Reklama

Reklama

Hrdinský akční thriller Do posledního dechu vypráví pozoruhodný příběh nejodvážnější plavby malého záchranného člunu v historii pobřežní stráže. Novou Anglii zasáhla 18. února 1952 rozsáhlá bouře, označovaná též místními jako nor'easter. Města na východním pobřeží byla bičována vlnami a bouře ničila vše, co jí přišlo do cesty, včetně lodi SS Pendleton, ropného tankeru třídy T2, mířící do Bostonu. Ta byla doslova roztržena vedví a ve svém rychle se potápějícím trupu uvěznila více než 30 námořníků. Zástupce hlavního strojníka Ray Sybert (Casey Affleck) si jakožto nejvýše postavený lodní důstojník na palubě záhy uvědomuje, že je jen na něm, aby se ujal velení nad vystrašenou posádkou, a přiměl ji k tomu aby její členové zapomněli na své neshory a společnými silami udrželi loď na hladině během jedné z nejhorších bouří, jaké kdy východní pobřeží USA zasáhly. Zatímco se bouře blíží k základně americké pobřežní stráže v Chathamu v Massachusetts, nařizuje velící důstojník Daniel Cluff (Eric Bana) odvážnou operaci ve snaze ztroskotanou posádku zachránit. Navzdory obrovským potížím se čtyři muži pod vedením kapitána Bernieho Webbera (Chris Pine) vydávají na moře ve dřevěném člunu se špatným motorem a mizivými, pokud vůbec nějakými možnostmi navigace, aby společně čelili mrazivému počasí, dvacetimetrovým vlnám a vichru o síle hurikánu. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (227)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sépiovo sfarbené logo spoločnosti Disney ma nalákalo na dobové, oldschoolové námorné dobrodružstvo. A ak si odmyslým hyperrealistické moderné triky, viacmenej sa tá moja domnienka splnila. Avšak logo Mickeyho rodného domu sľubovalo aj to, že sa určite budeme držať na uzde. Takže čakajte uhladený spektákel, ktorý aj napriek zasadenia v skutočnej udalosti prináša dosť nereálny pohľad a zapadá medzi nefantazíjne live-action disneovky tak, že ho ani nebadať. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Promarněná příležitost v podobě solidně odvedeného technického řemesla, kterou sráží především nerozhodnost, čím má film vlastně být, v druhé fázi drásají oči špatně podaná postavy, jak z psané i hrané podoby. Nápis v titulcích "true story" a několik původních fotografií, přeci jenom lehce obměkčí na ten průměr. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Asi nikdy jsem neviděl debilnější film podle skutečný události. Craig si hraje na jelena v říji, skáče z jedný věci na druhou a ještě se navíc musel praštit o futra svýho hodně malýho světa, pokud má pocit, že docílil reálnosti. Nějak se to tenkrát asi vážně odehrálo, tenhle film je ale spíš o tom, jak to bejt nemohlo. Přirozenější je totiž i Babiš při vysvětlování svejch příjmů. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po Deepwater Horizon se tato Disney močka hodně těžce hodnotí lepší známkou, než-li dvě propustné ventily vody. Porovnávám proto, že Deepwater Horizon má s tímto příběhem podobný příběh, vodu a spojitost s katastrofou je také více než zřejmá. Hlavně ale tady opravdovou katastrofu zařídil digitál a postavy tu jsou spíš k pobreku a k posměšku, než-li k vážnému emotivnímu základu pro kvalitní emotivní zážitek. Do posledního dechu je prostě špatný film a ještě je to asi první vážná Disneyovka. V tomto případě hodně špatná Disneyovka, kterou bych směřoval na nedělní odpoledne po obědě na Disney Channel. Určitě ale ne do kina. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Rutinérsky udělaná, tisíckrát viděná velká nuda. Hlavně to nezapomeneme švihnout do naprosto zbytečnýho 3déčka a opatřit nezbytným sloganem : Based on true story. Já se pekelně nudil strhující survival či hrdinský akční thriller jak se nám snaží nakdákat distributor se nekoná ani náhodou. Vlastně to na mě působilo jako totální pohoda s absencí čehokoliv jako je strach o postavy nebo obavy o jejich život. Prostě rodinej Walt Disney kterej střídavě nudí, střídavě uspává, občas nabídne nějakou tu digitální vlnu a dokonce se snad aspoň místy snaží o nějakou dramatičnost, ale vy prostě víte, že to nakonec stejně dopadne nechutně dobře a žádnýmu z těch hrdinů kteří jsou u vám u prdele a chtěli by jste je vidět na dně oceánu se nemůže nic stát. A jak už jsem zmínil 3D úplně na nic. Akorát mě boleli oči a uši z těch brejlí debilních. Jednou a dost.40% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Dvaja pamätníci skutočných udalostí, starých 64 rokov, poskytli režisérovi Gillespiemu cenné poznatky. (classic)
  • Pôvodný čln CG36500, ktorý bol použitý pri záchrane preživších, stále existuje a je v skvelom stave v meste Orleans, Massachusetts. (Patrik256)
  • Eric Bana (Daniel Cluff) jako velitel a Ben Foster (Richard Livesey) jako jeho podřízený si takto zahráli společně již ve filmu Na život a na smrt (2013). V obou případech se jedná o filmy podle skutečných událostí. (JohnSmith)

Reklama

Reklama