Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh podle skutečné události, který vypráví o veliké lásce na pozadí největší jaderné katastrofy... Jaderná katastrofa v Černobylu roku 1986 ovlivnila osudy mnoha lidí. I přesto se zde mohla zrodit láska. Když mladá Alya v Pripjati potká vojáka Pavla, okamžitě mezi nimi přeskočí jiskra. Pavel však musí odklízet suť ze zasaženého reaktoru... (TV Prima)

(více)

Recenze (65)

Gulde 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že v tomto filmu měli vyloženě skvěle vyvedené kulisy - až jsem si místy říkal, že snad kvůli tomu postavili novou elektrárnu a nechali jí opět řuchnout reaktor. V tomhle směru k filmu nemám výtek. Bohužel je ale jinak celý film vlastně jen jedna velká slaďárna, utopená v typicky východním patosu doprovázeném typicky nevhodnou, rušivou hudbou. Škoda toho. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Ukrajina udělala v roce 2013 4dílný seriál celkem na 200 minut a sestříhali to do televizního filmu. Ten milostný příběh, na jehož pozadí se děje černobylská katastrofa, ten se mohl stát fakt asi jen tam. Našinci může přijít přitažený za vlasy a hlavně to bylo v osmdesátkách. ALE vizuálně to mají docela dost dobře zmáknuté, kam se na to hrabe většina našich seriálů. Motylki mají na IMDB 76% a tu jen 36% ??? ()

Reklama

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, ale vybavila se mi při sledování tohoto filmu skvělá šedesát let stará válečná ruská romance Balada o vojákovi. Tehdy to ještě ruští tvůrci uměli. Tento film je ostudou jednadvacátého století. Herecké výkony nic moc, jenom ta dobová výprava byla ke koukání. Název Černobyl nasadili naši jen z propagačních důvodů. Pokud jsem se dívala, tak film se v původním znění jmenoval Motýlci, což by spíš odpovídalo příběhu. Můj první ukrajinský film a zřejmě taky poslední. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Milenecký příběh na pozadí černobylské katastrofy. 1) Osobní příběh je docela zajímavý zvláště s ohledem na události. Ovšem zobrazení havárie je nevýrazné, možná se měli tvůrci omezit čistě na romantickou linii. Hlupáky z televize Prima by to alespoň nelákalo nazvat příběh Černobyl, o který ve filmu ale vůbec nejde._____ 2) Režisér navíc moc neumí akci a celkem není snímek nic moc._____ 3) Pěkný 21letý Rus Jurij Borisov (Pavel) se později stal známým a obsazovaným hercem, ale zde mě jeho výkon nezaujal na rozdíl od výborné 24leté Rusky Marii Pojezžajevé (Pavlova partnerka Alja)._____ 4) Viděl jsem 120minutový film (2014), který vznikl sestřihem původního čtyřdílného miniseriálu (159 minut - 2013)._____ 5) Tvůrci se snažili o věrohodnost reálií. Protože evakuace obyvatel probíhala ve žlutých autobusech maďarské značky Ikarus (tehdy běžně používané vozidlo v rámci RVHP i u nás), hledali je po celé Ukrajině. Většinou již nebyly schopné provozu. Potřebovali rovněž sanitky, policejní auta i civilní žigulíky. Dále pak vojenskou techniku - vrtulníky, obrněné transportéry, které museli přemalovat dobovou zelenou barvou. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Není to úplná tragédie, jak to asi z místního hodnocení vypadá, ale s místními komentáři se dá v zásadě souhlasit - například jak píše Lenulinka, člověk má skutečně až pocit, že kouká na Rosamunde Pilcher. Ruské herečky jsou tradičně krásné, ale hlavní postava je skutečně ztřeštěná, až otravná holka. Netušil jsem, že tenhle film je vlastně výsledek sestřihu ze čtyřdílného seriálu, ale už je mi jasné, odkud čerpal inspiraci mnohem lepší britský seriál natočený o šest let později - třeba scéna odklízení ze střechy nebo řešení psí otázky, ne každý by si vybral takové detaily. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama