Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pecka, granát, bomba, uragán, atomovka...... Jeden z nejoriginálnějších a nejpoutavějších seriálů za poslední roky, který je geniálním žánrovým mixem tvůrčích rukopisů Štefana Špilberga a Štefana Krále, a který je víc napínavej jak moje kšandy - je až k nevíře, že tenhle počin nepochází z pera ani jednoho z obou mistrů svého řemesla, poněvadž ta inspirace takovými kulturními šlágry jako 'IT' nebo 'E.T.' je víc než očividná. Dílčí prezentace mytologických prvků Upside Down, neboli světa Druhé strany, naprosto překonává poměry ekvivalentu mysteriózního dramatu. Bratři Dufferové prostě ví jak stylově vykrádat osmdesátkovou popkulturu a zároveň této ikonické éře vzdát hold. No a Millie Bobby Brown jakožto Eleven je jeden z největších talentů svý generace. Tenhle seriál si mě zkrátka okamžitě získal a já se navždy zamiloval...... VERDIKT? Retro obsese nejláskyplnějšího kalibru - prostě nostalgická euforie hadr! 💞 ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Fantasy rodinná dráma ako od Spielberga. Mysteriózne prvky ako od Kinga a hororové monštrá ako od Camerona, Carpentera či Scotta. V tomto seriály, ktorý skladá poctu osemdesiatkam a odohráva sa v osemdesiatkach je snáď úplne všetko. Príbeh je šťavnatý, zaujímavý, napínavý, ale hlavne všetko tu funguje. Od výborného castingu, dobre napísaných postáv, hudby, či retro atmosféry. Šmakocinka. Obľúbený soundtrack: Kids. ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si pozorně prohlédnete mé hodnocení jednotlivých epizod, ve kterém dominuje především pětihvězdičkový verdikt, tak si asi řekněte, co to sakra blbnu? proč tu hvězdu ubírám? Ono je to z jednoduchého důvodu: seriál jsem viděl již před dvěma lety (tedy, první dvě epizody), a nezískalo si mě to. A nyní jsem tomu opět dal šanci... a moc se toho nezměnilo. Můj pohled je pořád takový nemastný neslaný... to ale pořád nevysvětluje těch pět hvězd u většiny epizod. Já z toho mám zkrátka jenom pocit, že to je jakoby taková velká snůška nejrůznějších klišé, které dohromady dávají hodinovou epizodu. Jenom ty klišé nějak zapadají do sebe a dějové linky skvěle tvoří, ale pocitově mi to přijde úplně rozdělené. Plus však je, že ty klišé dokáží vybudovat nevídaným způsobem a úderně. Stejně úderně jako celkové provedení seriálu. A udeřilo to silně! 8/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první sezóně jsem velice spokojený. Vždy jsem měl rád dobré příběhy o dětských partách, přestože běžně mi dětští herci ve filmech a seriálech paradoxně příliš nesedí. Tvůrci to však vzali za správný konec, nechali se očividně inspirovat příběhy Stephena Kinga a filmem E.T. Mimozemšťan, přispěli skvělou atmosférou plnou jemné nervozity, vystupňovaným napětím i přesvědčivou akcí, tím se mi trefili do chuti a nemohl jsem hodnotit jinak, než pěti hvězdičkami. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu spíše 7hodinový fantaskní rodinný film, u kterého by se mi, předpokládám, více osvědčil sledovací "maratón", než dávkování 1 díl týdně. Nicméně i při 2. variantě jsem si klučičí dobrodružství s jasnou "80s DNA" (výprava, hudba, styl) báječně užil. Výrazněji s přibývajícími epizodami, protože některé linky (např. hroucení zoufalé matky, zamilovanost premiantky do třídního plejboje), byť později obhajující svou příběhovou opodstatněnost, mě bavily mnohem méně než jiné (osud "Jedenáctky", pátrání zarputilého šerifa, rošťáckost party kluků). Rozjížděly se tedy poněkud rozvláčně až do SPOILER paralelního temného světa, jenž mi zase přišel poněkud "za hranou". ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • V epizodě několikrát zazní píseň „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash. (Duoscop)

Reklama

Reklama