Reklama

Reklama

Kocour v botách: Poslední přání

  • USA Puss in Boots: The Last Wish (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Když máte k dispozici devět životů, tak vám na tom, že tu a tam něco odskáčete, vůbec nezáleží, zvlášť když jste legendární hrdina, který se dobrovolně vrhá do těch nejbláznivějších dobrodružství. Kocour v botách právě zachránil obyvatele jednoho městečka před řáděním zuřivého obra, jenže při tom přišel o předposlední ze svých životů. Takové zjištění by zamávalo s mnohem odolnějším charakterem. Kocour se proto rozhodne pověsit boty na hřebík a žít dál v relativním bezpečí kočičího útulku jako obyčejný chlupatý mazlíček. To by ovšem nesměl mít v patách drsnou Zlatovlásku a její tři drsné medvědí parťáky, kteří s ním mají nevyrovnané účty, a také tajemného Vlka, který šermuje jako ďábel (a možná taky ďábel je). Naděje naštěstí umírá poslední – v Kocourově případě má podobu legendární Hvězdy přání, která by mu mohla obnovit ztracené životy. Jenže taková vzácná věc se nesmírně těžko hledá. Kocour v botách musí spolknout hrdost a uzavřít příměří se svou věčnou soupeřkou, kočičí zlodějkou Čiči Pacičkou. Spolu s ní a novým kamarádem Psem, který kdovíproč předstírá, že je kočka, se vydává vstříc pohádkovému dobrodružství, na jehož konci na všechny čeká odměna. Tedy pokud najdou Hvězdu přání jako první. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 10

Recenze (388)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně našlapaný animák, který bere arogantní postavu Kocoura v botách a protáhne ji příběhem, který ji uzemní a polidští. Od začátku do konce je to našlapaný, hravý, vtipný, akční a kreativní. K tomu naprosto pozvednutý animací, která je opět inspirovaná Spider-Versem. A já to NAPROSTO žeru! Máme tu jeden jasný cíl, pro hromadu postav, který zápasí o první místo. Všechny tyto skupiny jsou zajímavý a zábavný a je radost sledovat jejich cestu. No a do toho je tu HLAVNÍ ZÁPORÁK! TEN TYP HLAVNÍHO ZÁPORÁKA, který za to opravdu stojí, který vám nažene hrůzu a husí kůži, kdykoliv se objeví na scéně. Takového záporáka jsem ve filmu nezažil ani nepamatuju, natož v animovaném filmu. Kocour v botách: Poslední přání je lepší, než jaký má právo být a jedná se o jedno z největších překvapení roku! A to jsem ani nezmínil hromadu hravých a nenápadných vizuálních narážek, ať už všeobecných a nebo filmových! Bude se u toho bavit celá rodina! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Výborný animák. Opravdu neskutečná jízda, která strká celý Pixar i celou sérii Shreka do kapsy. Má to atraktivní námět a konečně animák, který není jen příběhovkou, ale je naložen i skvělou akcí a parádním humorem a tahle kombinace zkrátka vždy u mne vítězí.  Kocour hláškuje o sto šest, vizuál je takřka revoluční, akční scény mají skvělou choreografii a VLK je záporák roku, z něj šla vyloženě husí kůže. Líbilo se mi, že krom vlka tu jsou další dva záporáci, což je hezky nevšední a celé tohle kocouří dobrodružství nikdy nesešlápne z plynu. Štve mě, že jsem to neviděl v kině. Skvěle odvedená práce po všech stránkách. 9/10. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Kocour v botách (2) je bez nadsázky jedním z nejkompletnějších a nejlepších animáků, které jsem kdy viděl. V Kocourovi je prostě všechno, skvělý, poutavý a témata přesahující děj, naprosto vynikající animace (využívání a kombinace různých typů animací), perfektní spektrum zajímavých postav, nápaditost, hravost, hudba. Kdo by si pomyslel, že by po nijak výjimečné jedničce a celkově slabší čtyřce Shreka vznikne naprosto dechberoucí film, který má tolik co nabídnout z tohoto světa. Na své si přijdou děti, na své si přijdou rodiče i ti, co chtějí jen vidět dobrý film. Celou dobu v kině jsem měl pocit, že Kocour vznikal s láskou, že do toho dali tvůrci to nejlepší a skutečně, nemám, co bych vytknul. Moderní pohádka, přitom zábavné a neuvěřitelně poutavé dobrodružství, které baví! ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherná smršť akce, fórků, dojímání a navrch naprosto skvělý záporák, ze kterého podle mě děti pod 6 let musí nakoupit doživotní trauma. Není to sice úplná dokonalost - příběh je vlastně docela jednoduchý a zároveň postav je tu tak moc, že ne vždy je čas s nimi prožít všechny emocionální zvraty - ale rozhodně vysoký animákový nadprůměr. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V roce 2001 studio DreamWorks uvedlo do kin "Shreka", jehož kasovní úspěch měl pro mainstreamovou animaci fatální důsledky. Zatímco Pixar sliboval každým svým novým projektem posouvat technologické i výrazové prostředky počítačové animace a přicházet s novými světy a příběhy, "Shrek" ukázal, že stačí mít lidově vtipný a popkulturně přechytračelý scénář, přičemž pak budou divákům kvality animace u zadku. V roce 2018 vytřelo Sony Pictures Animation všem zrak svým animovaným Spider-Manem a dokonce i zpohodlnělí hlavouni u DreamWorks pochopili, že po tomhle už divákům nebudou stačit jen žvýkačkoví pajduláci ilustrující namluvené fóry. Vedle novinky "Zlouni" se vizuálním refreshem může chlubit nový "Kocour v botách", kterému stylizační facelift nehorázně prospěl. Jeho scénář sice vykazuje spíše znaky direct-to-video sequelů (málo postav a prostředí, přímočaré vyprávění těžící vágně z dříve představeného světa, opáčko struktury i konceptu předchozího dílu), ale právě animační pojetí vše povyšuje na velkolepou podívanou. Jednak celkové vizuální pojetí namísto dlouhé roky prosazovaného pseudo-realismu, kde prim hrál každý jeden chlup na srsti či fotorealistické odlesky a stínování, přejímá stylizaci temperových maleb, nicméně nikoli ve velkém měřítku, ale naopak v mikro rozměrech. Díky tomu mohou pořád vyvstávat drobné detaily i textury povrchů, ale celkový dojem je na hony vzdálený igráčkovské umělosti klasické počítačové animace. Akční scény pak formálně přejímají výrazový slovník anime se spektakulárními pózami, rychlým střihem i kontrastem zpomaleného trvání a naopak zrychleného pohybu sugerovaného rychlými skoky mezi klíčovými snímky, respektive jednotlivými pózami. Ačkoli animace tu odedře nejvíce práce v poutání divácké pozornosti, není z celku vykloubená, ale zůstává v pevné symbióze se scénářem, ruchy i dabingem. Nejmarkantněji se tato souhra projevuje na impozantní postavě vlčího záporáka, který sám o sobě je skvostným audiovizuálním počinem. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu jeden z medvědů hraje na piano anglickou verzi české písně „Škoda lásky“ od Jaromíra Vejvody. (vyfuk)
  • Film využívá stylizovanou animaci podobnou filmům Spider-Man: Paralelní světy (2018) a Zlouni (2022), která vypadá jako ilustrace z pohádkových knih. Tvůrci se rozhodli odklonit od realistického stylu animace použitého ve filmech Shrek (2001) a Kocour v botách (2011) ve prospěch kreativnějšího stylu. (Claw)

Související novinky

Pátý Shrek má zelenou

Pátý Shrek má zelenou

05.04.2023

Těžko uvěřit, že už to je víc jak dvacet let od premiéry prvního Shreka. Poslední film z milované série pak dorazil do kin v roce 2010, už tehdy se ale zdálo, že byl koncept vyždímán na maximum a… (více)

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

Eddie Murphy by rád natočil pátého Shreka

29.01.2023

Slavný herec a komik Eddie Murphy nedávno dostal na Zlatých glóbech cenu za celoživotní přínos kinematografii, na Netflix nyní dorazila jeho nová komedie You People a letos se taky konečně dočkáme… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama