Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (210)

helraiser 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfetní válečná lesní naháněná, která na rozdíl od Hollywoodských trháků typu Fury vypadá realisticky. Prostředí výborné, akční sekvence solidní ať už jde o tiché akce s nožem, či finální přestřelku která nemá chybu. Hlavní postavy sympatické ať jde o staršinu či o jeho ženské družstvo. Tohle se opravdu povedlo. Rusové když chtějí tak opravdu umějí. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"A nahlas radši nečti. Vzduch je tu k večeru hustý, vlhký a jitra jsou zde tichá. Je slyšet hodně daleko..." Velké překvapení, tohle válečné drama. Nehraje si na efekt, ale působí opravdu reálně, přirozeně, co se týče chování i dialogů. Režie se tedy rozhodně povedla, i kamera kromě akčních scén nezaostávala. Skutečně nadstandardní válečný film! "Máma tu není, ale válka jo. A Němci taky.. Mámy budou mít ty, který přežijí..." ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

"Jste komunista soudruhu? Jsme komsomolci a máme poradu". Krátce po střetu s elitními německými výsadkáři, kteří rozhodně nejsou poraženi. Nerad používám slovo propaganda, ale tady se o nic jiného asi nejedná. Děvčata jsou opravdu krásná, flashbacky mi nevadili, ale jinak? Nemám pochybnosti o statečnosti ruských žen za války, ale tohle je za hranicí trapnosti. Pět sympatických děvoček a zkrachovalý staršina vyřídí šestnáctičlenný tým výsadkářů, stylem hej hoši poběžte za mnou a oni jako poslušní pejsánci běží. Docela věřím, že Rusové tohle baští, ale 74 % tady? ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Je to u mě někde mezi třemi a čtyřmi. Pro čtyři hovoří originální námět (nebudeme-li brát v úvahu, že je to remake), fakt hezké soudružky vojačky, koupací den, krásná příroda, minimum propagandy, Pzkpfw III a 38(t) a odsýpající děj. Proti rambovitost soudruha staršiny, nálet dopravního JU 52, přitroublost německého speciálního oddílu, to že to je remake a taková těžko popsatelná pohádkovost. ()

st3f0o 

všechny recenze uživatele

Ako inak v dnešnej remakeovej dobe ďalší z "úspešných" počinov, ktorý podľa očakávania nesiaha originálu ani po päty. V skutočnosti ho celkom slušne paroduje. ()

sigi2 

všechny recenze uživatele

Miestne vysoké hodnotenia sú pre mňa celkom prekvapením. Nebyť toho, ako skončí táto skupinka vojačiek, dával by som za dve. Otravné prehrávanie "staršinu", rušivá akože dynamická kamera a "pompézna" hudba v úplne nesprávnych momentoch, to bolo dosť ťažké stráviť. Skoro som to neustál, ale napokon predsa dobojované. So cťou? Tak napoly. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

60% - komentář 20ti slovy: Teď nevím jestli ženské byly tak "dobré" a nebo "elitní" komandos takoví amatéři :D Raději bych s těmi šťabajznami dezertoval a plodil děti :D ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Už několikáté setkání s ruským filmem a opět jsem naprasto spokojen. Asi první válečný film, který ukazuje, že odprásknout za běhu několik skopčáků, co vás pronásledují, není žádná legrace a že to, co Rambo zvládne za 2 sekundy, je ve skutečnosti pěkná makačka vyžadující pořádné rozmýšlení, plánování, odvahu a šikovnost. Superlativy si zaslouží ukázka místní nádherné krajiny. Díval jsem se celou dobu se zájmem, takže odpouštím i tu mírnou bárbínizaci války a velitele, jenž je pro holky takovým hodným taťkou. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Ak by takto Nemci naozaj bojovali, tak to by nezašli ani do Ašu. Celé to bolo akési umelé, kasting bol tiež nepodarený, stopáž pridlhá. Pôvodný film bol OK, toto bolo príliš. ()

Brano odpad!

všechny recenze uživatele

Začo tak vysoké hodnotenia? Opäť len ďalší ruský stupídny film. Nezmyselné a nepozerateľné. Scenár, herecké výkony, škoda aj komentovať. Otrasný film. ()

kondor 

všechny recenze uživatele

Když se rusové snaží dělat filmy v hollywoodském stylu,vždycky to stojí za hovno (Stalingrad,Metro...atd),jen natočí film jak jim zobák narostl,hned je to o něčem jiném. ()

Ukrizku 

všechny recenze uživatele

A v čem se liší od těch, co nám ukazovali v osmdesátkách ve škole? Možná v tom, že tehdy po lesích pobíhaly oplácanější komunistky s nevytrhaným obočím a z plátna bylo cítit, jak se v uniformě potí. A tady teče krev přes elite model look. Na druhou stranu, film o ruském vlastenectví jsem viděla po hodně dlouhé době a když se obešel bez ohýbání kolejnic holýma rukama, nevadil mi. ()

Reklama

Reklama