Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 2

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (344)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jakmile Brosnan mezi zuby procedí "zasranej Číňan", zamíří celá IRA směr prdel. Jackie totiž není zasranej, ale pořádně nasranej.  Když vám totiž vyhodí do povětří posledního člena rodiny, nezbývá nic než spravedlivá odplata. A tak si zlomený neduživý stařík vzpomene na výcvik ze zvláštních jednotek a v irském kalendáři se opět objeví krvavá neděle.  Sympatický malý a zábavný akční film, jenž si vystačí s několika výbuchy a rvačkami a přesto ani na chvíli nenudí. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Ta politická rovina je tu dost přitažena za vlasy, byť nádherně odehrána přesvědčivým Brosnanem. Ale Jackie Chan je frajer, o tom žádná. Já, když ve své blížící se padesátce nesu tašku s nákupem, a zrovna v baráku nejede výtah, propadám panické hrůze při představě, že musím šlapat do šestého patra :o) a Jackie, ten ve svém požehnaném věku tady metá roznožky a skáče po střechách jako mladík. Je to borec, musím se zeptat na jeho kardiologa :o) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pierce Brosnan samozřejmě zestárl, ovšem i když si bývalá nula nula sedmička vybere akční žánr, rozhodně není k smíchu. To samé platí pro Jackieho Chana, u kterého je stárnutí ještě patrnější. Ostatně šoupnout tuhle asijskou legendu do podobného projektu a vážnější role, byl sakra dobrý tah. Samozřejmě ubylo jeho pověstných, zdánlivě neproveditelných akrobatických kousků, nicméně kupředu ho žene touha po pomstě. Kdysi přišel o většinu rodiny, v Londýně se po letech kvůli irské organizaci IRA a českému Semtexu rozloučil i s milovanou dcerou. Vyšetřovatelé mají pramálo stop, zoufalý otec tak vidí možnost právě v politiku Brosnanovi, který kdysi stál u toho, když se za svobodné Irsko prolilo hodně krve, ovšem teď si užívá svých přepychových sídel a bratříčkuje se s Brity. Martin Campbell je schopný řemeslník a pokaždé, když film vykazuje alespoň minimální dynamiku, režisér nás doslova vtahuje do plátna. Předvádí poctivou oldschoolovou podívanou, která ovšem v druhé polovině trpí tím, že na politický thriller obsahově nemá. S tímhle palčivým tématem se asi dalo pracovat lépe. I tempo kolísá. Nakonec ovšem příjemná jednohubka. Tři až čtyři hvězdy. Já půjdu nahoru. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan si tu “poskakuje” ako za mlada, až by človek nadobudol presvedčenie, že od čias “Božskej relikvie”, nezostarol ani o dva dni. Tento chlapík mi bol vždy sympatický, pričom v 80-90 rokoch sme ho spolu s rovesníkmi doslova žrali, preto je obrovskou škodou, že ešte aj tú tretiu ⭐️ musím udeliť najmä z dôvodu rešpektu k danému hercovi. Film živý, takmer neustále sa niečo deje, a tak vyslovená nuda nehrozí. Bohužiaľ, je to proste nereálna kokotina, a mňa tieto druhy filmov, pritiahnuté za vlasy, ktoré sa berú príliš vážne, jednoducho nedokážu “uspokojiť”. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Na tento počin jsem se docela dlouhou dobu těšil. Přesto jsem se snažil nemít zbytečně velká očekávání. Martin Campbell je pro mě velmi dobrý režisér. Jeho Bondovky Zlaté oko a Casino Royale jsou k nezaplacení. Přesně tak i výborně natočený thriller Na hraně temnoty. No a nyní k tomuto snímku. Rozhodně jsem mírně zklamaný. Čekal jsem o něco víc. Snímek nemá žádné hlubší chyby, spíš mi něco k tomu chybělo. Mohlo být víc akce a to především více soubojů. Jackie Chan je ale borec, furt na to má, jen mu režisér nedal moc prostoru se předvést. Má zhruba 3 větší soubojové sekvence, kde má proti sobě Chan několik protivníků. Ta první je taková neohrabaná, i když dobře natočená. Ta druhá už moc zajímavá není, ale ta třetí akční sekvence je už perfektní. Chan v jedné místnosti zneškodní všechny protivníky, kteří se podíleli na smrti jeho dcery, která na začátku zemřela při bombovém, teroristickém útoku. Krom toho co se týče akce, tak nám film nabídne ještě pár dobře natočených výbuchů. Akce není hlavním bodem filmu, je to celkově takový spíš politický thriller. Emoce, lítost – to vše co k pomstě patří, zde bylo utlumeno, ale ty Chanovi pohledy za to stáli. Dokázal to poddat lépe než A.Banderas v nedávném Acts of Vengeance. Když se nad tím zamyslím, je to vcelku netypický film a hádám, že to nesedne všem, někteří diváci budou asi zklamaní víc a ohodnotí o hůře než já. Já se s tím jak to bylo točeno, smířil. Hlavní postavou, která má nejvíce prostoru je Pierce Brosnan a docela mě po delší době bavil. I ta tahanice okolo jeho postavy, to vše si mou pozornost udrželo, než abych si dával během sledování pauzy. Hudba je taková nevýrazná, ale postačila. Nicméně, přes všechny nedostatky jsem relativně spokojen, podruhé už to ale asi neuvidím, ale to 1 shlédnutí nelituji. Na jednohubku to zlé nebylo. Nadprůměr to je. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Pri natáčaní výbuchu autobusu na Lambert Bridge v Londýne bol policajtom dvakrát nahlásený teroristický útok, keďže nie všetci v okolí o natáčaní vedeli. (Astonko)

Reklama

Reklama