Reklama

Reklama

Snowden

Trailer 7

Jeho jméno zná každý. Edward Snowden za sebou nechal pokojný rodinný život a vzornou kariéru v tajných službách a stal se psancem na útěku. Je muž, který odhalil šokující praktiky amerických výzvědných služeb, hrdinný whistleblower, nebo zrádce, který zaslouží nejtvrdší trest? Klasik americké angažované kinematografie Oliver Stone zkoumá profesní i rodinné zázemí člověka, který ukázal světu, že jsme stále sledováni. A že válka proti teroru posloužila jako záminka k bezprecedentnímu vpádu moci do soukromí. Jde tu vážně ještě o zachování demokracie? Snowdenova odpověď je mrazivě jasná. (Film Europe)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (326)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Ano ano, velice ožehavé téma. Zejména když se jej zhostí vrcholoví žurnalisté z iDnesu nebo Novinek a předloží jej uvědomělému národu na Facebook. To se pak rozhořčení občané nakumulují pod článkem a jejich odborná diskuze vypadá zhruba nějak takhle – Titulek na iDnes: „Promluví Snowden v Berlíně o špionáži USA?" Uživatelka Pajushka Ňuník Kwapilová: „Snowden??? To je nějakej příbuznej Džona Sněha? V seriálu se o nikom takovým nezmiňují!!!" Jiná pokladní z Tesca: „:DDDDDDDDDDDDDD" Zedník z Dolních Kotěhůlek: „jžš ty seš fuckt piča, šak snouden je týpek, co podrazil sí áj éj" Důchodkyně Milena: „vÁŽENÝ PANE, nECHÁPU PROČ JSTE NA SLEČNU kWAPILOVOU TAK HRUBÝ!" Pepík Novák: „Vypni si capslock, babko." Blbeček kopírující z Wikipedie: „Ale kdeže, hlupáci, Edward Snowden přece do tisku vynesl informace o masivním a před veřejností utajovaném celosvětovém sledování telefonů a elektronické komunikace ze strany bezpečnostních služeb USA." Členka skupiny 'Transparentní internet pro všechny!': „Cože? To znamená, že mají přístup třeba k mým ímejlům?? Jakože vědí, co si objednávám na Mimibazaru?? No to snad ne!!!" Bydlenka na mateřské, ve volných chvílích věnující se advokacii: „Ovšem to je hrubé porušení práva na soukromí, též listiny základních práv a svobod, dále všeobecné deklarace lidských práv a v neposlední řadě třetí Ženevské úmluvy o zacházení s válečnými zajatci! S tím musíme něco dělat!" – No, a takhle tam rozumují ještě den dva a nakonec se přesunou pod nový článek o italském referendu a jeho dopadu na evropské investory. Jaká škoda, že jim někdo nevyzradil i zbytek pravdy. Všichni jim říkají A, ale k Bé už se nikdo nemá. Holt to budu muset udělat já. Vím, pro některé to bude možná velký šok, ale pravdou je, že NIKOHO NEZAJÍMÁ, CO DĚLÁTE NA INTERNETU! Vaše e-maily, kontakty, zprávy, fotky, stažené soubory, historie surfování, dokonce i vaše debilní hesla... všem je to u prdele, nikoho nezajímáte. Já vím, strašně moc byste si přáli, aby zrovna na vás záleželo, ale není tomu tak. Ve výkonu trestu jsem se seznámil s podnikavcem, který sestavil a zprovoznil svoji pervitinovou varnu na základě PDF návodů stažených z internetu. Víte, za co seděl? Za řidičák. Schválně si zadejte do googlu požadavek - ideální věk pro natáčení dětské pornografie - já to dělám už léta a zatím se nestalo absolutně nic. Maximálně jsem se dozvěděl, že děti ve třetí a čtvrté třídě mají nejlepší předpoklady pro filmovou kariéru. Zkrátka a dobře, u 99,9 % lidí je naprosto jedno, co na internetech dělají. A paradoxně oni pak nejvíc piští, vřískají a protestují, když se jim podaří přelouskat další článek o vládní špionáži. Aby se o vás někdo skutečně zajímal, nejspíš byste musel být mimořádně vypatlaný člen organizace ISIS, který posílá kamarádům smsky typu: „Ahoj teroristo! Nemáš chuť dneska vyhodit něco do vzduchu? Co takhle autobus linky 135 vyjíždějící v 13:05 od Florence? Buď tam, bude to bomba!" Ovšem ani v tomto případě si nejsem výsledkem tak úplně jist. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pocit z toho co jsem viděl. Herecky silná, aktuálně moc zajímavá story, ale místo abych teď věděl všechno co potřebuju, naopak vím minimum a jdu konečně podívat na CITIZENFOUR. Nevím jaká je to vizitka pro film, ale dát mu 3 mi přišlo málo. U mě rozhodně budí zájem - "newyorský profesor" Stone to má pořád v ruce, umí brát a nastudovávat čerstvý kontroverzní témata/ osobnosti, a prezentovat je pak svým stylem. Snad ještě dá do kupy i Trumpa :) ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nakoľko je daná téma naliehavá a žiaľ, v Stoneových rukách pôsobí tak trocha ako večne prevarená voda kritiky amerického establišmentu a s dosť nespochybniteľným ostrieľaným kariérnym renomé, jeho morálny hlas vyznieva skôr v medziach tolerovanej opozície. Naviac, jeho spôsob vyvolávania pochybností prilievajúcich sito otázok a informácií už nie je také výrazné a kolauduje do emocionálnej roviny. Snowdena ako film budú diváci brať s vervou osobného príkladu, dopovedaný, nie tak podnecujúci a exotický. To je veľká škoda, pretože je v ňom cítiť kus odovzdanosti. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Stone mě zase překvapil. Není tak manýristický jako v Divoších a na stará kolena už nepálí do svých řad tak ostře a intenzivně, ale pořád si nedokážu představit nikoho jiného, kdo by zvládl film o Snowdenovi takhle upřímně a efektivně natočit. Skloubení dokumentárních a narativních prvků funguje na výbornou, tempo díky přívalu chytrých dialogů a vyvážených retrospektiv absolutně nekolísá a herci jsou do jednoho perfektní, především Shailene Woodley drží méně přesvědčivou osobní linii obdivuhodně nad vodou. Sarkastický humor a postava Nicolase Cage pak ideálně uvolňují tíživou atmosféru "Velkého bratra", kterou Stone dokáže v některých chvílích zásluhou precizní práce s kamerovými filtry a rámováním navodit (výtečná sexuální scéna). Skvělý dojem z atraktivní filmařiny strašlivě sráží patetický závěr, který snad Stone musel svěřit svému šestému asistentovi režie a debutujícímu scénáristovi, jinak si tu náhlou křeč nedokážu představit... ()

malylada 

všechny recenze uživatele

No co bych k tomu řekl, film Olivera Stona bych si představoval trošku jinak. Jedná se o kontroverzní látku, která se často démonizuje a je brána jen z jednoho úhlu pohledu, což mi už za ta léta leze na nervy. Bohužel celá životopis trpí tím, že je příliš jednoduchý, žádný zvrat se nepřichází a ve výsledku se wou kontroverze nekoná. Herecké osazení je výborné, ale první hodinu moc nedostávají prostor a jako divák jsem nudou trpěl. Celé je to rutina a když už ke konci dochází k zvýšení obrátek, k závěru, tak Vás čeká dalších nudných dvacet minut. Jeden z těch nejnudnějších životopisů, který trpí svým scénářem......5/10 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo od ledna 2015 v Mnichově, Havaji, USA, Rusku, Hong Kongu, Číně a Japonsku. (Hawaj)
  • Hned první natáčecí den čekalo na představitele hlavního hrdiny Snowdena, Josepha Gordona-Levita, překvapení. Bez jakýchkoliv příprav se podrobil vojenskému tréninku, který také původně absolvoval Snowden. (ČSFD)

Reklama

Reklama