Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoci, ale seriál "Stranger Things" je kombinace toho nejlepšího z filmové tvorby Stevena Spielberga v jeho vrcholových 80. letech a lyrická óda na dětství Stephena Kinga s bubákovským podtextem.. Seroš si nehraje na nic světoborného, ale nádherně a do detailu se vyžívá právě v těchto dvou autorech.. Atmosféra osmdesátek odkapává z obrazovky podbarvena typickými elektro hity.. Obsazení dětských rolí je vynikající, dospělí naprosto nezaostávají, ale herecký výkon Winony Ryder je za posledních 30 let jeden z nejlepších.. Pro všechny, kdo si chtějí v novém příběhu připomenout naivní náladu obestřenou dětským tajemstvím, kdy kladní dospělý musí uvěřit dětem neuvěřitelné a postavit se na jejich stranu proti vládě.. Pro všechny, kteří hledají stejně silný příběh, jakým nás uchvátil E.T. :-) Miniseriál, který prostě musíte vidět během jednoho dne a hned potom si ho pustit znovu.. Těším se na druhou sérii a doufám, že jí moc nepose*ou.. ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Jsem překvapen a uchvácen! Seriál jsem chtěl zhlédnout už dříve, ale nikdy jsem nebyl schopen se k tomu dokopat. Po několika letech jsem se přinutil zhlédnout první díl a nikdy byl nečekal, že mě to natolik chytne. Seriál jsem si opravdu oblíbil dějem, postavami a spoustu dalším. Zařazení do 80. let seriálu dodává atmosféru energii a já si to okamžitě zamiloval. Všechny postavy jsou sympatické, jak jen to jde a k žádné nemám ani jednu výtku. ()

Reklama

Script 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je super. To propojení mezi postavami a divákem v sérii perfektně funguje a do konce, než skončí série vás bude vás zžírat zaživa hrůza z toho jak to nakonec dopadne. Monstrum je děsuplné až do chvíle, kdy dojde na bitvu mezi stvůrou a agenty CIA. V tu dobu ty efekty už nejsou vůbec děsivé, ale udržovat ve mě takové napětí se ještě žádnýmu filmu ani seriálu zatím nepovedlo, jako u Stranger Things. Pořád mi zůstalo spousta věcí nevyřčená, ale jde přece o seriál. Tvůrci to dovysvětlí v další řadě. 5 hvězd za první sérii. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Kurde JO! Jsem uchvácen a vrním blahem jak nejvíc můžu. Nebojím se to říct, ale je to jeden z nejskvělejších seriálů, co byl natočen a takový kult se jen tak nevidí a to víc, udělal ho právě Netflix. Miluju naprosto bravůrně sepsaný scénář, miluju na tomto to mysteriózno. Částma je to horror, částma je to drama, někdy thriller, či fantasy nebo sci-fi a přitom se tu krásně prolíná strach a dobrodružství našich hl hrdinů / dětí který zde mají hl roli. Do toho krásné hudebné ozvučení a miluju jak je seriál zasazen do krásných 80 let a strašně tomu víc buduje atmosféru. Strašně mi seriál celou dobu nevím proč připomínal film To nebo ET Mimozemšťan asi těmi dětmi. Když už sme u dětí, měl sem rád po celou dobu jak jsem s nimi sympatizoval, obyčejní nerdi jako já, bavící se o hrdinech, čtou komiksy a hrajou dračák. Strašně sem se od počátku do tohoto seriálu zažral a miluju ho a ani sekundu sem se u něj nenudil. 1 série je třeba nehorázně taky napínavá nenechávás nadechnout se a prostě vás zajímá v co to vyvrcholí ne o to kdo s kým bude chodit atd. Určitě bych třeba do dalších sérií chtěl nějaký doplňující oblouk okolo dalších našich hrdinů. No to je asi vše, WOW už chci rovnou další sérii! :D Určitě doporučuji a povinnost vidět! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Stranger Things je zajímavé už jen to, že se odehrávají v 80. letech 20. století a všechno tu tak taky vypadá, včetně soundtracku, atmosféry, atd. Mysteriózní zápletka je dost zajímavá a po 8 dílů vás nenechá vydechnout. Za těch 8 epizod se tu odehraje spoustu věcí, některé dost napínavé až děsivé, jiné zase dost vtipné. Humor tu zajišťují hlavně dětské postavy a i když tu jsou herecké výkony celkově dobré, tak děcka tu hrají naprosto dokonale ať už jde o zábavné nebo vážné scény. Povedená je i už zmiňované hudba a za zmínku taky stojí dobře natočené napínavé scény. Osm dílů je pro první sérii podle mě akorát a i když podle mě funguje i samostatně, jsem dost zvědavý na zápletku 2. série. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Když se kluci v suterénu baví s Eleven (Millie Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo) nosí tričko s nápisem „Drama Club“. Gaten Matarazzo je ve skutečnosti velkým fanouškem divadla a není tedy divu, že svou kariéru začal hraním a zpíváním na Broadwayi. (HellFire)

Reklama

Reklama