Reklama

Reklama

Téměř sedmdesát let po neslavném odchodu se Adolf Hitler překvapeně probouzí v dnešním Berlíně. A první bilance jeho nové situace není radostná. Válka skončila a to porážkou, jeho politická strana neexistuje a chybí mu i milovaná Eva Braunová. Hitler „své" město sotva poznává. Berlín je plný cizinců a v Německu místo něj vládne žena, jakási Angela Merkelová. Po prvotním a zcela pochopitelném šoku, se Hitler rychle rozkoukává a navazuje kontakt s některými obyvateli dnešního Berlína. Hitler začne novou kariéru v pro něj dosud neznámém světě díky televizi. Sice nikoliv ve funkci vůdce národa, ale jako komik. A to díky tomu, že jej považují za naprosto bezchybného imitátora sebe samého. Protože své názory rozhodně nemění, jsou jeho vystoupení politicky velmi nekorektní. Postupně se stává nejen televizní hvězdou s vlastním pořadem, jeho vystoupení na veřejnosti získávají velkou sledovanost i díky internetu. Na svých cestách po Německu se setkává s mnoha lidmi a některé z nich jeho názory na dnešní situaci nešokují. Spíše naopak. Führer začíná mít jiné ambice, než jen být zábavným kritikem. Jeho ambice byly přeci vždy mnohem vyšší... (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (533)

Othello 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat dělají nekorektní komedii. Co na tom, že Pat neumí natáčet filmy a Mat není vtipnej. Už ten počáteční problém je v tom, že ve filmu není německý Hitler z 30. let, jak by se rád tvářil, ale internetový, tisíckrát zmemovaný android, kterého jsme si vytvořili sami jako důsledek společenského embarga na historickou ambivalenci. Pouze jako takový se snaží fungovat jako komická i poučující postava, přičemž však v tom nemůže fungovat jinak než jako naprostý konstrukt, který činí věci jenom proto, aby poháněl děj a zachovával společensky žádanou kontroverzi. Nejproblematičtější aspekt je však metoda nastaveného zrcadla společnosti, kde se mixují asi reálné záběry lidí reagujících na Hitlera (který mimochodem moc nevypadá jako opravdový Hitler) se scénami, které se snaží tvářit, jako by byly natáčeny přítomnou kamerou a dokumentovaly dění, což od sebe oko nezkušené neoddělí. Pokud se filmaři takto rozhodli prosadit ústřední myšlenku věčného Hitlera a divákovi jí přednášejí bezostyšným kombinováním reality s fikcí, aniž by se obtěžovali tyto prvky od sebe oddělit, dopouštějí se nezodpovědné prasárny, nehledě na to, jak velkolepé mají jejich idee být. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

V porovnání s knihou, kterou jsem dočetl den před projekcí filmu, je to slabota. Kde kniha naznačuje, hraje si s významy i naším (respektive německým) vnímáním minulosti a přítomnosti, je film příliš polopatický a snažící se zavděčit masám. Přílišnou doslovností je pak film připraven o satirickou sílu, kterou se může chlubit jeho knižní předloha. Taktéž herecké výkony jsou, až na čestné výjimky (několik hitlerovských výstupů), jalové. Hodnotit filmové dílo ve světle jeho předlohy není možná úplně fér, těžko říct. Každopádně můj dojem je i několik hodin po dokoukání takový, že je to ve své podstatě naprosto tuctový film, který kromě ústředního motivu - "znovuzrození" Adolfa Hitlera v současném Německu - nemá svého diváka čím zaujmout... ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Odľahčene, humorne s náznakmi satiry a veľmi rozumným spôsobom vykreslená súčasná spoločenská situácia v Nemecku. Aj nepríjemné a citlivé témy sa dajú rozobrať spôsobom, ktorý nikoho neuráža a nikomu nemôže vadiť, dokonca aj keď hlavnú úlohu hrá Adolf Hitler a jeho názory na svet. Toto je zároveň i tým najväčším plusom snímku. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tu se vám tu najednou v dnešní době objeví člověk. Vypadá jako Adolf Hitler, chová se jako Adolf Hitler.......... a je to Adolf Hitler. a jak by Hitler reagoval na dnešní dobu plnou internetu, televize a moderní technologie? Už je tady zas je slavná německá kniha která popisuje dobu kdyby Hitler nezemřel ale objevil by se v dnešní době. Samozřejmě musela vzniknout filmová adaptace, a jak se povedla? Dobře. Během celého filmu se budete smát minimálně 80 procentně (film trvá 110 minut). Představitel Hitlera je naprosto úžasný a vlastně všude kolem něj. Pokud znáte známou scénu, ve které je Hitler v bunkru (a ke které vzniklo mnoho parodií) budete si během jedné scény hladit knír jak je to úžasné. O něco roztržitá je poslední dvacetiminutovka, která trošku strádá na tempu a konec mohl být o trošku lepší. Někdy se také povede vtip, ale jednou se vrátí a už to není vtipné. Jinak, je ale Už je tady zas docela kvalitní zážitek, u kterého se nudit nebudete. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý si neberie žiadne servítky a jasne ukazuje, že v dnešnej dobe, kedy sa islamizuje celá Európa, ľuďom nevadí prítomnosť samotného Hitlera, prechádzajúceho sa po Nemeckých námestiach a mávajúci ľuďom z auta. Súhlasím s názormi tu prítomných spolukomentátorov, že Hitler vo svojich prejavoch má dnes pravdu a pritom len tvrdí to, čo za svojho života tvrdil skutočný Hitler. Oliver Masucci stvárnil Hitlera bravúrne, priam na Oscara a pritom vo filme nevyzerá ako netvor, ale ako nejaký spasiteľ, ktorý dnešným nemeckým občanom priam chýba. Tí mu na uliciach bez hanby hajlujú a ani nevedia, že sa jedná len o vtip a že sú natáčaní kamerou. Vyjadrenia obyčajných ľudí v uliciach Nemecka jasne dokazuje, že sú nespokojní a že nič nezmôžu proti názoru vysoko postavených vládnych činiteľov. Záver filmu je tiež na zamyslenie, všade sa predovšetkým kvôli islamu presadzujú radikáli a myslím že keby dnešnú podobu sveta Hitler videl, tak by bol rovnako natešený ako na konci filmu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (22)

  • V jednej scéne Hitler (Oliver Masucci) objavuje Wikipédiu a je dojatý k slzám, že bola pomenovaná po Vikingoch a má „árijské korene“. To je ale nesprávne, pretože „wiki“ v názve Wikipédie znamená „rýchly“. (Arsenal83)
  • Představitel hlavního hrdiny Oliver Masucci je údajně vzdálený příbuzný Hitlera. V rozhovoru řekl, že i to mu pomohlo se do postavy vžít. (reban)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno