Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (533)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tu se vám tu najednou v dnešní době objeví člověk. Vypadá jako Adolf Hitler, chová se jako Adolf Hitler.......... a je to Adolf Hitler. a jak by Hitler reagoval na dnešní dobu plnou internetu, televize a moderní technologie? Už je tady zas je slavná německá kniha která popisuje dobu kdyby Hitler nezemřel ale objevil by se v dnešní době. Samozřejmě musela vzniknout filmová adaptace, a jak se povedla? Dobře. Během celého filmu se budete smát minimálně 80 procentně (film trvá 110 minut). Představitel Hitlera je naprosto úžasný a vlastně všude kolem něj. Pokud znáte známou scénu, ve které je Hitler v bunkru (a ke které vzniklo mnoho parodií) budete si během jedné scény hladit knír jak je to úžasné. O něco roztržitá je poslední dvacetiminutovka, která trošku strádá na tempu a konec mohl být o trošku lepší. Někdy se také povede vtip, ale jednou se vrátí a už to není vtipné. Jinak, je ale Už je tady zas docela kvalitní zážitek, u kterého se nudit nebudete. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"JEWS RATED THEIR TRIP TO AUSCHWITZ: THEY ALL GAVE IT ONE STAR." --------- Oliver Masucci by pokojne mohol byť Hitlerom. Prejav, vystupovanie, charizma, to všetko tam bolo. Taktiež aj stádo európskych oviec a aktuálne vyobrazenie tejto patetickej spoločnosti. A bude horšie. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý si neberie žiadne servítky a jasne ukazuje, že v dnešnej dobe, kedy sa islamizuje celá Európa, ľuďom nevadí prítomnosť samotného Hitlera, prechádzajúceho sa po Nemeckých námestiach a mávajúci ľuďom z auta. Súhlasím s názormi tu prítomných spolukomentátorov, že Hitler vo svojich prejavoch má dnes pravdu a pritom len tvrdí to, čo za svojho života tvrdil skutočný Hitler. Oliver Masucci stvárnil Hitlera bravúrne, priam na Oscara a pritom vo filme nevyzerá ako netvor, ale ako nejaký spasiteľ, ktorý dnešným nemeckým občanom priam chýba. Tí mu na uliciach bez hanby hajlujú a ani nevedia, že sa jedná len o vtip a že sú natáčaní kamerou. Vyjadrenia obyčajných ľudí v uliciach Nemecka jasne dokazuje, že sú nespokojní a že nič nezmôžu proti názoru vysoko postavených vládnych činiteľov. Záver filmu je tiež na zamyslenie, všade sa predovšetkým kvôli islamu presadzujú radikáli a myslím že keby dnešnú podobu sveta Hitler videl, tak by bol rovnako natešený ako na konci filmu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ako by sa Hitler cítil v našej súčasnosti ? Zrejme by bol prekvapený, že sa spoločnosť príliš nezmenila a rovnaké heslá spred 80- tich rokov by mu stačili aj teraz... Snímok je ostrou satirou na súčasnosť a v niektorých fázach je ostrý ako britva. Trochu horšie je to s filmovým spracovaním. To mohlo byť určite kratšie, niektoré scény mohli byť vynechané, lopatistická utečenecká kríza tiež. Hlavne keď rozrastajúci sa hnedý mor tu bol oveľa skor. Je to na škodu filmu, lebo myšlienky mohli vyznieť oveľa silnejšie. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy jsem se o tomhle filmu dozvěděl, jsem zahořel touhou ho vidět. Takže když mi v poště přistála pozvánka na novinářskou projekci, měl jsem velkou radost, že se film dostává do českých kin - a ještě větší, že CinemArt film uvádí v původním znění s titulky. Samotná projekce mě hodně bavila, film jsem si užil, výborně se při něm pobavil, a navíc mi to dalo brouka do hlavy, protože je tam pár myšlenek, které se dají dlouho převalovat v hlavě. Takže - ač nedotčen knižní předlohou - za sebe nemám problém napsat, že je to výborný film, který lze rozhodně všem doporučit - kromě toho, že je nápaditý, vtipný a originální, je taky promyšlený a filmařsky invenční a zajímavý. Herecký představitel Ády je výborný a ten film obsahuje minimálně dva (ne-li více) momenty, které mi přišly naprosto geniální - Ádovo první vystoupení v televizi a sekvenci s youtubery. Výborné mi i přišlo vystižení toho, jak to chodí v komerčních televizích - jak se tam chodí přes mrtvoly a jak se tam dělá kariéra. Aniž bych chtěl spoilerovat, snad mohu napsat, že člověku ke konci úsměv nepříjemně tuhne na rtech, protože ten film neuvěřitelně působivě vygraduje do svého mrazivého závěru - message toho filmu je naprosto jasná a je na každém, jak s ní naloží. Za mě velký respekt autorovi knižní předlohy, že dokázal vyhmátnout tak silné a aktuální téma, které je navíc zpracované s tak odzbrojující zábavností. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V jednej scéne Hitler (Oliver Masucci) objavuje Wikipédiu a je dojatý k slzám, že bola pomenovaná po Vikingoch a má „árijské korene“. To je ale nesprávne, pretože „wiki“ v názve Wikipédie znamená „rýchly“. (Arsenal83)
  • V predlohe nik nepríde na to, že je to skutočný Hitler. (Jumar)

Reklama

Reklama