Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jednička byla levný, ale dobře vypadající způsob, jak uctít řadu starých hororových historek a vymyslet spojující prvek, atmosféra fungovala a efekty a masky byly výborné. Dvojka má zřejmě stejný rozpočet, možná i o něco štědřejší, ale je z toho spíš hororová komedie nestydatě vykrádající vtipnější momenty Evil Dead a děj slepující jednotlivá prostředí a pocty je natolik debilní, že chcete křičet (stejně jako herecký výkon ústřední dvojice). Efekty a výprava na levné béčko opět zdárně zvládnuté, nechápu, proč si nedal scénárista víc záležet. Závěrečné rapové video je symbolickou kulkou do hlavy diváka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech letech se fanoušci prvního dílu dočkali pokračování, které se nese poněkud odlišnějším duchu, než tomu bylo minule. I zde sledujeme jakousi variaci na hororovou komedii, plnou suchého černého humoru, ale tentokrát do toho všeho tvůrci přimíchali ještě pořádnou dávku fantasy, což ve finále filmu docela uškodilo. No vlastně jak se to vezme, protože ani jednička nebyla zrovna cool. Tedy alespoň pro mou osobu. I tentokrát jsem tak musel doslova přetrpět další dávku nudných a místy až trapných scén, při kterých jsem se ani moc nezasmál. Přesto musím uznat, že i zde se čas od času objevilo něco, co upoutalo mou pozornost. Na úkor smíchu však vzala za své kvalita speciálních efektů a nešlo si nevšimnout nepříliš vábivé gumovitosti masek. Někomu to možná nevadí, ale já bych přece jenom už v roce natočení očekával něco navíc. To samé se dá říci i o místy až teatrálních hereckých výkonech, které se alespoň místy pokusili trochu vylepšit známé tváře. Waxwork 2 by se měl brát s nutnou nadsázkou, ale z trochy srandy se bohužel nedají dělat zázraky. U někoho to možná zabere a určitě ne každý bude souhlasit s mým hodnocením, ale já jsem z toho moc odvařený nebyl. Popravdě jsem se většinu času nudil a víckrát si to už asi nepustím. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak samozrejme Markizácka nostalgia z čias, keď ešte pravidelne v piatok dávali horory, plus videopožičovňová VHSka. Vidieť to po rokoch krásne zremasterované je zážitok sám osebe. Technicky je to o stupienok ďalej ako skvelá jednička, vidno, že Anthony Hickox bol fanúšik hororov a talent, lenže... Veľkú časť tu zaberá stredoveký segment, nezáživný a do filmu sa tónom nehodiaci, ak nepočítam jednu parádnu gore scénku na konci. Ok, ak by sa to skrátilo, ale prečo dostal najnudnejší príbeh najviac priestoru? No, to sa už nedozvieme. Inak svižná, vtipná early 90s zábava, oplívajúca tou sladkou dobovou atmosférou, so skvelými maskami a gore FX(ale zasa kľudne sa mohlo pridať, o žiadny gorefest sa nejedná). Hlavná hrdinka čarokrásna, linka s Bruceom Campbellom best, sama sa pohybujúca ruka a drvič na odpadky a následný gejzír nezabudnuteľný. Dawn of the dead pocta skvelá, "Alien" správne brakový a zábavný. Škoda, preškoda nudnej mediaval časti, ale aj tak videokazetové béčko s ambíciami a srdcom na správnom mieste! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nekonzistentní slátanina, při sledování které, jsem se cítil jak na horské dráze. Dobrý rozjezd u Frankensteina, pak jsem byl pár krát v extázi a měl jsem chuť křičet, jak je to boží (černobílá pasáž o strašidelném domě s božským Brucem Campbellem a závěrečná bitka) a chvíli mi bylo na zvracení z té nemohoucnosti něco z dané scény vykřesat (vetřelecká pasáž a hlavně ultra dlouhý středověký černomagický vyblitek). Vlastně ani nevím za co ty tři * dávám. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Mnohem slabší pokračování, kde mě nejvíce uvízl v paměti bombastický Bruce Campbell. Bohužel film má mnoho hluchých míst, ale i svá světlá místa, hlavně první půlka a souboj s meči, kdy Zach Galligan a Alexander Godunov skáčou z jednoho hororu do druhého(např: Jack Rozparovač, Upír z Nosferatu, Úsvit Mrtvých, Godzila apod). Tento díl je více komediální, než první, ale bohužel není lepší hlavně v tom, že není vyrovnaný a v druhé polovině dost solidně nudí a zbytečně natahuje. Na konci je nástřel na třetí díl, který bohužel nebo naštěstí nevznikl... Mé hodnocení silné 2 hvězdičky... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Anthony Hickox nabídl roli Frankensteina původně Dolphu Lundgrenovi. Ten ji ale odmítl. (Holina)

Reklama

Reklama