Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele agentmiky k tomuto seriálu (3)

Epizoda 1 (2017) (E01) 

Jak jsem se dozvěděl, že běží nový kriminální trojdílný seriál, kde se v hlavní roli objevuje Ondřej Vetchý, tak jsem ani na moment nezaváhal a hned jsem se do něj pustil. Po prvním díle jsem snad nenašel ani jeden zápor. Příběh je dost odlišný od normálního typu kriminálek, protože vraha známe již od úvodu, ale je to příjemná změna od pořád stejného stereotypu. I zápletka má něco do sebe. Vetchý v hlavní roli září a zase ukazuje, proč je jedním z našich hereckých es. První díl přinesl i hodně vedlejších rozvětvených příběhů, tak doufám, že se jim to skloubí dát dohromady. Kamera je na české poměry skvělá, to stejné se dá říct i o hudbě, neboť takovou bych u tuzemského snímku nečekal. Těším se na druhý díl a doufám, že velmi nadějný rozjezd nezkazí nějakou zbytečnou chybou. Za mě dávám 88 % ()

Epizoda 2 (2017) (E02) 

Druhý díl byl o maličký kousek horší, ale pořád je to z české tvorby za poslední dobu top. Příběh se v druhém díle začíná více zamotávat, což je na jednu stranu dobře, neboť z pozice diváka nevím, co nás v následujícím závěrečném díle čeká, ale může se to otočit i na zápornou stranu, pokud tvůrci neukočírují příběh a ten spadne do alogického šedého podprůměru. Všichni herci kralují, nejvíce asi Malý, který se mi svým výkonem postupem času vrývá víc pod kůži. S takovým slizounem bych se kamarádit nechtěl. I ve druhém díle jsem se dočkal pár infarktových momentů, které naštěstí neměly pro hlavního hrdinu nějaké fatální následky. Musím pochválit to, jak skvělým způsobem jsou zde vykresleny nedostatky a vroubky každé z postav. Nikdo není nevinný. Uvidíme, čeho se dočkáme na závěr. Už se nemůžu dočkat. Za mě dávám 86 % ()

Epizoda 3 (2017) (E03) 

Velmi dobré zakončení této výborné minisérie. Autoři to určitě neměli jednoduché, neboť rozpracovat tolik osudů jednotlivých postav není ni snadného, notabene to nedovést do úplného nesmyslu, ale tady dávalo vše hlavu a patu. Atmosféra mě opět vtáhla, velmi se mi zamlouvalo, jak se postupně kolem každého utahuje smyčka, z které prostě a jednoduše není cesty ven. Nejlepší postavou závěrečného dílu byli bezpochyby Finger s Vetchým, kteří ostatní převálcovali. Asi bych měl jedinou výtku, a to chování hlavního protagonisty, neboť mi to přišlo v některých chvílích již za hranou a v reálu by se podle mě takto nechoval. Jinak jsem spokojený v zásadě se vším. Musím asi nesouhlasit, protože mi otevřený konec přišel snad jako nejlepší řešení. Chtělo by to více takových tuzemských počinů. Za mě dávám 85 % ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama