Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Recenze (610)

Molerat 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nemám moc sympatií k těmto skupinám lidí ani k této hudbě, na míli se dalo koukat.Samozřejmě však se dal odhadnout závěr filmu a další děj, jak už bývá u mnoha amerických filmů pravidlem.Dobrá zábava k pivu a pokouření, jinak naprostý propadák. ()

randel 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké a hlavně milé překvapení. Čekal jsem velkolepý nablýskaný vzestup suveréního rappera, a dočkal jsem se mnoha pádů, ran přímo mezi oči a přeci jen ne tak lehké cesty za úspěchem. Sám Eminem také dost překvapil. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Nie som žiaden milovník rapu, no Eminem to s hudbou vie a ako sa ukázalo, tak vie podať aj slušný herecký výkon. Namakaná Oscarová pieseň Lose Yourself sa vydarila na 100%, tak ako aj samotný film. ()

Dusan-Be 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky rapu nebo Eminema vcelku zážitek, pamatuju si vyprodanou předpremiéru ve Slováči. Pokud vás nezajímají battly a vydobývání si respektu v chudých černošských ghettech, víc si užijete asi popcorn a colu ()

whass 

všechny recenze uživatele

Hudbu Eminema jsem poslouchal i než vyšel tento skvělý film takže jsem se těšil na kvalitní film a moje požadavky to splnilo.Eminem je překvapivě dobrý herec což jsem teda moc nečekal.hlavně track na konci mně Lose Yourself mně donutil abych dal skvělé 4 hvězdičky. ()

Marshal22 

všechny recenze uživatele

No nutno říct, že jsem fanoušek Eminema od cca 9 let. Tenhle film může být pro někoho absolutní nic, ale pro mě je to srdcovka. Eminema zbožnuju a náhled do jeho těžkého života mě velice potěšíl a moc jsem si to užil. ()

Fleur F. 

všechny recenze uživatele

Když bych hodnotila tenhle film za děj, dala bych méně, ale to bych hodnotila jinou věc. Tenhle film je hlavně o hudbě, o hudbě, která tvoří jak cestu, tak cíl. Ať už se vám rap líbí nebo ne, ty texty jsou vypovídající a obsáhnou podstatu filmu, který by jinak musel být mnohem delší a rozsáhlejší. Oskar za song je naprosto oprávněný. Celkově má film dobrou atmosféru a navíc Eminem je mnohem lepší herec, než bych kdy čekala. ()

Honey007 

všechny recenze uživatele

Autobiografie neautobiografie, Eminem ukázal, že herectví mu není vůbec cizí, ba naopak a k tomu pochmurná atmosféra Detroitské periferie je místy až magická. Pan Curtis Hanson ukázal, že i na vcelku jednoduchém příběhu se dá odvést pořádný kus poctivé filmařiny a výsledkem budiž velmi zdařilé a uvěřitelné filmové dílo. 80% ()

MatheyWWE 

všechny recenze uživatele

8.mile - Výborný hudobno-dramatický film, ktorý hovorí o príbehu mladého začínajúceho rappera, ktorý sa chce presadiť v rappovej súťaži a vydobiť si tak rešpekt a slávu. Zo začiatku sa mu príliš nedarí, no postupne získava nové skúsenosti a postaví sa tým najlepším. Eminem zahral svoju úlohu prekvapivo dobre. Film je postavený hlavne na hudbe, ktorá je taktiež tvorbou Eminema, pesnička Lose Yourself preslávila tento film a zožala neuveriteľné úspechy. Jimmy ''Rabbit'' Smith, ako znie meno hlavnej postavy, sa snaží vyhrať v súťaži a získať možnosť na podpísanie profesionálnej zmluvy. Dej sa sústreduje v Detroite kde Eminem v skutočnosti vyrastal, na ulici 8.míľa. Počas filmu máme možnosť vidieť dosť rappových súbojov kde si zúčastnení aktéri rozhodne nedávajú servítku pred ústa. Najlepšia scéna príde na samom konci filmu, kde Eminem porazí dvoch súperov a na záver sa postaví proti svojmu najväčšiemu konkurentovi, ktorého tak dokonale potupí, že ten už nemá ani nárok na odpoveď. Okrem Eminema sa v tomto filme objavujú známe tváre. Kim Basinger, ktorá hrala Eminemovu matku podala výborný výkon, taktiež Brittany Murphy, ktorá sa pre zmenu zahrala Eminemovu priateľku. Páčil sa mi aj Mekhi Phifer, ktorý si zahral najlepšieho priateľa Eminema. 8.míľa ma veľmi milo prekvapila a vôbec sa nebojím dať jej 5 hviezdičiek, keďže navyše som aj ja sám Eminemovým fanúšikom a mám rád jeho tvorbu. Moje hodnotenie: 85%. ()

Alpha69 

všechny recenze uživatele

Nevyhýbám se žádnému hudebnímu žánru. A zrovna Eminem mě bavil vždycky. Pustila jsem si ten film po asi pěti letech znova, abych se ujistila, že trvám na čtyřech hvězdičkách a pořád tomu tak je. Baví mě jako herec i jako rapper. Je to prima film s bezva muzikou. ()

Brain32 

všechny recenze uživatele

Eminem u mě tímto filmem hodně stoupl a dokázal, že umí hrát brilantně! Ačkoliv hip-hop a celou kulturu okolo tohoto žánru nemusím, tento film mě vtáhl do děje a Battle jsem si náležitě užíval + Lose Yourself <3 ()

Lemra332 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, že moje hodnotenie tohto filmu nie je veľmi objektívne, lebo eminem je jeden z mojich obľúbených raperov (a podľa hereckého výkonu nie je ani ako herec na zahodenie :D ). Tento film má pre mňa po hudobnej stránke skoro všetko a každú minútu som hltala až po freestyle na konci. lose yourself !!! ()

Job29 

všechny recenze uživatele

Za mě musím dát palec dolů, nemělo to žádný začátek a žádný konec. Nemám rád příběhy o ničem. Eminema mám rád i když rap nemusím. Pokuď bych měl něco hodnotit, tak možná hudbu. Je to ten druh filmu na který vím, že už se znova nepodívám. ()

Konarka 

všechny recenze uživatele

Eminem je nejen úžasný raper ale také úžasný herec a tento film to jednoznačně dokazuje. Je prostě všestraný a proto by si tenhle film podle mě zasloužil i 6 hvězdiček! Hodně lidem se sice nelíbí ale mě rozhodně osovil..... A to pořádně! ()

Whyte 

všechny recenze uživatele

Eminem to celé táhne jak svým příběhem, tak hereckým projevem, dále je tu skvělá kamera a hravá režie, která tomu dává správný drive a jindy nekoukatelné klišé upraví do kvalitně natočeného dramatu. Uvidíte, ucítíte atmosféru i mentalitu Detroitu a uzříte začátky rapera Eminema v metaforickém příběhu mladého Rabbita. Kromě pohledu na začátek dlouhé cesty k nahrání Emova prvního dema a dosáhnutí dlouholetého snu, snímek popisuje celkové začátky rapu a víceméně se celý děj točí okolo vítězství a respektu, získaného pomocí rapovým battlů. A TO JE VLASTNĚ VŠECHNO. Eminemův život skýtá spoustu příběhů a filmu by prospělo, kdyby minimálně ukázal jeho začátky po nahrání onoho dema a studiovky a jeho následnou slávu. Dávalo by to snímku větší rozměr a nejspíš by to oslovilo ještě větší publikum. Inu škoda, ale pro fanoušky to je stejně nedocenitelný a geniální film a vlastně je na vaše domyšlení, kam tohle Rabbitovo snění směřovalo a kde je teď... Stejný příběh muže pod jiným pseudonymem. //77%// ()

Reklama

Reklama