominacemi totiž vyzve na souboj Anthropoid s 12 nominacemi, jimž v hlavní kategorii sekunduje Rodinný film, Hřebejkova Učitelka a… (více)

Tokijský mezinárodní filmový festival

Tokijský mezinárodní filmový festival

26.12.2016

Tento festival patří mezi 15 nejvýznamnějších filmových festivalu podle asociace FIAPF. Založený byl v roce 1985 a první čtyři ročníky se konaly co druhý rok. Od pátého ročníku až do současnosti se… (více)

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama