Reklama

Reklama

Hora mezi námi

  • USA The Mountain Between Us (více)
Trailer 1

Alex (Kate Winslet) je fotoreportérka, která spěchá na vlastní svatbu. Má ji už za dva dny. Na letišti ji však zaskočí nečekané potíže, pravidelné lety jsou kvůli blížící se bouři zastaveny. Na letišti se setká s Benem (Idris Elba), lékařem spěchajícím na důležitou operaci. A tak tito dva náhodní spolucestující považují za velké štěstí, když najdou pilota malého letadla, který je ochoten s nimi odletět. Ale jejich radost vyprchá v okamžiku, kdy pilot za letu dostane mrtvici a letadlo se zřítí na zem. Tím se tito dva spolucestující, kteří se poprvé setkali až na letišti, ocitnou uprostřed zasněžených hor bez naděje na záchranu. Vysílačka je napadrť, pilot po smrti a kolem nich jen sníh, hory, skály a neobydlená divočina. Let nebyl ohlášený, nikdo tedy ztracené letadlo nehledá. Odvážnější Alex si uvědomí, že k nim žádná pomoc nepřijde, přesvědčí váhajícího Bena a vydávají se na nebezpečnou cestu. V extrémních podmínkách nemají jinou šanci na přežití, než že si i přes svou rozdílnost vytvoří silné pouto a naleznou společnou sílu, o níž do této chvíle neměli ani tušení. Začnou k sobě hledat cestu, přehodnocují vlastní minulost a v extrémních podmínkách bojují o holý život. Podlehnou zraněním těla a duše, nebo ve zdánlivě beznadějné situaci znovu uvěří v důvěru a lásku? A pokud přežijí, dokáží se vrátit do svých životů? (CinemArt)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (398)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu hráli jiní herci, bylo by to patrně úplně o ničem, ale Idris a pak hlavně Kate dělají z téhle dost předvídatelné tuctovky něco, kdy jim to prostě všechno baštíte, přiblble se usmívate, i když v koutku duše moc dobře víte, jak to asi celé dopadne. Lehce nadhodnocuji zejména k faktu, který mi u podobných dvojic tak zoufale často chybí a který jsem viděl naposledy snad v Pasažérech. Malá nápověda, můj velmi oblíbený předmět ve škole. Nevíte? No jasně, že jo! CHEMIE! ()

k212 

všechny recenze uživatele

To má jako bejt ta aktuální optika, kterou Hollywood hledí na ženskou emancipaci? Prudná hlavní hrdinka, za níž povlává se svými pocity hlavní hrdina? No jasně - vždyť stačí jen prohodit ta stupidní klišé a je to cool modernita. Fuj nechci! A nebaštím to ani Kate, ani Idrisovi. PS se spoilerem: S knihou to má společnej jen pád letadla! ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Romantický film, který začíná katastrofickým pádem letadla v neobydlených horách? No tak jo! Začátek se mi hodně líbil, protože mám ráda katastrofické filmy, ve kterých lidé bojují o přežití. Jenže tady byli jen oni dva a pes... A taky se to brzy romanticky zamotalo. Uf. Možná to bylo zbytečně natahované, ale přišlo mi, že film chvílemi ztrácí dech. Až pak scéna v restauraci tomu vrátila švih a ve výsledku jde o docela fajn romantický film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Takže. Ak sa niekto teší na variáciu snímku EVEREST z doby nedávnej, narazí. Ale viem, že mnohý z vás niesu blbý a po prečítaní synopsie príbehu sa naladia na presne inú nôtu. Ide o príbeh typu ,,katastrofy zbližujú,, a v tomto prípade som ja ako divák mimo. Ak mi nejaký snímok na podobné téma uštedril veľký divácky zážitok, tak to boli napr. TWISTER alebo ROZPÚTANÉ PEKLO, lenže tie práve spadali do kategórie, ktorú som v úvode spomenul. Mám rád, keď v tom žánri niečo niekde buchne, lenže tu sa dívam na zbližovanie dvoch postáv, ktoré vlastne vôbec nevedia, čo chcú ( alebo im to nejako nedochádza ). ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Můj fatální omyl, já myslel, že se jedná o survival. A zatím jde o retardované sentimentální melodrama. Mohl mě varovat už plakát, ale já vůl mu nevěnoval příliš pozornosti a nechal se lapit na vcelku lákavou anotaci. První třetina ještě jde, pěkně udělaný let letadlem i s havárií, něco krásných horských exteriérů, krátké rendez-vous s "kočičkou"... Ale pak to radši vypněte, bude už jenom hůř. Těch blbých vztahových kydů. Ty nesnesitelné hollywoodské šablony. A ten nekonečný, slzopudný (vlastně zvratkopudný), pseudoromantický závěr po záchraně, ehhh, škoda slov. A nebo ještě ta strašlivá scéna sexu v chatě u jezera, jak se Elba sápal Winsletce po podprdě, oba tři týdny nemytí, džýzys... Pro 80% populace nejspíš pěkný, "normální" romantický film, pro mě noční můra. A nejstrašnější na tom bylo, že družce se to líbilo a já se tím hnojem nemohl proklikat. Proklínám celý filmový štáb a všechny, kdo s tímhle svinstvem měli cokoliv společného. P.S.: V mojí verzi by Winsletku v pravý čas rozšmelcoval ten dřevorubecký tirák s kulatinou, pak střih na její mrtvolu, pak na mrtvolu zmrzlého vykrveného Elby v medvědí pasti, a pak The End a závěrečné titule! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (19)

  • Z knihy byly přejmenovány obě hlavní postavy. Postava, kterou ztvárnila Kate Winslet, byla přejmenována z Ashley Knox na Alex Martin a postava, kterou ztvárnil Idris Elba změnila příjmení z Payne na Bass. (PaTeXx)
  • Kate Winslet (fotoreportérka Alex) se některé ze survivalových zásad mohla naučit u „školitele z nejpovolanějších“ - Beara Gryllse. V roce 2015 se zúčastnila jednoho z dílů jeho dobrodružné reality show na Discovery Channel V divočině s Bearem Gryllsem (2014). Ve filmu pak postava Alex citovala i Bearem často zmiňované „pravidlo tří - „člověk vydrží tři minuty bez vzduchu, tři hodiny bez přístřeší, tři dny bez vody a tři týdny bez jídla“. Kritici snímku pak ironicky připodobňují schopnosti lékaře Bena (Idris Elba) právě k dovednostem Beara Gryllse. (Richie24)

Reklama

Reklama