Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joanna Eberhartová (Nicole Kidmanová) je úspěšná televizní producentka, která však kvůli násilnému incidentu, vyvolanému jejím kontroverzním pořadem, dostane v prestižní televizní společnosti výpověď. Když se následkem toho zhroutí, přestěhuje se s manželem Walterem (Matthew Broderick) a dvěma dětmi z Manhattanu do dokonalého moderního městečka Stepfordu. Všechno zde se zdá tak perfektní, že to je až neuvěřitelné. Zdejší ženy se skvěle starají o své protějšky, o domácnost, a dokonale plní své manželské povinnosti. Joanna si společně se svými přáteli - spisovatelkou a vyléčenou alkoholičkou Bobbie (Bette Midlerová) a extravagantním homosexuálem Rogerem (Roger Bart) – záhy uvědomí, že zde něco není v pořádku. A že nic není takové, jak se na první pohled zdá… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (374)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

"Jen mocichtivý neurotičky kastrující na Manhattanu chlapy choděj v černý. Chceš bejt stejná? – Už jako malá holka jsem to chtěla." Super "spin-off" k Feminine Mystique. Nadsazené, ale pravdivé a trefné s parádními replikami. Debata nad tím, zda je lepší Xanax, Zoloft, Prozac či Viagra je top. Bavila jsem se božsky. Nedoceněný filmový klenot. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Film má jistě potenciál, jak herecký, tak v tématu, jímž se zabývá. Nicméně ani jednoho tvůrci nedokázali využít. Jednak je dost slabý scénář, jednak není znatelný jakýkoliv náznak režisérského vedení. A herci? Je dost nepochopitelné, jak mohla taková zajímavá banda přijít nazmar. Obzvlášť mám na mysli Kidmanovou, která je bohužel naprosto plonková, tady podává jedinou vyloženě špatnou kreaci za poslední dobu své kariéry. Ostatní (ne)výkony spadají do intencí přehrávání a ztrapňování se. Kupříkladu hláškám Bette Midlerové jsem se smála, ale ve skutečnosti to byly jen hlášky, které mě rozesmály, Glenn Closeová a Christopher Walken byli naprosto nevýrazní a Broderick jen podtrhuje, že není zajímavou hereckou osobností. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

V jednom zapadákově v Connecticutu jménem Stepford se dějí podivné věci. Atraktivní ženy zde připomínají dokonale naprogramované roboty. Manželská dvojice, která sem přijíždí začít nový život, zde rovněž nenalezne klid. Je totiž velké riziko, že se jednoho dne manžel probudí vedle bytosti, která to s ním myslí jinak, než by chtěl. České babičky dobíjejte přesně mají konkurenci a tenhle remake starého filmu s prvky hororu, tak úplně nedopadl ok. Klady: Nicole Kidman to sluší jako blondýnce a film táhne, tajemná atmosféra a nervozní napětí vydrží jen v první polovině, plejáda herců ve vedlejších rolích, zajímavá Bette Midler,a Roger Bart, působivá kamera, první polovina filmu je lepší než ta druhá. Zápory: pointa není příliš překvapivá, film postupem času hloupne a zhoršuje se, herci ve vedlejších rolí do svých postav mnoho nedali, nevyužitý démonický Christopher Walken, tradičně nanicovatý Matthew Broderick, film vyznívá až nehororově, režisér Frank Oz nebyl dostatečně adekvátní volbou, podruhé se to vidět nedá. Mé hodnocení: 50% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Za zklamání dávám ještě o hvězdu míň, než by si tento film možná zasloužil. Sice jsem nečetla knižní předlohu, ani jsem neviděla původní film z roku 1975, ale něco mi říká, že tento moderní remake svým předchůdcům jen kazí reputaci. První polovina byla sice slušná, ale konečné rozuzlení bylo až příliš hloupé, odehrálo se moc rychle a jako konec se to zkrátka nedalo nějak pobrat, takže celý film vyzněl tak nějak do ztracena. Nakonec mi zbylo jen zklamání a neurčitý zamlžený pocit z celého filmu, který mohl být o hodně lepší, s propracovanějším příběhem, ale bohužel nebyl. ~(1,6)~ ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Četla jsem knihu a dobře si pamatuju ten nepříjemnej stísňující pocit, co jsem při tom měla. U sledování tohohle zbyl jen ten nepříjemnej. Tohle zpracování zvládá vyobrazit vizuálně Stepford tak, jak byl zřejmě zamýšlenej, zbytek je místo původního sci-fi říznutého hororem obyčejná komedie. Sice tam hraje Kidmanka, kterou mám ráda a Walken, kterýho mám ještě radši, ale zachránit to nemůžou. Co tomu nasadí korunu je ten debilní hollywoodskej konec a navíc zásadní změna motivu a celkový myšlenky knížky, což doteď nemůžu pochopit a nechci pomyslet, jak by se na to tvářil chudák Ira Levin. Zřejmě se jednalo o nějakou tvůrčí invenci či co. Díky bohu, že Rosmary dopadla o dost líp. Kdo četl předlohu a líbila se mu, ať se raději nedívá. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se měli původně objevit sourozenci John Cusack a Joan Cusack, pro které by to bylo už 9. společné účinkování před kamerou! Jejich role nakonec převzali Matthew Broderick a Bette Midler. (imro)
  • Nicole Kidman souhlasila s účastí ve filmu teprve když slyšela jméno režiséra Franka Oze. (Petr23)

Reklama

Reklama