Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Recenze (368)

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Téma stokrát natočené - muž najednou zjistí, že je (asi) otcem a měl by se postarat o dítě.... kdo by to neznal. S filmem jsem vcelku spokojená, takový český průměr. Co se týče hereckého obsazení a prostředí vánoční Prahy, nemám co vytknout. Bohužel se zde objevuje řada nelogických situací - Miller nejprve podepíše řadu papírů, a pak neví jak se jeho dcera jmenuje a že je to děvče? Opravdu povolí sociálka vzít si do péče dítě a bydlet s ním v hotelu? Proč si sociální pracovnice bere adresu dědy, když se tam pak ani neukáže? V "rozchodové" scéně si opravdu hlavní hrdinka nevšimne přítomné sociálky a policisty a nedojde jí co se děje? Scéna v kuchyni taky naprosto zbytečná, dějově nepodstatná - křeček se dal zlikvidovat i jinak. Scéna na horách se mi líbila, jen jsem čekala trošku víc - třeba číhající Vilmu Cibulkovou za stromem :) Co dodat na závěr - romantika to je, moc u toho nepřemýšlejte a budete spokojeni. ()

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Komedie ? Určitě ne.Romantické...? Moc mi nepřišlo.Vetchý ?Ano, toho můžu a kdyby tam nehrál, tak opravdu nudný film.Podruhé určitě ne, Ema stačila fakt jednou.Třetí hvězdička jen opravdu za Vetchého, protože je prostě sympaťák. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Konečně film, který se může stát rodinnou klasikou a to nejen na Vánoce. Anna i Ondra prostě umí a právem patří mezi naše top herce. Film, který mi zahřál i rozesmál srdíčko na dlouhé hodiny... ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Poctivé a kvalitní drama se špetkou humoru a zajímavým dějem. Zpočátku film napovídal, že hlavně půjde o přesvědčování sociální správy o vztahu mezi Aňou a Odřejem. To se nakonec odsunulo na vedlejší kolej a tvůrci se více zaměřili na budování vztahu mezi nimi a malou Emou. Trochu škoda. Určitě se jedná o podařený český kousek, který se nemá za co stydět. 75% ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Takovej krásnej kýčovitej dojáček, ale mooooc hezkej. Fakt, hezky zahrané, vtipné, malá Emma byla prostě skvělá. ()

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Vetchej je tu nějak zvláštně nepříjemnej, takovej trochu zrmd, celá pohádka je vytržená jakási, atmosféra totálně mimo...achjo. Gajslerová hraje howno.... jedinej příjemnej člověk tam je Polívková. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Tolik nelogičností a holých nesmyslů ve scénáři jsem už dlouho neviděl. Herci se sice snaží, ale s postavami, které mají nejasné a nekonzistentní motivace a nechovají se lidsky, logicky a adekvátně svému věku a postavení je obtížné se poprat. Ke konci už jsem jenom nevěřícně kroutil hlavou. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ach jo, tak zase jsem si jednou řekl, že třeba ten film nebude zas až taková hovadina, jak vypadá, když je na čsfd červený a ouha ona to hovadina je. Naprosto nepůvodní (v šejkru se míchala Zelená karta, Kolja a Jak na věc), zmatené a nelogické. Já teda nečekám od vánočního filmu bůhví jakou logiku, ale co je moc, je moc. Dokonce i ta romantická a dojemná linie nějak nefungovala. Škoda, byl jsem připraven na vánoční slaďák a cítím se podveden, protože místo cukru mi tam někdo vrznul náhradní sladidlo. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Trojica hlavných predstaviteľov v tomto filmu siahli v sebe veľmi ďaleko a nie je možné len pochváliť výsledok tohto filmu. Určite je ťažké v tejto dobe nájsť niečo kladné,ale niekedy sa to podarí ... ()

ER 

všechny recenze uživatele

Kdyby se lépe promyslelo zblížení Petra a Marie, tak by šlo o daleko lepší film. Hlavně chabý motiv Marie pomoct v situaci, kdy může jít do vězení, je slabomyslný. Ale když už jsou "spolu", tak to má šmrnc (např.výslechy o tom,kdo co nosí, má rád apod.). Vetchý opět podává uvěřitelný výkon a je jednoznačným tahounem příběhu, který je místy až moc dramatický a málo komediální. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Příjemný český film, který se převážně odehrává v zimním čase, ale osvěží i v létě. Ondřej Vetchý hraje úspěšného muže pana Millera, který pracuje na imigračním oddělení v Londýně a kontroluje, zda si Češi nechtějí brát své anglické protějšky jen kvůli získání britského občanství. Když přijme hovor z Prahy, je mu řečeno do telefonu, že byl matkou, která měla vážnou nehodu, označen jako otec dítěte a musí si přijet vyzvednout dítě, jinak skončí v dětském domově. Po šokující zprávě a počátečním odmítnutí, se poté rozhodne vzít si téměř devítiletou holčičku Emmu k sobě do opatrovnictví, jelikož její maminka na následky nehody umírá. Jenže k tomu, aby dostal dítě do péče, potřebuje žít v Čechách a být oženěný. A tak začíná nejen seznamování s Emmou, ale zároveň začíná hledání ženy, která by se alespoň na oko stala jeho manželkou a matkou Emmy. Do této hry, stát se fingovanou paní Millerovou, se záhy připojuje recepční hotelu Marie v podání Anny Geisllerové. Film se zaměřuje především na vybrání vhodné partnerky, resp. na přípravu, jenž musí všichni tři vynaložit, aby obstáli před sociálními pracovníky, kteří musí uvěřit jejich verzi příběhu. Je docela vtipné sledovat celé jejich vystupování a trénování, kdy pan Miller využívá své zkušenosti nabyté ze svého zaměstnaní. Milostná linka mezi Vetchým a Geisllerovou dobře funguje, rovněž jejich kamarádi Marek Taclík, Anna Polívková nebo přítel Marie, kterého hraje Jiří Dvořák, k tomu svým dílem přispívají. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tohle je vážně v červených číslech?? Nene..... Mně to přišlo tak nějak od samého začátku po scénáristické stránce dost slabé. Geislerovou obecně dvakrát moc nemusím, přechytračelé, jako dospělí se vyjadřující děti taky ne (k vizáži hlavní dětské představitelky se asi radši nikterak vyjadřovat nebudu), no a Taclík jako doktor ... děkuju pěkně:). Reálnost či nereálnost celého příběhu, která je místy dost do očí bijící, tady už rozebrali mnozí jiní, tak nebudu mlátit prázdnou slámu a budu se snažit na tenhle paskvil, který má pro mě dost nepochopitelně ještě o stupínek lepší hodnocení než třeba Ženy v běhu, rychle zapomenout. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Vystihnul to dobře uživatel Enšpígl. Ale zase si nepředstavujte, kdo ví jaký zázrak. Jenom to není tak trapné jako jiné pokusy o totéž, naopak celkem svěží a také záleží jak moc vám Vánoce lezou pod kůži. 70% ()

awokado 

všechny recenze uživatele

Vetchej byl dobrej. Geislerová dobrý. Ale ta holka mě připadala, jak kdyby se té kamery a vše co je za ní, bála. A kdo proboha vymyslel ten text k postavě?:) Některé rozhovory nepřirozený, strojený... ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Nebylo to spatne, chemie mezi Geislerovou a Vetchym fungovala a ta mala Ema se mi zdala take velice dobra. Akurat se to strasne, ale strasne vleklo. Dve hodiny na takovy film je vazne hodne, osekat to o ctyricet minut od te hromady hlusiny a sla bych na vic. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

70% - komentář 20ti slovy: Konečně jsme dokázali natočit obstojnou, "romanticky-vážnou komedii", která nespadá do pytle hnoje trapností. Akorát ta malá holka mi nesedla :D ()

Misulka93 

všechny recenze uživatele

No... skvělé herecké výkony Ondřeje Vetchého a Aňy Geislerové, to bez pochyb :) Bohužel to, na čem by si měl dobrý film zakládat, zde chybělo.. Tím základem je příběh.. Tento film bych přirovnala k vykrádání Pohádek na dobrou noc a Kolji.. oč by to celé bylo zajímavější, kdyby SPOILER se ukázalo, že Vetchý není otcem Emy, tím pádem by o ni opravdu musel bojovat. Vzhledem k tomu, že jejím otcem byl, celý film by se mohl odehrát v 10 minutách, kdyby si nechal udělat test otcovství hned, když o něm začal uvažovat. Nemusela by se odehrát celá zápletka s fiktivní svatbou, apod... Jsem příznivcem české tvorby, ovšem toto mě příliš neuchvátilo.. ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Setkání Vetchý + Geislerová potěšilo. Trošku jsem měl ale pocit jako když koukám na Vánoční komedie z americké filmové mašinérie .. a toudle cestou si myslím, že by se Český film neměl vydávat. ()

Reklama

Reklama