Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (192)

Mkqp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začíná, zápletka se rozjíždí a já uznale kývu hlavou, neboť mě to baví. Lidé mizí, matka jednoho pohřešovaného dítěte hraje skvěle, objevuje se tajemná holka a spolu s ní dalších mnoho otázek. Dokud byly tyto otázky, tak mě Stranger Things bavil, jenomže čím víc se blížil konec a čím víc jsme toho věděli, tak se můj dojem hroutil. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjevení z čistého nebe, které před vypuštěním do světa působilo jen jako další neobjevné retro a po zpřístupnění na Netflixu ovládlo životy miliónů diváků a dokázalo, že rozhodně nejde o žádný laciný retro zážitek, ale o stěžejní pilíř současné sci-fi tvorby, který šikovně čerpá inspiraci z ověřených děl minulosti a osvědčené postupy okořeňuje svojí vlastní invencí. Nadpřirozená záplatka je fascinující a skvěle natočená a sama o sobě by vydala na skvělé dílo, nicméně Stranger Things mají v rukávu ještě jeden významný trumf - úžasné dětské herce, kteří zajímavým postavám vdechují život neuvěřitelným způsobem a okamžitě se stanou vašimi oblíbenými seriálovými přáteli. V dnešní době platí téměř že kdo neviděl Stranger Things jakoby nebyl. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Perfektní, ten feel 80tek je úžasnej a hned na první dobrou mě to chytlo a nepustilio. Navíc casting na nerdy pokládá další kamínek do mozaiky úspěchu série, jelikož obvykle mívám zásadní problém s dětma na plátně, jelikož jsou otravný, přehrávaj a jsou nesympatický, většinou asi nějaký protekční parchanti, tady jsem celý tý enklávě fandil od první do poslední minuty a jako plus jsem si je oblíbil natolik, že jsem se na ně těšil do dalších sérií. ()

Script 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je super. To propojení mezi postavami a divákem v sérii perfektně funguje a do konce, než skončí série vás bude vás zžírat zaživa hrůza z toho jak to nakonec dopadne. Monstrum je děsuplné až do chvíle, kdy dojde na bitvu mezi stvůrou a agenty CIA. V tu dobu ty efekty už nejsou vůbec děsivé, ale udržovat ve mě takové napětí se ještě žádnýmu filmu ani seriálu zatím nepovedlo, jako u Stranger Things. Pořád mi zůstalo spousta věcí nevyřčená, ale jde přece o seriál. Tvůrci to dovysvětlí v další řadě. 5 hvězd za první sérii. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem velice spokojený. Vždy jsem měl rád dobré příběhy o dětských partách, přestože běžně mi dětští herci ve filmech a seriálech paradoxně příliš nesedí. Tvůrci to však vzali za správný konec, nechali se očividně inspirovat příběhy Stephena Kinga a filmem E.T. Mimozemšťan, přispěli skvělou atmosférou plnou jemné nervozity, vystupňovaným napětím i přesvědčivou akcí, tím se mi trefili do chuti a nemohl jsem hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Na začátku epizody zazní píseň „Atmosphere“ od skupiny Joy Division a po ní „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash (tuto skladbu můžeme slyšet i ve vysílačce). (Duoscop)
  • Keď sa chlapci na začiatku chystajú domov, ich otec v televízii pozerá seriál Knight Rider (od r. 1982). (Bluemoon)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno