Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

topi 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružství začíná přesně tam, kde první díl končí, tedy těsně po zničení voskového muzea se Mark a Sára vracejí každý do svých domovů a nová cesta po hororových končinách může začít. Béčkovost z filmu přímo vyzařuje a oproti jedničce se přidal plyn na humornějších situacích a vtipech. Dvojka se skoro celá odehrává v jiných světech, nejdéle se však drží v jakémsi pseudostředověku - to je fakt úlet a neméně ulítlá je i hudba v této části. O veškeré masky se opět postaral mistr ve svém oboru Bob Keen. Výborná je i rolička "Ashe" v černobílé duchařské části. Anthony Hickox opět boduje (nejen jako režisér, ale i zde si střihl menší roli, pobočníka krále Anglie) a oba díly Waxworku spolu s Hellraiserem III patří k jeho nejlepším režisérským zářezům. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne trochu zamrzela kratučká scénka boja so zombíkmi v nákupnom stredisku - z tohto romerovského námetu sa podľa mňa dalo vyťažiť oveľa viac. Jack Rozparovač, Dr. Jekyll a v podstate aj Nosferatu sa tu tiež vyskytnú len okrajovo, čo je najmä v prípade komicky pôsobiacej napodobeniny slávneho nemeckého herca Maxa Schrecka dosť škoda. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Ale fuj! Takové nízké až odpadové hodnocení. Vlezte mi na záda, různí pseudohororoví experti a milovníci např. neumětela Flanagana a spol. Silné 3.5 a basta. Přítomnost Davida Carradinea, překvápko a parádně milá a přesto s úchylnou úctou provedená pocta takových žánrovým fláků, jako: The Haunting, která je stejně jako orig. monochromatická (zde v přítomnosti Ashe z Evil Dead či poradkyně Troi z STTNG, kterou by jste v takovémto filmu, rozhodně nečekali) či Alien, kterážto příběhová část začíná jistou úvodní melodií z 2001 (zde jsou tak neskutečně rádoby kůůl drsňácké řeči, že je to u mě spolehlivě na prskání kolem sebe, smíchy), Nosferatu z 1922 (ta je v tomto filmu zvláště boží! a stejně jako orig., němá), Dawn of the Dead (též k počurání smíchy), Jack the Ripper, Invasion of the Body Snatchers, Godzilla, Dr.Jekyll, nebo Frankenstein + special quest star jen pro zasvěcené...robot dr.Satana, který hostoval i v ST Voyager;) Mám raději mnohé pestré cestování různými místy a časy, proto nepovažuji právě za šťastné rozhodnutí, umístiti většinu děje do hradu, tj. do jedné lokace, i když si zde zahraje i samotný tvůrce.;-) P.s. škoda, že postavu Sarah již nehrála ta roztomile a sexy pěkná, Deborah Foreman. Zde ji nahradila o dost koňovitější co se týče obličeje Monika Schnarre, která ovšem zaujala v 2 dílech tv s. Friday the 13th. 3 by nebyla marná. Ostatně, tato duologie mi vždy připadala, že má potenciál a záměr...trilogie. Pro mě jsou už dávno oba díly, jednou z 90tkových klasik. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme Markizácka nostalgia z čias, keď ešte pravidelne v piatok dávali horory, plus videopožičovňová VHSka. Vidieť to po rokoch krásne zremasterované je zážitok sám osebe. Technicky je to o stupienok ďalej ako skvelá jednička, vidno, že Anthony Hickox bol fanúšik hororov a talent, lenže... Veľkú časť tu zaberá stredoveký segment, nezáživný a do filmu sa tónom nehodiaci, ak nepočítam jednu parádnu gore scénku na konci. Ok, ak by sa to skrátilo, ale prečo dostal najnudnejší príbeh najviac priestoru? No, to sa už nedozvieme. Inak svižná, vtipná early 90s zábava, oplívajúca tou sladkou dobovou atmosférou, so skvelými maskami a gore FX(ale zasa kľudne sa mohlo pridať, o žiadny gorefest sa nejedná). Hlavná hrdinka čarokrásna, linka s Bruceom Campbellom best, sama sa pohybujúca ruka a drvič na odpadky a následný gejzír nezabudnuteľný. Dawn of the dead pocta skvelá, "Alien" správne brakový a zábavný. Škoda, preškoda nudnej mediaval časti, ale aj tak videokazetové béčko s ambíciami a srdcom na správnom mieste! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní sešup nejméně o dvě třídy. Hickox překvapivě ustoupil od hororu a přednost dává hlavně humoru. A i ten po většinu času smrdí sterilitou. Přeskakování v časových rovinách je tentokrát nudné a v druhé půli dokonce otravné a bez nápadu, protože tu velkou část filmu zabírá trapné šermování. Nejlepším okamžikem budiž účast Bruce Campbella, který exceluje v pěkně ztvárněné parodii na klasickou duchařinu The Haunting. Ve zdejší mučednické roličce tu božský Ash s rozdrásaným hrudníkem snáší jednu bolest za druhou v podobě soli, octa a dřevěné podlahy. Jeho odpověď však pobaví: "Vždyť je to jen maso!" ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Anthony Hickox nabídl roli Frankensteina původně Dolphu Lundgrenovi. Ten ji ale odmítl. (Holina)

Reklama

Reklama