Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

  • USA Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (více)
Trailer 1

Profesor Albus Brumbál ví, že mocný temný kouzelník Gellert Grindelwald je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože není schopen ho zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera, aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a střetnou se s rostoucí armádou Grindelwaldových následovníků. Ale jak dlouho bude moci Brumbál zůstat stranou, když jsou sázky tak vysoko? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (515)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, co si o tomhle filmu mám myslet... Na jednu stranu mě bavila spousta věcí vedle hlavního děje, kdy funguje budování světa (minule to nefungovalo, házelo hrozně moc nových postav), funguje to o něco lépe jako film (sice se tu stane úplné prd, taky by se dalo stříhat, ale tak nějak je to víc konzistentní), vlastně jsem se pořád bavil, ale... Ne jako filmový divák, ale striktně jako fanoušek magického světa a to je problém, protože jakmile došlo na cokoliv příběhového, měl jsem nutkání scenáristickému tandemu nejen zlámat pár prstů a způsobit sadu neškodných zhmožděnin, ale ba přímo je sešlehat kabeláží. Ne vážně, tady se dva filmy buduje naprosto dementní linka s anti-charismatickým Kredencem, použije se jako monstrózní clifhanger na konci minulého dílu a zde je celá jeho linka hozena na obecní kompost a pro výstrahu pomočena obecním blbem. Něco podobně nesmyslného se stane na konci filmu, ale to nemohu říct co, neb bych byl spoileroidním pazdrátem. Prostě mě to na jednu stranu baví, ale na druhou hrozně štve... Stejně jako třeba to, že Brumbál není Brumbál - když sedí v kavárně, má si objednat citronový dortík! CITRONOVÝ DORTÍK, minimálně, vám povídám! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tisíckrát viděná, bezskrupulózně zplagiátovaná a poměrně slaboduchá vykrádačka Gerarda Durella neutěšeně pokračuje, protože neumětelská kopírka Rohlíková s neutuchající kompulzivní potřebou omílat furt to samé dokola ne a ne umřít. Ovšem poté, co z toho naprosto spravedlivě po bolševicku vybagridovali Deppkovic Jeníka za to, že nade vši pochybnost týral domácí mazlíčky, protože mu srali do postele, to kapku zesvižnělo a zhlavopatiodnělo, a ač je Hengist, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct Dumbledore, pořád bezpáteřní buzna, Mad Mikymaus nemá co hrát a zženštilý Edý xichtem plaší i ty nejotrlejší masařky, je to daleko méně debilotvorné i demagogizující než libovolný Fantastický Spájdrgej a kde ho pohřbít. 2,50000001. ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Výměna Grindelwalda byla otřesná. Už jen kvůli tomu, že tahaj nějaké trapné scény zhrzené manželky do práce a doplatí na to celý film. Tím nechci říct, že by Mads Mikkelsen byl hroznej. To určitě ne. Ale je prostě jinej. Kdyby aspoň udělali stejný vzhled Grindelwalda, tak si řeknu dobrý. Ale tady se s tím očividně nikdo netrápil. Tím šla kvalita níže. ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a je to tady! Tenhle vlak řízený neumětelem Davidem Yatesem a navigovaný scénáristikou nepolíbenou Rowlingovou dojel na konečnou stanici. V tomhle filmu nefunguje vůbec nic - motivace postav, dialogy, návaznost scén. Mads Mikkelsen nepřipomíná svým herectvím Johnnyho Deppa, ale co je ještě horší, ta postava je zde úplně jinak napsaná! Z pobledlého creepy padoucha tady máme najednou šaramantního elegána, jenž by měl být kouzelnickým Hitlerem. Kouzelnický Darth Vader Ezry Millera zase jen prohlubuje svou zbytečnost z druhého dílu. Jediným lehce obstojným hercem je Jude Law, ale i ten většinu času působí, že vůbec neví, o čem jsou jeho dialogy. Značka Wizarding World je tedy (aspoň pro mě) definitivně mrtvá a mně nezbývá, než se držet pouze série Harry Potter. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jelikož patřím do generace, která vyrůstala na sérii Harry Potter, tak jsem vždy natěšený na každý další návrat do světa čar a kouzel (nejen) v Bradavicích. Z Fantastických zvířat mám však i po třetím díle rozpačité pocity - na jednu stranu jsem rád, že se rozrůstá mytologie čarodějnického světa, na druhou stranu je však z této série cítit ždímání slavné značky za účelem výdělku. Brumbálova tajemství obsahují nejednu pozoruhodnou (a nostalgickou) scénu, zároveň jsem měl však pocit, že nejedna dobře načatá či nápaditá scéna se ztratila ve spleti rozpačitého scénáře. Linie s čchi-linem byla super, i když jsem si při každé zmínce o jeho nejryzejší čistotě nemohl nevzpomenout na chudáka jednorožce z Kamene mudrců. Zobrazení a dovysvětlení vztahu mezi Brumbálem a Grindelwaldem bylo místy možná až moc doslovné, nicméně jsem celkem uvítal obsazení Madse Mikkelsena (Depp je sice můj oblíbený herec, ale do FZ se prostě nehodil). U kouzelnických soubojů se mi zdálo, jako by se tvůrci nechali inspirovat MCU, zejména Dr. Strangem, a vlastně ani nevím, jestli je to dobře, nebo špatně. Postava Queenie byla pro mě konečně snesitelná, zatímco Credence mi tentokrát poprvé nesedl. Díky situování děje mj. i do Berlína se ve filmu mihlo hned několik německých herců, což jsem uvítal, a zejména bych vypíchnul Olivera Masucciho (známého ze série Dark). Jsem samozřejmě zvědavý na další (a snad už i závěrečné) pokračování a lhal bych, pokud bych řekl, že jsem si třetí FZ v kině neužil, přesto jsem jako divák měl v ústech jakousi pachuť z očividné dějové překombinovanosti a roztěkanosti. Lepší tři hvězdičky! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (16)

  • 5. listopadu 2020 oznámil na svém Instagramu herec Johnny Depp (Grindelwald), že ho studio Warner Bros. požádalo, aby „rezignoval na svou roli“, což také udělal a studio oznámilo, že role bude přeobsazena. Stalo se tak kvůli rozhodnutí soudu v případu domácího násilí Deppa vůči jeho ex-manželce Amber Heard. Již před natáčením druhého dílu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) kolovala po internetu petice pro odstranění Deppa z filmu, tehdy se však studio rozhodlo za hercem stát. Deppa nahradil Mads Mikkelsen. Depp však díky své smlouvě dostal celý plat 16 milionů amerických dolarů. Soud s Amber Heard ji však uznal vinnou z pomluvy jejího bývalého manžela a za výroky o domácím násilí jí uložil zaplatit odškodné v celkové výši 15 milionů dolarů. (hansel97)
  • Ve scéně, kdy se Brumbál (Jude Law) potká poprvé s Credencem (Ezra Miller), si ve výloze můžeme všimnout modelu Titanicu. (KGBelik)
  • Finální scény se původně měly natáčet v Riu de Janeiru v Brazílii, ale to nakonec bylo změněno na Bhútán kvůli pandemii covid-19. V pozadí filmového Bhútánu je však stále vidět spíše Brazílie, než tibetské hory. (hansel97)

Související novinky

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

Oživí Hogwarts Legacy zájem o Harryho Pottera?

23.02.2023

Pakliže jste posledních pár týdnů netrávili na opuštěném ostrově, nejspíš jste slyšeli o nové videohře Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera, odehrávající se v Bradavicích a na blízkých pozemcích… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Reklama

Reklama