Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

jahol 

všechny recenze uživatele

Film by měli dávat jako odstrašující příklad, jak scénárista ve spolupráci s režisérem dokáže pohřbít velmi zajímavý námět. Nesnáším paušalizující antiamerické kritiky, ale právě tohle je sirupová ucintaná americká limonáda, pokud nejde o parodii, která jakžtakž funguje v hezky naaranžových scénách panoramatických a davových, ale kterou okamžitě zabíjí první scéna, ve které se pokouší o vážný dialog mezi méně než pěti postavami. Jako kdyby režisér totálně zblbnul z kašírovaných exteriérů, které mu připravili, a styděl se za každou vteřinu filmu, která se jim vymyká. Jedna hvězdička navíc za prvních deset minut filmu odehrávajících se mimo Stepford, ty jsou vtipnou a vkusnou satirou. A jedna pomyslná za neúmyslnou ironii - film byl v televizi na dvou místech přerušen mezišoty uvádějící Novácké reklamy, u kterých mě vůbec nenapadlo, že jsou již mimo hlavní projekci - logickým závěrem je, že televize Nova je takový větší Stepford, logickou otázkou, jakou roli hrají její diváci.... ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Frank Oz je velmi zrádný režisér, na jedné straně má ve své filmografii některé aspoň místy zábavné záležitosti jako je Malý krámek hrůz nebo Svatba naruby, na druhé straně pak zoufale nevtipný Trhák pana Bowfingera. Stepfordské paničky bohužel patří do té druhé skupiny. Neznát předlohu je v tomto případě výhodou, protože jinak by jste se akorát celou dobu podivovali, jak dokonalý paskvil může neobratným adaptováním vzniknout. Režisérovi bych doporučil, aby do svých filmů už přestal otravně cpát svou sexuální orientaci, Kidmanová je jako už tradičně úchvatná, komediální poloha jí sedí a sluší, o tom šíleném stepfordském účesu ani nemluvě. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Obdivujem vašu knihu o vašej mame. Ako sa len volala... ?“ – „´Milujem ťa, ale zdochni´.“ Komentár obsahuje drobné spoilery (ale ak ste videli trailer, je to fuk). Ten príbeh (jedna knižka a dva filmy) je zákerný. Je tam horor, sci-fi, triler, čierna komédia, romantika, situačná komika, psychotriler, satira, paródia, fantasy, tragikomédia, dráma. Je v tom sexizmus, šovinizmus, feminizmus. Jje to o tom, že muži sú nad ženami a ženy nad mužmi. Levinovu knižku som nečítal, takže neviem, ako je to (ne)vyriešené v nej). Už prvý film (zo 70. rokov 20. storočia) sa mi neveľmi páčil (60%). Nová verzia svojrázneho muppeťáka Franka Oza ešte menej. Ak sa naladíte na správnu vlnovú dĺžku, oceníte zopár vtipov (neuveriteľne pokojne prijatá výpoveď z pracovného pomeru), niektorých hercov (odfajčievajúca Bette Midlerová) a štylizovanú výpravu, zaseknutú v 50. rokoch (účesy, kostýmy, správanie postáv). Postupne som sa ale prejedol opulentnej vizuálnej stránky a niektoré triky ma až zaskočili (zrejme schválnou, ale aj tak) primitívnosťou ( „pes“). Plus ma štval nesympatický Broderick a ku koncu to stratilo už aj posledné zvyšky logiky (podzemie nie je chránené ani len blbým visacím zámkom). Nevraviac o tom, že som pri najlepšej vôli nepochopil, či sú ženy stroje alebo len „čipmi v mozgu vylepšené pôvodné kusy“ (v „reklamnom videu“ sa hovorí, že je to žena, len s implantátmi v mozgu, ale Walken je stopercentný robot... tak ako? ... a čo sa robí s „originálnymi kusmi“?... nie, vôbec som to nepochopil). DODATOK 26. 2. 2010: Knihu som konečne dočítal a hoci výrazne stojí na šokujúcom závere, ktorý som ja poznal, tak napriek tomu ma veľmi bavila, je skvele napísané, vtipne a pritom napínavo, miestami až strašidelne. Ozov film sa jej relatívne úzko drží (ale naozaj by ma zaujímalo, čo robia s telami), napriek tomu to (tak akosi celkovo) poňal úplne zle a Levinovi nesiaha ani po sukňu. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Od Franka Oza sa mi páčila napr. komédia Trhák pána Bowfingera, Stepfordské paničky však jeho kvalitu nedosahujú, dokonca si nie som istý či sa vôbec jednalo o komédiu. Malo to pekné obsadenie, peknú vizuálnu stránku, proste to bolo na pohľad veľmi pekné. Inak je však film nudný, s tým kombinovaním žánrov to režisérovi moc nevyšlo a film je veľmi roztrieštený. Absurdné žánrové spojenia jednoducho nie sú mojou šálkou kávy. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Svižná komedie se skvělými herci a nedostatečně vtipným scénářem. Frank Oz dělal, co se dalo, Kidmanová je zase jednou výtečná, Closeová svoji roli přesně trefila , ale nikdo z nich nedokáže zamaskovat ten scénář. Je tu ovšem pár slušných scének (čtenářský klub, vyhazov), které mě docela pobavily. DVD je skvěle vybavené, komentář Franka Oze je opravdu zajímavý. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami - čtyři dávám, abych aspoň trochu vylepšil průměr. To kombajn: co jsem z bonusů na DVD vyrozuměl, původně film natočili s robotickými ženami (v jedné vypuštěné scéně předvádí Midlerová "robotický orgasmus") a pak to promítli testovacímu publiku, nějak to nefungovalo, tak vystřihli většinu robotických sekvencí a film dali do distribuce bez nich. No a bankomat zůstal... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Keď Walter (Matthew Broderick) vstúpi do laboratória, kde sa Stepfordské paničky transformujú, dostane ako člen klubu poradové číslo "1956". Rovnaké číslo vyťuká ako kód na predných dverách ich domu, aby mohla Joanna (Nicole Kidman) odísť. (misterz)
  • V roli Sarah Sanders si svůj herecký debut užila velmi slavná americká country zpěvačka Faith Hill, která nazpívala titulní píseň "There You´ll Be" k filmu Pearl Harbor (2001). (Dixieboy)

Reklama

Reklama