Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil opravdu hodně, patřil k mejm nejvíce očekávaným. Moderní akce se zdrceným Chanem, odehrávající se v Británii, kde sekunduje Brosnan, politické prvky a aktuální téma, poháněné pomstou. Krása prostě. Dostal jsem však politické drama s akčními prvky a ačkoliv mohlo být akčních scén více, i tak jsem doslova nadšený. Campbell mě naprosto uchvátil vizuální stránkou, režií a stylem, jak snímá akční scény. Lahodné ozvučení, když se pálí ostrejma, lehce třesoucí se kamera během soubojů, které působí živelně, těkavě, dynamicky a realisticky. Inovativní prvky. Kulometová kadence úderů, těsné prostory, plno stealth akce, různé pastičky, tiché likvidace, Chan prokazuje kreativitu a čte okolí. Zpočátku kulhá a divák si říká "wtf, tenhle dědula že se postaví proti IRA?!" ale to, jaké stunty si tam dovolí a efektivitu, mu můžou mladší závidět. Pomsta je jediné, co mu v životě zbylo a tak nemá co ztratit. Malej bonbónek v podobě swat jednotky, po výstroj až s výslechy "já se s tebou děvko srát nebudu", rozhodně potěší a Cliff Martinez filmek podepřel monumentálním soundtrackem, každej hudební motiv působí nervózně, graduje a hladí sluch. Objeví se i nějakej ten solidní twist, prostředí Británie oku lahodící, je svěží a film mi utekl opravdu rychle. Finální zúčtování kulervoucí, a málem mi z nervů popraskalo pár žil, měl jsem chuť si trhat vlasy. Líbí se mi aj ten odstup dvou hlavních aktérů, kde každej má své motivace a vzájemně se prolínaj jejich cesty k cíli. Proto se neustále mění a vyvijí vztahy (hlavně události po fightu v lese mezi Chanem a mladým stopařem, nebo akt manželky Brosnana z určitých a pochopitelných důvodů), a celkově jsem sledoval zaujatě tuhle jízdu. Jackie Chan na to ještě má, mno a jelikož zdejší akční scény jsou prvotřídní, chvíli si filmek ponechám ve složce a rozhodně si každou akcičku pustim několikrát, protože to bylo jedným slovem WOW :-) a co teprve celej soundtrack, hmm ;-) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příběh vratký, jak vrata od stodoly, ale to jsem dneska zas až tak neřešil. Ano, tušíte to správně. Vidět Chana v nějaké "normální" roli, aniž by se pitvořil a dělal pro sebe tak typické vylomeniny, to jsem viděl zřejmě poprvé a proto hlavně za tenhle fakt hodnotím tenhle film veskrze pozitivně. Role osamělého mstitele mu celkem sedla a spolu s přesvědčivým Piercem jsou zárukou lehce nadprůměrné kvality, která sice žádnou sošku nepřinese, ale zanechá dojem z příjemně stráveného času. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postarší páni Jackie Chan a Pierce Brosnan tu rozohrávajú vlastnú hru o pomste a vybavovaní účtov, kedy obom sekundujú menej známe filmové tváre. Veľmi vydarený akčňák s Jackiem v hlavnej úlohe. Veľmi sa mi páčilo, že z hlavného hrdinu nerobili nepremožiteľného šesťdesiatnika, ale akčné scény "prispôsobili veku" a film bol podstatne viac uveriteľný. Malo to spád, napätie, vyvážený a zaujímavý dej aj dobrý scenár. Tento film rozhodne nenudí. A aj keď tam je politický tlaky z IRA, nie je tam toho politikárčenia toľko, aby sa v tom nedalo vyznať. Môžeme teda vypnúť a plne sa sústrediť na akčnú jazdu, ktorú na staré kolená predvádza Jackie Chan. Snímka má slušný spád, sviežosť, pevný scenár a Jackieho Chana, ktorý po fyzickej stránke akoby nestarol. Kratšie zápasy tu má síce len dva, ale presne také, na aké sme u neho zvyknutí. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dva uplne odlisne filmy v jednom. A strasne sa biju. Mohla to byt epicka a komplexna dvapolhodinova epicka mozaika alebo si tvorcovia mali vybrat. Bud mali tocit becko s Jackie Chanom v Rambo mode (nekecam) alebo politicky thriller o znovuzrodeni IRA. Obe su fajn, no dohromady je to bordel. Vyborny Brosnan ale milo prekvapil. 6/10 ()

Trajektt odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je natočen v koprodukci s Velkou Británií,tedy hlavním nepřítelem IRA/1913-1998/. V roce 1998 IRA ukončila svoji ozbrojenou činnost,tzn,.že oficiálně od roku 1998 IRA neexistuje, IRA má na svědomí bombové útoky a vraždy zaměřené na britské vládní představitele a na vojenské cíle,nikdy nebylo cílem civilní obyvatelstvo,jak je nám to předkládáno v tomto filmu. Právě naopak Britská armáda a MI5,terorizovalo obyvatelstvo Severního Irska a zabíjelo a nesmyslně zatýkalo irský lid,můžeme to vidět ve filmech/Krvavá neděle,Zvedá se Vítr nebo Michael Collins atd./. Jinak v tomto filmu hlavnímu hrdinovi zabijou dceru právě IRA a on jde na policii,aby mu dali jména těch viníků,když tam nepochodí,tak vidí v televizi jednoho irskěho občana mluvit o tomto bombovém útoku,usmyslí se anebo vytuší,že by s tím mohl mít něco společného a od té doby bez jediného důkazu obtěžuje tohoto irského občana,Dle mého soudu tento senilní 65 letý retard má IQ tak 50,protože ihned mu vyhodí kancelář do vzduchu,jeho usedlost do vzduchu.A jako tečka nakonec vyvraždí o dvě generace mladší členy IRA,za podpory protiterostické britské tajné služby,kteří ho ani nevyšetří natož,aby ho obžalovali jako masového vraha.Těch nesmyslů v tomto filmu je tak moc,že se nedá hodnotit jinak než odpad.Popravdě si řekněme,kdyby VB neterorizovala ekonomicky,vojensky atd Irsko,tak by žádná IRA nevznikla,ale toto vymejvání mozků zaručeně funguje,když se podívám na hodnocení místních uživatelů,kteří fakt o historii VB a Irska nic nevědí,hlavně,že viděli nespočet filmů o IRA z produkce VB a USA. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno