Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ukazuje dopady výroby a spotreby predpripravených mäsových jedál na zdravie konzumentov a na ich okolie. Odhaľuje, prečo popredné zdravotnícke organizácie pokračujú v propagovaní tohto priemyslu napriek nespočetným lekárskym štúdiám a výskumom, dokazujúcim škodlivé účinky takýchto produktov. Taktiež približuje prepojenosť priemyslu mäsovýroby s farmaceutickým a zdravotníckym priemyslom, zdravotníckymi organizáciami a vládami krajín a ukazuje negatívne aspekty, ktorými trpí obyvateľstvo žijúce v blízkosti výroby. (whack)

(více)

Recenze (23)

elishia odpad!

všechny recenze uživatele

PANIC! PANIC! CANCER! CANCER! Podle tohoto "dokumentu" uz jsem vsichni davno mrtvi. Za prve, je to proste USA. Tam je to opravdu velky pruser s jakymkoli jidlem (zlata EU). Za dalsi vajicka! WTF? Dale tady mame dalsi myty, kterym veri snad jenom militantni vegani. Tohle opravdu neni vyvazeny dokument, ktery je zalozen pouze na faktech. Tohle je slatanina mytu a polopravd prolozena semtam fakty. Ale kdo se v tom ma vyznat? Hlavni pan z dokumentu lupkal tuny cukrovych multivitaminu a jeden aspirin denne a nevedel, ze uzena slanina je processed meat? Dalsi pseudodokument, ktery nema absolutne zadnou informacni hodnotu. Snad to pomuze aspon par Amikum, co zerou jak prasata a nechapou, proc jsou nemocni... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozum. Jestli něco z duše nesnáším, tak takový to mileniálský heslo #govegan - vyplnit s ním svý prázdný životy, rvát ho všude všem do ksichtu a říkat mi, co mám a nemám jíst. Takže jsem doufal, že tohle nebude tupá agitka a dostanu i pár fajn informací. Což se splnilo (celkem). Ano, jedná se v podstatě o jasný křížový tažení vůči masu a mléčným výrobkům v souvislosti s rakovinou, cukrovkou, řadou srdečních, auto-imunních atd onemocnění, zároveň je to celý balený do konspirační teorie o systémový a korporátní špíně, jsou tu nějaký ty explicitní obrázky a odstrašující případy, a závěr je přesně ta přitažená sluníčková sračka, jakou jsem si doufal odpustí. ALE většinou to dává slušný smysl, často se shoduje s mými poznatky odjinud a bylo dobře divácky zpracovaný. Takže já osobně si něco odnesu, předhodím to pár známým, budu sledovat diskuzi a testovat si sám -- a hlavně -- brát s rezervou. Aneb nevěř hned stoprocentně každýmu, kdo kde má za jménem PhD, ani chytře poskládaným dokumentům plným 100% osvěcujících pravd... A vůbec tu hlavní můj výstup: svět je fakt kurevsky nefér vůči kouření :D P.S. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad hesla „důvěřuj, ale prověřuj“. Nikdy nevěřte něčemu, co vám doporučuje vládní organizace a už vůbec ne tomu, co vám říkají v reklamě proboha! Řiďte se vlastním rozumem a vždy se snažte dohledávat informace z více zdrojů. Nakonec ale všechno závisí na každém z nás. Spousta lidí ví, že kouření, alkohol, drogy nebo maso není dobré pro jejich zdraví, ale přesto se nezmění. Kde je vůle, tam je cesta. Tělo bude navíc zpracovávat to, co mu pošlete jinak, když pravidelně cvičíte, než když jen sedíte na zadku. Lidé se vyvinuli, aby byly v pohybu... Nejnaivnější je myslet si, že někomu záleží na vašem zdraví. Každé společnosti jde především o zisk. Peníze jsou vždy pouze na prvním místě! Nejlepší byl ten děda z organizace věnující se prevenci a léčbě cukrovky: „Každá dieta funguje, pokud ji dodržujete.“ :D ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

FAKTY z dokumentu sú obsiahnuté na tejto stránke. Dokument bol vytvorený pre širokú verejnosť, a tak ho aj tak hodnotím. Keďže ja osobne som veľa informácií už poznala, tak ma dokument veľmi neprekvapil. Najzaujímavejšiu časť pokladám za vŕtanie sa do zdravotníckych organizácií a taktiež aký dopad má živočíšne poľnohospodárstvo na okolitých obyvateľov, čo si myslím, že sa tomu mohli venovať viac (otázka ale potom je, či by to pre nich nebolo nebezpečné). Ku koncu dokument skĺzol do reklamy pre vegánsku stravu, namiesto toho by som skôr ocenila nejaké praktické recepty a rady pri varení, nejaká ukážka ako vlastne rastlinnú stravu aplikovať do každodenného života, pretože takéto cenné informácie sa vo vegánsky-ladených dokumentoch objavujú len veľmi zriedka, a v tom vidím práve to negatívum, keďže preto, aby bol niekto vegánom dlhodobo, tak musí vedieť ako na to, inak bude pár týždňov diétovať a potom sa vráti späť k pojedaniu zvierat. // EDIT : Izolované prípady (typu: moja babka/dedko jedli mäso a fajčili celý život a dožili sa 90 apod) nie sú dôkazom, že živočíšne potraviny sú zdraviu prospešné. 90% pesticídov, ktoré spôsobujú ľuďom choroby sú pesticídy v ŽIVOČÍŠNYCH potravinách. Výrok, že byť vegánom a papať zeleninu a ovocie zo supermarketov je "ako z blata do kaluže. " vôbec nezodpovedá podielu 90 a 10 %. GMO? Väčšina GMO plodín putuje ako krmivo pre hospodárske zvieratá. Hormóny? Aj keď si niekto kupuje bio živočíšne výrobky, tak v živočíšnych výrobkoch sa nachádzajú prírodne-vyskytujúce sa hormóny, a najviac chorôb pramení z mliečnych výrobkov. Všetky živočíšne výrobky obsahujú estrogén, ktorý je ako u ľudí tak aj u zvierat, prírodne sa vyskytujúci a má rovnakú molekulárnu formu. Množstvo štúdii dokazuje, že obmedziť alebo vzdať sa živočíšnych výrobkov je prospešné proti mnohým chorobám, zdravie sa zlepší pri konzumácií vyššieho podiela rastlinnej stravy než živočíšnej aj pri konvenčnej rastlinnej strave. Áno, je pravda, že byť vegánom a konzumovať konvenčnú zeleninu/ovocie nemusí byť to najzdravšie, ale je to dobrým štartom, než hneď zhurta tlačiť do nejakej "super-extra-clean" rastlinnej strave. Môžno preto nespomenuli možné riziká, pretože nechceli príliš stresovať divákov, keby im povedali, že majú jesť IBA bio zeleninu/bio ovocie, pre mnohých by to bolo príliš veľa a náročné. Aj keď pre producentov to môže byť dvojsečná zbraň, že ich môžu kritizovať za "zatajovanie informácií", čo je fér, ale mnohí čo tento dokument kritizujú sa buď smejú alebo vyhovárajú na rôzne iné veci než na to, aby vyvrátili informácie ktoré boli v dokumente. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Důležitý dokument, který by měli vidět všichni bez rozdílu věku, pohlaví, národnosti nebo víry. Výsledek může na diváka působit zaujatě a jednostranně, avšak těžko z toho můžeme vinit tvůrce, když ti dali protistraně šanci, aby se na kameru vyjádřila a zodpověděla položené dotazy, ale organizace, jejichž zájmem by mělo být v první řadě blaho lidí, toto jednohlasně odmítly (a jedna otevřeně přiznala nepříjemnou pravdu, že by vystoupením v dokumentu mohla ohrozit své finanční zájmy). Některá témata to chtělo probrat víc do hloubky, takhle se občas něco nakousne, ale už se to nedopoví a je tak jen na divákovi, aby si dohledal další informace sám. Ale hádám, že to je zároveň jedním z účelů tohoto dokumentu. Poskytne vám informace, ale také vás pobídne, ať si je sami ověříte, pokud se vám nezdají dostatečně důvěryhodné. A je úplně jedno, jestli to bude prostřednictvím snadno dohledatelných odborně posouzených studií nebo změnou stravovacích návyků. ()

Furmi odpad!

všechny recenze uživatele

1 zjedené vajce = ekvivalent vyfajčeniu 5 cigariet, ryby obsahujú 2x viac cholesterolu ako bravčové mäso, kuracia je nebezpečnejšie ako hovädzie, mäso je na rebríčku karcinogénov spoločne s PLUTÓNIOM, pri zjedení mäsa dostávame okamžite hnisajúce poranenia do žíl a ciev z toxických látok obsiahnutých v mäse (akých to nám už páni lekári neprezradili), ryby trpia pliesňovými ochoreniami pľúc ktoré pri ich jedení vstrebávame aj my, cukor nemá žiaden vplyv na žiadne ochorenie a môže sa konzumovať v neobmedzenom množstve bez akýchkoľvek obáv, tak isto alkohol nemá žiaden negatívny vplyv na organizmus podľa tunajších "odborníkov na stravu" (P:S : 99% konzumujúcich alkohol nepije čistý alkohol ale priemyselne vyrábaný jed zo sračiek ktoré nemajú s ovocím nič spoločné. Mimo to je ethanol vysoko toxická látka ktorou sa dá predávkovať na smrť). Paničke trpiacej astmou a hrozaciej do 30 dní !!! infarktom títo lekári predpíšu smesicu jedovatej smrti v podobe oxicontinu (opiátu na úrovni heroínu), 3 druhy benzodiazepínov (psychotropných liekov, ovplyvňujúcich CNS, s vysoko tlmiacim účinkom, vylučujúcich sa s užívaním ďalších benzodiazepínov a v kombinácii s opiátmi s veľkým nebezpečenstvom zastavy dýchania), k tomu ešte dajú prozac (antidepresívum vylučujúce sa so svojími stimulačnými účinkami s liekmi tlmiacimi, - 3 druhy benzodiazepínov, opiáty), nejaké lentilky na srdce a 1 alebo rovno dva druhy antipsychotík aby sa aspoň na oko eliminovali vysoko nežiadúce účinky pojedania 3 druhov benzodiazepínov v spojení s opiátmi). Táto pani skutočne infakrt do 30 dní dostane, ale nie kôli mäsu ale kôli jedom ktoré jej predpísali lekári užívať. O tom sa už ale v tomto "objektívnom" dokumente pomlčalo. Apropo, neskôr sa dozvieme že za všetko zlo samorejme môže kto iný ako farmaceutické spoločnosti ktoré predpisujú lieky ktoré nefungujú aby zarábali kopce a kopce peňazí (keď sa pozriem na tučnú pani s astmou ktorej hrozil infarkt a berie nato psychofarmaká s opioidnými analgetikami nečudujem sa). No na druhej strane tu máme zas a opäť démonizáciu niečoho o čom sa dá objektívne tvrdiť že zvyšilo priemerný vek. Áno. Priemerný vek nezvyšilo jedenie papriky a uhoriek ale práve tento diabolský farmaceutický priemysel. Tu sa zase dostávame až ku konšpiráciam s očkovaním a je krásne vidno ako je strach zo všetkého spoločne prepojený. Od jedla až po farmaceutický priemysel, rasizmus a spiknutie Americkej vlády proti ľudu. A celý tento pseudodokument zakončíme ako inak vegánskou propagandou tvrdiacou že jedenie rastlín je liek na všetko. Stačí 14 dní jedenia rastlinnej stravy a vyliečite sa z cukrovky, rakoviny, astmatu, vysokého krvného tlaku, zníži sa cholesterol, možno že to lieči aj Alzheimera, parkinsona, demenciu, schizofréniu, autizmus no proste všetko ! Odpoveď je v paradajkách, uhorkách, mrkve a fazuli. Že sme toto vôbec nevedeli ? Lebo je to kravina. Prvotriedna blbosť. V mojej rodine sa nachádzajú samí mäsožrúti. Nikto netrpí nadváhou, cukrovkou a rakovina u mojích blízkych prichádzala po 75 roku života a asi v cca len 30% prípadov. Fajčím, jem mäso a mliečne výrobky každý deň. Ale čo robím naviac ako robia hlupučký "vegáni" ? Jem zeleninu a ovocie z vlastnej zahrádky. Kto si myslí že keď bude jesť tie gumové žumpy predávané ako ovocie a zelenina so supermarketovej že je zdravo tak toho je mi ľúto. Prečo sa v dokumente nehovorilo o GMO potravinách ? Hormónoch v ovocí ? Pesticídoch ? Chemických hnojivách v pôde z ktorej vyrastajú rastlinné produkty ktoré kupujeme v obchodoch ? Takéto vegánstvo je ako z blata do kaluže. Problém vidím v tom že sa zas jedná a len o Ameriku. V dokumente Američania vidia len seba ako celý svet. To je ako keď som sledoval americký dokument o problematike očkovania spôsobujúceho autizmus u detí. V amerike je z očkovania každý 4 človek autista (podľa sračkového dokumentu podobnému tumotu). V amerike je každý 4. človek chorý na srdcovocievné ochorenia, cukrovku a rakovinu z jedenia mäsa. Zaujímavé. A prečo to nieje aj u nás v Európe kde je pojedanie mäsa kultúrnejšie oveľa zaužívanejšie ako v Amerike a prečo sa nám tu nepohybuje toľko autistov keď sme očkovaný takou istou MMR vakcínou ako Američania ? Problém nieje vo vakcíne alebo v mäse. Problém po takýchto dokumentoch vidím v Amerike. V ich honbe za peniazmi aj cez ľudské životy. () (méně) (více)

Danqo 

všechny recenze uživatele

Taká dobrá myšlienka zabalená do takého obalu: veľký smutko. Dokument s hromadou myšlienok, ktoré sú rozhodne správne a mali by zaznievať hlasnejšie, no rezaný konšpiratívnymi tvrdeniami, ktoré môžu byť pravdivé, no ale nie sú overené, a zároveň so skúsenosťami vyliečených pacientov akoby z bádateľa je automaticky diskreditovaný. Napriek tomu, že sám som vegán a diabetik (t1d) a rozhodne s posolstvom súhlasím a rozhodne by malo zaznievať častejšie a hlasnejšie, no nemôžem sa stotožniť s nosičom, i keď ma to mrzí. Rýchly sled myšlienok sa pokojne dal rozvoľniť do nižšieho tempa a laici mohli byť odsunutí... na webovú stránku alebo do druhého dielu. ()

Tosinek odpad!

všechny recenze uživatele

What the hell was that?! Sezente si par nedovzdelanych podnikatelu, slepte nahodne sceny do radoby pribehu a svoje tunelove videni podlozte studiemi, ktera se vam hodi do kramu. Tak presne takhle dokument nema vypadat. Je mi lito lidi, kteri tuhle slataninu hodnoti vysoko, jen protoze podporuje jejich vlastni pohled na svet. Ja si mezitim vychutnam michana vajicka se slaninou. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

O této tématice mám načteny stovky článků, takže mi dokument neřekl skoro nic nového. Nejvíc šokující pro mě byla část, které se věnovala dopadu prasečí farmy na životní prostředí a zdraví lidí žijících okolo, a pak část, která se věnovala sponzoringu zdravotnických organizací. Nelíbilo se mi příliš jednostranné zaměření dokumentu, kde dostali prostor jen doktoři a nutriční specialisti propagující veganství (ke konci se dokument už ani nesnaží skrývat veganskou agitaci). Pořád je to ale dokument, který nezasvěcenému divákovi přinese spoustu cenných informací. ()

Evny 

všechny recenze uživatele

Idea je fajn a jestli tenhle dokument přesvědčí několik Američanů, aby změnili svůj životní styl, asi tu platí, že účel světí prostředky, ale podle mého názoru, je snímek zcela neobjektivní a informace jsou zkreslené a ke konci i nepřesvědčivé. Věřím, že část informací, které nám film naservíroval, je pravdivá, ale její důvěryhodnost naprosto zpochybňuje velké množství nepřesvědčivých a nepodložených desinformací. Nejsem hater, dokonce jsem už mnoho let na stejné lodi, jako autor filmu, ale dokument je propadák. ()

Micoldee 

všechny recenze uživatele

Dokument není natočený zrovna nejzábavnější formou, ale bohužel je určitě alespoň částečně pravdivý. Kéž by všichni pochopili, že jídlem se opravdu dá minimálně přispět ke zdraví. Je zjevné, že zpracované potraviny, třikrát denně masitá jídla a k snídani každý den kravské mléko, není ten nejlepší způsob, jak si udržet zdravé tělo. Dokument what the health ale popisuje problematiku hodně jednostranně, a člověk vlastně neví, čemu nejvíc věřit. V dokumentu That sugar film se zdůrazňuje toxicita cukru, zde zase toxicita živočišných produktů, zatímco cukr je tentokrát v pořádku. Když tedy nejste chemik a data si nemůžete sami ověřit, jak poznáte, co je vlastně pravda? ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin výchovy k občanství a výchovy ke zdraví. Žáci se při něm mohou dozvědět o rozšířených nemocech (např. cukrovce). ()

Psychous odpad!

všechny recenze uživatele

Nerozumím jak je možné, že někdo může film plný lží a nesmyslů, považovat za dokument. Bohužel velké množství lidí postrádá kritické myšlení, a mohou těmto lžím uvěřit ()

susenka 

všechny recenze uživatele

Podle mě zajímavý nápad, který byl ale bohužel špatně a nešťastně zpracován. Na živočišných produktech jako takových nic závadného není. Chyba je až v jeho zpracování a taky ve způsobu chovu těchto zvířat (potrava, antibiotika, atd.), což z filmu vyplývá, nicméně pointa filmu "živočišný špatný, rostlinný dobrý" je postavena na neúplných informacích až dezinformacích. Rostlinný průmysl taky není žádná sláva, obzvlášť pokud kupujete produkty ze supermarketu (postřiky, hnojiva, hubiče škůdců atd.). Souhlasím s tím, že potravinářský průmysl jako celek opravdu není v dobré kondici a je z toho hlavně business - tedy co největší množství za co nejmenší cenu. Ale závěr filmu, že živočišné produkty jsou špatné, zato rostlinné (nehledě na jejich zpracování) jsou dobré, je pokroucený. Velice podrobně je vysvětleno proč jsou živočišné produkty tak závadné, aniž by stejné kritice podrobili ty rostlinné. V tomto směru uplatňují dvojí metr. Jediným přínosem pro mne bylo nahlédnutí do financování zdravotnických organizací, které je sice strašné a maximálně pokrytecké, ale v tomto světě nikoli překvapující. ()

Jalejda odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně neobjektivní, v informacích, které bere v potaz selektivní dokument, přehlížející důležité informace, které se do konceptu nehodí. Dokumenty typu: "Napsali jsme tam a tam, ale odmítají s námi komunikovat!" nemám ráda. Přijdou mi jako senzacechtivé, ale přitom velmi málo objektivní. Často dokonce hovoří s lidmi, nebo píšou lidem, kteří nemají kompetenci se k danému tématu vyjadřovat, případně překrucují odpovědi, a hlavně se snaží dostat danou organizaci či člověka přesně do té situace, aby neměl čas se připravit či odpovědět. Tím se nechci zastávat těch velkých organizací, ale spíš je třeba hledat chyby v systému... pokud tam chyby jsou… Bylo by alespoň dobré ukázat tu snahu o komunikaci a způsob komunikace, než jen překvapeně vykřikovat, jak druhá strana nekomunikuje. jenže, autoři bohužel nechtějí hledat pravdu, ale jen obhájit tu svojí. No a co se ostatního týče, už od začátku je naprosto jakékoli maso prostě označováno za zpracované a tak je to celé trochu zkreslené... ale zapomíná se na to, že maso jako takové zdraví škodlivé není, právě naopak (a organizace, na kterou se v některých ohledech odkazuje, jako k velké autoritě znalostí, zas absolutně přehlíží v doporučeních, která se jim nehodí). Takže třeba problém není v kuřecím, nebo hovězím, ale v jeho přípravě a zpracování - to je ale bohužel absolutně přehlíženo. Stejně jako to, že vajíčka mají protein. Nebo, že ty škodlivé látky v rybách nedělají ryby jako takové. Nehledě na to, že zdraví životní styl není jen o jídle... spíš je třeba nějaký holistický přístup, kde je samozřejmě i pohyb, dýchání, spánek nebo třeba stres. Takže jen jíst zdravě nás nezachrání.  Jo, a pak ještě ta genetika...nebo individuální přístup u každého jednotlivce -škoda, že na tohle se jako na faktoru zdraví dost zapomnělo. ()

harumi odpad!

všechny recenze uživatele

Raději žerme cukříček než to satanovo maso. Fujky fujky... Ještě chápu postoj proti uzeninám a průmyslově zpracovanému masu (a potravinám obecně.... teda, až na cukr... obviously........ bože, to je takovej bullshit). Ale říct, že cukru se vlastně bát nemusíme? Je vidět, že v dnešní době může "dokument" natočit kdokoliv. Tenhle je ale tak jednostranný a směsný až jsem to nedokoukala. Všechna "fakta" prezentují, jako kdyby platila pro všechny stějně, což nejde říct o žádném způsobu stravování. A ještě více mě děsí to vysoké hodnocení na ČSFD. Zkuste se na YouTube podívat na "A Real Doctor Watches "What The Health"" a případně si sami ověřte "fakta" z dokumentu. ()

Reklama

Reklama