Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ukazuje dopady výroby a spotreby predpripravených mäsových jedál na zdravie konzumentov a na ich okolie. Odhaľuje, prečo popredné zdravotnícke organizácie pokračujú v propagovaní tohto priemyslu napriek nespočetným lekárskym štúdiám a výskumom, dokazujúcim škodlivé účinky takýchto produktov. Taktiež približuje prepojenosť priemyslu mäsovýroby s farmaceutickým a zdravotníckym priemyslom, zdravotníckymi organizáciami a vládami krajín a ukazuje negatívne aspekty, ktorými trpí obyvateľstvo žijúce v blízkosti výroby. (whack)

(více)

Recenze (23)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad hesla „důvěřuj, ale prověřuj“. Nikdy nevěřte něčemu, co vám doporučuje vládní organizace a už vůbec ne tomu, co vám říkají v reklamě proboha! Řiďte se vlastním rozumem a vždy se snažte dohledávat informace z více zdrojů. Nakonec ale všechno závisí na každém z nás. Spousta lidí ví, že kouření, alkohol, drogy nebo maso není dobré pro jejich zdraví, ale přesto se nezmění. Kde je vůle, tam je cesta. Tělo bude navíc zpracovávat to, co mu pošlete jinak, když pravidelně cvičíte, než když jen sedíte na zadku. Lidé se vyvinuli, aby byly v pohybu... Nejnaivnější je myslet si, že někomu záleží na vašem zdraví. Každé společnosti jde především o zisk. Peníze jsou vždy pouze na prvním místě! Nejlepší byl ten děda z organizace věnující se prevenci a léčbě cukrovky: „Každá dieta funguje, pokud ji dodržujete.“ :D ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

O této tématice mám načteny stovky článků, takže mi dokument neřekl skoro nic nového. Nejvíc šokující pro mě byla část, které se věnovala dopadu prasečí farmy na životní prostředí a zdraví lidí žijících okolo, a pak část, která se věnovala sponzoringu zdravotnických organizací. Nelíbilo se mi příliš jednostranné zaměření dokumentu, kde dostali prostor jen doktoři a nutriční specialisti propagující veganství (ke konci se dokument už ani nesnaží skrývat veganskou agitaci). Pořád je to ale dokument, který nezasvěcenému divákovi přinese spoustu cenných informací. ()

Reklama

Tosinek odpad!

všechny recenze uživatele

What the hell was that?! Sezente si par nedovzdelanych podnikatelu, slepte nahodne sceny do radoby pribehu a svoje tunelove videni podlozte studiemi, ktera se vam hodi do kramu. Tak presne takhle dokument nema vypadat. Je mi lito lidi, kteri tuhle slataninu hodnoti vysoko, jen protoze podporuje jejich vlastni pohled na svet. Ja si mezitim vychutnam michana vajicka se slaninou. ()

elishia odpad!

všechny recenze uživatele

PANIC! PANIC! CANCER! CANCER! Podle tohoto "dokumentu" uz jsem vsichni davno mrtvi. Za prve, je to proste USA. Tam je to opravdu velky pruser s jakymkoli jidlem (zlata EU). Za dalsi vajicka! WTF? Dale tady mame dalsi myty, kterym veri snad jenom militantni vegani. Tohle opravdu neni vyvazeny dokument, ktery je zalozen pouze na faktech. Tohle je slatanina mytu a polopravd prolozena semtam fakty. Ale kdo se v tom ma vyznat? Hlavni pan z dokumentu lupkal tuny cukrovych multivitaminu a jeden aspirin denne a nevedel, ze uzena slanina je processed meat? Dalsi pseudodokument, ktery nema absolutne zadnou informacni hodnotu. Snad to pomuze aspon par Amikum, co zerou jak prasata a nechapou, proc jsou nemocni... ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Důležitý dokument, který by měli vidět všichni bez rozdílu věku, pohlaví, národnosti nebo víry. Výsledek může na diváka působit zaujatě a jednostranně, avšak těžko z toho můžeme vinit tvůrce, když ti dali protistraně šanci, aby se na kameru vyjádřila a zodpověděla položené dotazy, ale organizace, jejichž zájmem by mělo být v první řadě blaho lidí, toto jednohlasně odmítly (a jedna otevřeně přiznala nepříjemnou pravdu, že by vystoupením v dokumentu mohla ohrozit své finanční zájmy). Některá témata to chtělo probrat víc do hloubky, takhle se občas něco nakousne, ale už se to nedopoví a je tak jen na divákovi, aby si dohledal další informace sám. Ale hádám, že to je zároveň jedním z účelů tohoto dokumentu. Poskytne vám informace, ale také vás pobídne, ať si je sami ověříte, pokud se vám nezdají dostatečně důvěryhodné. A je úplně jedno, jestli to bude prostřednictvím snadno dohledatelných odborně posouzených studií nebo změnou stravovacích návyků. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama