Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (906)

george82 

všechny recenze uživatele

Když jsem koukal na hodnocení, tak jsem měl docela očekávání. Bohužel zůstalo jen u něj. Dějově mě film dost nudil a udržovalo mě při životě jen to, že z pohledu první osoby to vypadalo, že se něco děje. Je to ale jen bouda na smysly. Ten film by měl asi za určitých předpokladů potenciál, ale tohle byla snůška hoven. ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Film, který si na nic nehraje a pokuď na jeho podmínky přistoupíte, budete se náramně bavit a dokáže vykouzlit hodně usměvů na vaších tvářich, což je v dnešní době malí zázrak... ()

DJ Kritik odpad!

všechny recenze uživatele

FPS bez nápadu, kde človek nechápe, čo je cieľom tejto hry. Nechápem prečo som to vôbec dopozeral, pretože je to len zmes totálnej brutality a nevkusu so strieľaním a nezmyselným pobehovaním. ()

A_san 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bylo to zajímavé a neotřelé. Prostě hra ve filmovém podání. Takový průměr, super efekty a tak.....hvězdička navíc je za Danilu.......protože ho prostě žeru :D ()

adamix 

všechny recenze uživatele

TOTO chýbalo celej svetovej kinematografií. Tak akčný nárez plný krvi, výstrelov, výbuchov, prestreliek a pästných súbojov (hlavne záver s nádychom Matrix-u 2) som snáď ani nemohol vidieť :). Neviem, prečo to väčšina ľudí zle hodnotí, pretože nikto nemohol predsa očakávať nič iné ako akciu, akciu, akciu a zase akciu. Je pravda, že dejovo by to chcelo ešte trochu dochutiť, ale za veľkú chybu to nemôžme považovať. Je pravda, že Rusi zas tak veľa filmov ako Američania netočia a niektoré ich filmy nemusia byť až tak dobré, ale...nájde sa tu aj jeden hybrid, ktorý sa líši od ostatných. A je to fakt veľká pecka (ako Hardcore Henry). Bol to fakt skvelý nápad natáčať z pohľadu prvej osoby. Film má aj svoje vtipné momenty, s ktorými som tiež nadmieru spokojný. Najlepší je, ako sa Henry snaží nasadnúť na koňa v doprovode hudobnej témy zo Siedmich statočných :D a ,, adrenalínový " záver v doprovode mojich obľúbených Queen-ov :DD. Skláňam klobúk pred nápaditými Rusmi. Dúfam, že režisér Ilja Najšuller to opäť skúsi s Henrym a natočí ďalšie rovnako skvelé pokračovania. U mňa 5* a 90%. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

No tak tomu vravím jazda plná krvi, prestreliek, bitiek a svinských smrtí. HERCI: Tak v podstate celé to stojí na Henrym ktorého hrá neviem kto a na Sharlto Copleyovi ktorý stvárnil úplného magora vynikajúco. AKCIA: Od začiatku až do konca je plná neutíchajúceho masakru, brutálnych a vtipných nápadov. PRÍBEH: Tak ten tu nehľadajte, on tam je ale dajak bars dôležitý neni. Skrátka 4* zaslúžene na 5 to ale neni toho šialenstva tu bolo až až. ()

J.Cobra 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to mé pupertální časy, kdy jsem si na video nahrával hry, co jsem hrál na PC. A tahle akční řežba má vše, co taková hra má mít. Nepřetržitou akci, napínavý příběh, ale ne moc složitý, nějaké to malé překvapení, plno stejných lidí, aut a dalších detailů, které hráči ocení, ale hlavně střílení z hlavně. A to od těch malých, až po těžké kulomety a bazuku. Práce s nožem a beze zbraně samozřejmostí. A když navíc můžete i řídit nějaké to vozidlo a nebo si za jízdy pěkně postřílet a převahu klonů kosit granáty, tak máte o zábavu postaráno. První film z prvního pohledu stojí rozhodně za to. Jen ta stopáž by mohla být o nějakých 10-20 minut kratší. "Half cyborg, half pussy" :D ()

Bartex 

všechny recenze uživatele

<3 už klipy od skupiny Biting Elbows - The Stampede a Bad Motherfucker bych hodnotil za 5*. Holt jsem fanda tohoto odvětví. Takže nějaké přimhouření oka za nějaké nedokonalosti prostě přichází v nutnost a já si to UŽIL! Kino byl lepší zážitek, než doma, uznávám :-) Viděno 2x a 2x jsem se tetelil radostí. ()

Adámo 

všechny recenze uživatele

Super 1st POV. Jen příběhově to celkově moc smysl nedává. Je to příjemně alternativní (a hodně brutální), palec nahoru za to, že to někdo natočil UPDATE: Nechal jsi si film trochu rozležet v hlavě a příběhově je to počítačová hra. On celý vizuál vlastně je počítačová hra. Takže palec nahoru za to, že to někdo natočil, ale palec dolu, že to nenatočil jako film. Anebo ne? To záleží na úhlu pohledu... :) | 04/2017 ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat správný akční film. Neutuchající skvělá, často přemrštěná sekvence přestřelek a bitek všech druhů. Samozřejmě nesmí ani chybět hektolitry krve, mnoho létajících končetin, hromady těl a občas nějaký ten vtípek. Takže na vysvětlování tu není moc prostoru, ale přece jen v rychlosti na vás vždy nějaký ten střípek vychrlí. Je to natočeno stylem FPS, takže máte pocit jako byste hráli hru a tento styl mi sedí. Za mě palec nahoru za neotřelý nápad a skvělou akci, která celou dobu baví. Hodnocení: 86/100. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Tento svieži vánok na poli akčných filmov prišiel celkom prekvapivo, brutálna akcia bez veľkého rozmýšľania, ako vystrihnutá z 80-tych rokov, ale Ilja nám podhodil krásny bonus, celý film je z pohľadu prvej osoby, čo posúva zážitok na úplne inú úroveň. Príbeh radšej nekomentujem (mnoho krát zrecyklovaná schéma na variáciu Robocopa či Terminátora navyše s množstvom dier v príbehu, vlastne ani neviem, prečo bol hlavný hrdina stále prenasledovaný svojím nepriateľom) ale šľape to ako švajčiarske hodinky, i keď sú z Ruska. Pravá, nefalšovaná, politicky nekorektná zábava plná vtipných a/aj krvavých nápadov. Moderný ruský folklór sa nám predvedie v plnej kráse, hlavného hrdinu čaká nepreberné množstvo havárií z "dashcams" pohľadu, samozrejme prestrelky a ďalšie prejavy mravov na ruských cestách nesmú chýbať, horiaci autobus MHDéčky, drsného Henryho stihne nahánať po lese aj tank, fakt už len stačilo, aby tam bol medveď jazdiaci na kolobežke - just another day in mother Russia. Autorovi doporučujem aby pozeral menej virálnych videí a hral menej videohier (alebo radšej ešte viac, aby bol prípadný ďalší film podobného razenia ešte lepší). Viacero ľudí sa sťažuje, že postupom filmu tempo klesalo a koniec už nudil, ale ja sa úplne nestotožňujem. Mne sa zdá, že v prostriedku prišlo nejaké oslabenie, ale záver opäť nakopol. Pamätáte sa na známu akčnú scénu z Matrixu II, kde Neo bojoval proti cca 60 klonom agenta Smitha (v škaredom CGI)? No, tak prešlo pár rokov a tuna nám to týpkovia z Ruska dávajú v grandióznom reálnom prevedení za smiešny zlomok ceny. Prehnaná hlúposť? Áno, ale tak by som nazval aj moju zábavu pri tomto filme. Nový člen môjho guilty pleasure zoznamu. A to som sa ešte nezmienil o zostave postáv, s ktorými máme do činenia - Jimmy, ktorý má mnoho tvárí (od hláškujúceho rastamana k hláškujúcemu britskému vojakovi z II. svetovej a zopár alter ego som ešte vynechal), hlavného záporáka, ktorý je slizký a vlastne vôbec neviem prečo disponuje nadpriodzenými superschopnosťami a tak ďalej a tak ďalej, navyše pomer odhalených ženských a mužských bradaviek je vo veľmi priaznivom pomere :D Kvalitka, ja som sa bavil. PS: A áno, hral tu aj Tim Roth, až v jednej scéne. ()

KillHurt 

všechny recenze uživatele

Boží. Neskutečná jízda, u které je třeba nemrkat, aby člověk o něco nepřišel. Mozek si nechte doma na nočním stolku. Finální scéna připomíná Left4Dead, tak moc, že to hraničí s opisováním, ale rád to autorům odpustím. ()

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama