Reklama

Reklama

Vánoční příběh

  • USA A Christmas Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Blíži sa čas Vianoc a malý Ralph (Peter Billingsley) má veľký sen. Chcel by dostať pod stromček prekrásnu pušku Červeného jazdca komiksového hrdinu, ktorú chodí obdivovať pred výklad obchodu. Ralph nevie, ako by mohol rodičov presvedčiť, aby mu pušku kúpili. Mama je zásadne proti, bojí sa, aby si puškou neublížil a považuje ju za veľmi nebezpečnú. Vianoce sa však nezadržateľne blížia, nuž Ralph nezaváha a rozhodne sa navštíviť aj samého Santa Clausa v obchodnom dome v nádeji, že vyhovie jeho žiadosti a splní mu sen o vytúženom darčeku. Podarí sa malému Ralphovi uspieť...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný vánoční film s tou pravou vánoční atmosférou, jaká je u podobných filmů vyjímečná. Pěkné nostalgické vyprávění, pohled na svět dětskýma očima a navíc velice dobří herci. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá ukazuje Vianoce v realistickejšom svetle, bez zbytočných prikrášľovaní a sentimentálnych žvástov. Preto môžeme vidieť hádky pri zdobení stromčeka, šikanovanie žiakov i ufrflaného Santa Clausa v obchode. Plné hodnotenie ešte dopĺňa fakt, že som sa celý čas neskutočne bavil, vďaka splynutiu dospelého komentára a výrazom malého chlapca, či scénam, ktoré sú predurčené stať kultovými, čo aj v Amerike sú...u nás sa ani nedajú zohnať titulky. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Bob Clark nikdy nebol zručný režisér. Avšak Christmas story predstavuje klenot jeho filmografie. So scenárom aký mal k dispozícii to snáď zle natočiť ani nešlo. Skvelá vianočná hudba, atmosféra, magická výprava a niekoľko nezabudnuteľných úsmevných scén. Trochu drsnejší a realistickejší príbeh Vianoc než na aké sme z amerických končín bežne zvyknutí. Zvodná lampa, prilepený jazyk, obzvlášť zábavná predstava opravy slohovej práce či porcovanie čínskej kačky. " I said the word. The big one. The queen mother of dirty words " :DDDD ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Film, který je ještě milejší a konzervativnější než diskografie bratří Ebenů. Což je problematické v tom, že je to sice úsměvné, takové miloučké, ale není to vůbec vtipné (mně osobně se líbil jen nerudný Santa v obchoďáku - alespoň chvilkový závan nekorektnosti). Jak už tu někdo psal, problémem je, že Christmas Story nemá žádnou story. Jsou to jen takové malé storky z každodenního života - děti píšou slohovou práci, kluci se poperou, maminka při uklízení rozbije tatínkovu oblíbenou lampu... Je to pěkné, jen jaksi nevím, proč o tom točit film. Tyto obsahové banality jsou pak v kontrastu s expresivní formou - herci kulí oči a přehrávají jako o život (tatínkův záchvat nad lampou, bratr předvádějící prasátko), do toho je tu několik snových pasáží, často hraje dramatická hudba... Vytváří to takovou podivnou atmosféru, které jsem nějak nedokázal přijít na chuť. Asi jako kdyby Alfred Hitchcock natočil film podle sloupků Haliny Pawlowské. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Obyčejný příběh ze života zcela obyčejné americké rodinky, která se pomalu chystá na vánoční svátky. Nic sentimentálního, nic přeslazeného a srdcervoucího. Všechno je viděno očima malého Ralpha. Ralph doprovází celý film svým osobitým komentářem. Doufá, že pod stromečkem najde svůj vytoužený a vysněný dárek. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, proč má ten snímek tak vysoká hodnocení, ale on ten dětský pohled na Vánoce, navíc na Vánoce velmi specifické, kde jde o jednu dětskou hračku, která není úplně bezpečná, ale hlavně jde o rodinu, která je správně ujetá, ale ne přehnaně, stojí za to. Je to zábavné, nezastaví se to a nakonec to má i vtipné a pořád vánoční vyústění. ()

HareS 

všechny recenze uživatele

Voice-overom hlavnej postavy ozvláštnený rodinný film v americkom (znesiteľnom) old-school balení. Na americký mainstream až nečakane sebareflektívny pohľad malého chlapca na svoje vyrastanie, rodinu a na život v malomeste; túžba po vysnenom vianočnom darčeku - winchestrovke - podriadená svojmu životu, nepochopenie tohto pre dieťa nevhodného želania zo strany učiteľov a rodičov... Nič ťaživé vás však ani zďaleka nečaká, ako som už totiž spomenul, nachádzame sa vo family entertainment of USA. 75% ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Výborný americký film s netypickými postavami a milou vánoční atmosférou. Děti zde nejsou vyobrazeny jako typicky naivní. Celá premisa filmu je založena na tom, že děti jsou vypočítavé a mají vlastní představy a touhy, které se snaží přes své rodiče realizovat. Což tak v životě je:-) Forma vyprávění (komentář hl. postavy v již dospělém věku) byla zvolena geniálně. Snové pasáže hl. dětského hrdiny jsou také výborné. Moc se mi rovněž líbilo, že rodina nepůsobí klasicky idilicky a politicky korektně. Otec sprostě nadává. Děti nejsou vyobrazeny jako polobozi, na které není možné se ani křivě podívat, natož na ně sáhnout. To vše přispívá k uvěřitelnosti filmu. Moc pěkný vánoční film, na který se příští rok kolem svátků zase rád podívám. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Překvapivě neucmrdaná a nepřeslazená vánoční komedie, kde je Santa dokonce třešničkou na dortu! Nejvíc bodů ale u mě mají dětští představitelé Ralpha a Randyho, jsou prostě geniální! Rozhodně zařazuji do svého listu vánoční klasiky... ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Čo by to boli za poriadne americké Vianoce, keby že sa úplne na poslednú chvíľu nepokazia. Zničené okuliare od výsneného darčeka, bordel po darčekoch, zničená kuchýňa a rozmetaná krúta po podlahe a ešte k tomu čínska reštaurácia na poslednú chvíľu a koledníci, ktorí namiesto la la la spievajú ra ra ra lebo sú ázijského pôvodu je určite spomienka k nezabudnutiu. Mne tá atmosféra pripadala miestami do hlavy udretá, no zasmial som sa pár krát a prekvapivo to nebolo vôbec nudné. P.S. To iba ja si môžem pozrieť film s vianočnou tematikou uprostred februára... 75% ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Údajně v Americe populárnější vánoční film než HOME ALONE, což je dost s podivem, protože pojednává o Vánocích během 40. let. Možná, kdybych film viděl jako dítě, působil by na mě jinak, ale vyloženě mě iritoval ten voiceover vypravěče, co všechno dovysvětloval, protože film je určen vyloženě dětem. A navíc generaci, z který jsou dneska důchodci, nebo jsou už pod drnem. Za mě má Clarkův inovativní slasher, BLACK CHRISTMAS, mnohem lepší vánoční atmosféru než tahle obstarožnost. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Asi najslabsi Vianocny film, ma to sice vianoicnu atmosferu, ale ako celok starsne matne a nevyrazne. Film vyhasnuteho komika Chevyho Chase-a Vanocni Prazdniny 1989 je ovela vyssie a to uz nehovorim o klasike It´s a Wonderfull Life 1946 od Kapru. 40 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

O Vánocích se mají dít zázraky a plnit tajná přání. Já si třeba přál, abych od Boba Clarka viděl něco nadprůměrného, ale to se mi bohužel nesplnilo. Škoda, třeba se mi splní něco jiného, ale tady jsem opravdu doufal, že vše dopadne jako příjemný vánoční film a místo toho jsem se dočkal vánočního rodinného filmu, který potenciál měl, ale je až moc bezpříběhový a hlavně naprosto zabitý komentářem dospělého Ralpha, který komentuje své dětství tak, jako by ho znova prožíval, ale působí to hlavně rušivě, než aby to ladilo se vším ostatním. Pár skvělých scén a hlášek tu sice je (třeba ve všem, co se točí okolo Ralphieho slohovky), ale pořád to bylo málo na to, abych z toho dokázal mít cokoli silnějšího či výraznějšího. Skončilo to u mě zase jako průměr, stejně jako většina Clarkových filmů. Nejvíc mě asi překvapilo, že to má dost podobný styl jako československé rodinné filmy typu Páni kluci. Do těch se mi ale hůř dostává už z principu, tak to třeba tentokrát Bob Clark zvládl docela dobře? Ale stejně ode mě dostane stejné hodnocení jako minulý rok u Černých Vánoc, takže je to asi fuk. 3* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Vianočný príbeh skrátka nie je len o Vianociach, je o detstve a zachytáva čas a miesto s láskou a úžasom. 8/10 ()

emo 

všechny recenze uživatele

Roztomilý vianočný film pre celú rodinu. Páčilo sa mi to pred dvanástimi rokmi a páči sa mi to aj dnes - to je asi najlepšia vizitka Vianočného príbehu. V nejakej americkej ankete vyhral dokonca titul "najkultovejší vianočný film"... ()

Reklama

Reklama