Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

HAL 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell si to dává i na stará kolena. A Jackie Chan překvapivě taky - nepokouší se komediálně šaškovat, hraje krásně civilně, a i na nějakou tu slušnou okopávanou od něj dojde. Jak by taky ne, když má tak výborně napsanou roli exVietconga, který v lesích kolem Doublinu partičce z IRA ukáže zač je toho Rambo. 8/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan si tu “poskakuje” ako za mlada, až by človek nadobudol presvedčenie, že od čias “Božskej relikvie”, nezostarol ani o dva dni. Tento chlapík mi bol vždy sympatický, pričom v 80-90 rokoch sme ho spolu s rovesníkmi doslova žrali, preto je obrovskou škodou, že ešte aj tú tretiu ⭐️ musím udeliť najmä z dôvodu rešpektu k danému hercovi. Film živý, takmer neustále sa niečo deje, a tak vyslovená nuda nehrozí. Bohužiaľ, je to proste nereálna kokotina, a mňa tieto druhy filmov, pritiahnuté za vlasy, ktoré sa berú príliš vážne, jednoducho nedokážu “uspokojiť”. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Na tento počin jsem se docela dlouhou dobu těšil. Přesto jsem se snažil nemít zbytečně velká očekávání. Martin Campbell je pro mě velmi dobrý režisér. Jeho Bondovky Zlaté oko a Casino Royale jsou k nezaplacení. Přesně tak i výborně natočený thriller Na hraně temnoty. No a nyní k tomuto snímku. Rozhodně jsem mírně zklamaný. Čekal jsem o něco víc. Snímek nemá žádné hlubší chyby, spíš mi něco k tomu chybělo. Mohlo být víc akce a to především více soubojů. Jackie Chan je ale borec, furt na to má, jen mu režisér nedal moc prostoru se předvést. Má zhruba 3 větší soubojové sekvence, kde má proti sobě Chan několik protivníků. Ta první je taková neohrabaná, i když dobře natočená. Ta druhá už moc zajímavá není, ale ta třetí akční sekvence je už perfektní. Chan v jedné místnosti zneškodní všechny protivníky, kteří se podíleli na smrti jeho dcery, která na začátku zemřela při bombovém, teroristickém útoku. Krom toho co se týče akce, tak nám film nabídne ještě pár dobře natočených výbuchů. Akce není hlavním bodem filmu, je to celkově takový spíš politický thriller. Emoce, lítost – to vše co k pomstě patří, zde bylo utlumeno, ale ty Chanovi pohledy za to stáli. Dokázal to poddat lépe než A.Banderas v nedávném Acts of Vengeance. Když se nad tím zamyslím, je to vcelku netypický film a hádám, že to nesedne všem, někteří diváci budou asi zklamaní víc a ohodnotí o hůře než já. Já se s tím jak to bylo točeno, smířil. Hlavní postavou, která má nejvíce prostoru je Pierce Brosnan a docela mě po delší době bavil. I ta tahanice okolo jeho postavy, to vše si mou pozornost udrželo, než abych si dával během sledování pauzy. Hudba je taková nevýrazná, ale postačila. Nicméně, přes všechny nedostatky jsem relativně spokojen, podruhé už to ale asi neuvidím, ale to 1 shlédnutí nelituji. Na jednohubku to zlé nebylo. Nadprůměr to je. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Snaha vytřískat ze stárnoucí kung-fu legendy ještě pár ostrých kopaček a efektních přemetů je chvályhodná, Chackie Chan totiž rozhodně nepatří do starého železa. Jeho nasranost sice nepůsobí tak mocně jako odhodlání k pomstě Arnolda, Slye, anebo Keanu "Wicka" Reevse, ale dá se na to koukat. Na co už se koukat moc nedá, je způsob, jakým je celý příběh vystavěn. Pomineme-li zbytečný úvodní emo patos, tak scénář je i nadále konzistentně dementní. Postavy si počínají tak nelogicky, až to hatí celý zážitek z filmu. 5/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

S poctivým politicko-(ne)akčním thrillerem dle notiček staré školy nejdál dojdeš. Brzdí to snad jen až přilišná vandammovská roznožka mezi dvěma přístupy; Chanovým "(vše)schopný rambo-důchodce na cestě vendetty" a Brosnanovým "kujeme ambivalentní vnitrostranické IRA/Sinn Féin pikle". Působí to totiž, že Chanova linie byla naroubována na tu Brosnanovu. Ta hraje prim a obstojí sama o sobě (ostatně Quanovy akce nemají vůbec na nic dopad, vše by se odehrálo naprosto stejně i bez něj). Každopádně skvěle fungují obě, ovšem každá na tom svém písečku a nemá smysl popírat, že byť dějově se protínají, tak stylem nikdy. Jinak úplná spokojenost; pokud tedy čekáte něco ve stylu ukecanější variace Belmondova Profesionála spíše než Neesonova Taken. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama