Reklama

Reklama

Epizody(5)

Obsahy(1)

Česko, dnes. Nově jmenovaný ministr školství a mládeže Lubor Šnajdr brzy po nástupu zjišťuje, že rozpočet ministerstva je téměř vyčerpán projektem České nebe, jehož cílem je vyslat českou posádku na Měsíc. Vychází najevo, že posádka už usilovně trénuje v budovách areálu Brdy 1, který v účetnictví vychází na pět miliard, ale v realitě vypadá jako rozpadající se areál zrušené základní školy. A že centrifuga, kterou ředitel projektu ing. Sumec zanesl do účetnictví v hodnotě 250 miliónů korun, je ve skutečnosti upravený řetízkový kolotoč z majetku firmy Atrakce – Farkaš a syn. Je pochopitelné, že ministr Šnajdr má na Sumce řadu otázek. Ale protože Sumec promptně odcestoval na ostrov Martinik, kde si z peněz ušetřených z úřednického platu postavil luxusní hotel se soukromým kotvištěm, musí si své otázky zodpovědět Šnajdr sám. Hlavně tu jednu: jak dostat tu partičku ztracenců do konce roku na Měsíc a nemuset tak vrátit Evropské unii dotaci... Kosmo vypráví v nemilosrdné nadsázce příběh velkého projektu malého národa. Nelítostně se věnuje českým mindrákům, nezůstává však uzavřeno v české kotlině, ale vtahuje do své ironické hry i Američany, Rusy, Číňany, Poláky a Slováky. Je vyprávěno po dvou liniích: Hrdiny té první je čtveřice nekompetentních kosmonautů, kteří putují vesmírem v absurdní raketě spolu s živou slepicí, jejíž účast na vesmírném dobrodružství si vymínil sponzor letu, přední český drůbežář. Hrdiny té druhé je ministr školství a mládeže se svým tajemníkem, kteří let jistí zespodu a zajišťují mu jak politickou podporu, tak naplnění tvrdých podmínek sponzorské smlouvy. Žánrově Kosmo připomíná klasické české crazy-komedie, ale s temným podtónem společenské kritiky, trochu Zelený Raoul, trochu Červený trpaslík, trochu Jistě, pane ministře, ale zcela stoprocentně Česká republika roku 2016. (Česká televize)

(více)

Recenze (444)

Drussus odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem se koukat stěží do půlky jednoho dílu. Tak křečovitá snaha o vtip a zesměšňování své vlasti se jen tak nevidí. ()

Berta 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem se smát a to se podařilo, kdybych chtěla hledat něco hlubšího, budu se dívat na dokumenty. V tomto typu komedie jde fakt o jednoduché sdělení nezatížené přehnanými gesty a překombinovanými scénami. Kdo hledá bláznivou parodii na naši povahu, ten pochopí. Díky za odpočinkové Kosmo. ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál. Zatím nejlepší byl třetí díl. Vytkla bych jen zbytečně moc sprostých slov, která naopak působí spíše nepřirozeně. Co se týče gegů, rozhodně se povedl Hrabiš a čínské odpočítávání. ()

kuri-noha 

všechny recenze uživatele

Skvělá, v Česku nevídaná věc. Vypointované situace, satira na všechny strany (čehož si považuju). Kosmo si umí dělat legraci především z našeho národa, a to přitom nepitomě a trefně. Měl bych k seriálu snad jedinou výtku - vtipy občas bývají dovysvětlované (zbytečně) ve druhém sledu jako v případě pětky v nácviku na odpočet ve 3. díle. První episoda dobrá, ale oproti dalším slabší. Čekám ještě na poslední díl, po něm se dost možná rozhodnu pro 5*. ()

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

Přijde mi divné (a zbytečné) aby tu každá epizoda měla extra odkaz a hodnocení. To by to za chvíli mohlo být u každého seriálu díl po dílu.... O prsa pana ministra se mi to nevešlo do 5*, protože je tam pár slabších úseků. V některých případech je humor trochu nucený, v jiných se mi na mysl vrákadala trochu nuda, kdy jsem si začínal říkat, že se to vleče. Na internetové HITY Blaník a autobazar to nemá, otázka je nakolik do toho promlouvá svázanost tvorby pro veřejnoprávní tv a nakolik schopnosti tvůrců. Ale jinak dost dobrý počin s celou řadou výborných momentů a vtipů, při kterých jsem nasmál. Navíc pracuji v oboru, který tam dostal také svůj díl, a to hodně povedeně, což mi pořádně provětralo bránici a zvedlo to moje hodnocení. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Vrchol seriálu přichází v druhém a třetím dílu, tam je rozhodně největší nálož vtipných narážek. Škoda, že k závěru už téhle munice ubývá, ale i tak na poměry české seriálové bažiny je to perla. ()

Eweak 

všechny recenze uživatele

Konečně český komediální seriál, který se nebojí si rýpnout. Škoda, že měl jen pět dílů, ale asi lepší, než kdyby ho tvůrci zbytečně natahovali. Pan ministr s tajemníkem by si ale mohli střihnout nějaký spin off.:D ()

michalkop 

všechny recenze uživatele

Seriál mě mile překvapil. Nečekal jsem od něj nic a dostal jsem pohodových 2,5 hodiny smíchu. Na rozdíl od většiny osazenstva mě první díl bavil nejvíc a poslední nejmíň. Spousta dobových narážek a vtipů. Jsem zvědavý, jak to bude vtipné za pět let. ()

Motherlovebone 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jasný čtyři hvězdy. Až na astronauta s jednou koulí je to skvěle obsazený. Baldýnskýho sleduju od dřevních let reflexu a měl sem mylnej dojem, že to je brouk pytlík naší žurnalistiky. Se omlouvám. A Myšička je tam na oskara ()

Nechic 

všechny recenze uživatele

Hodnocení bych rozdělil na části před odletem a po odletu. Před odletem 4* - Skvělý rozjezd, všechny linky zábavné. Politická trochu ve stylu jistě pane ministře, první díl s více prázdnými místy, jako by autoři nevěděli co by tam mohli ještě dát. Také tepání do dalších zemí se povedlo. Po odletu 2*- Podle mě odletěli moc brzo, před odletem byl určitě prostor pro spoustu zábavného politikaření a pro přípravu posádky. Hodně hluchých míst to dokazuje, málo linek z politiky, scény z lodi o ničem, celkem nudný a extrémně pitomý děj ke konci. Zachraňuje to jen pár zábavných scén a hlášek. Jako celkový počin to však jako oddechovku s trochou sebemrskačského humoru mohu doporučit. ()

Pignon 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že už mě nic nemůže pobavit víc, než ten samotný seriál, ale komentáře, které jsou k němu přilepené, jsou tak odborné a hluboké, že jsem viděl odraz mé tváře až na samotném dně studny. (teda o-studny). Ten seriál je přece hlavně a jenom o naší "velikosti", což jsme si níže potvrdili. Bobdynil a Bolestín, Naftalín a Půlpán, Všehomír a Držgrešle, vyšli do světa, potkali Pochleba, Chvástala a Sysla, povídají přátelé, pojďte do světa. ()

Pacas odpad!

všechny recenze uživatele

Neveřejnonesvéprávná nečeská netelevize se pokusila o (ne)humor a nejspíš za velkého sponzorství banderovských vymrdanců ze strany antibureš Toi Toi iq9. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

soutěž o poklad skřítka Topílka :D nejvíc scéna: narážka na Mnichovskou dohodu a vůbec veškeré dialogy z ministerstva jsou geniální... ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Možná trochu slabší, ale dávám za netradiční český počin, plný fajn humoru, nadsázky, politických narážek i trefného popsání českého chování, 5*. Jen ten konec mohl být trochu lepší. Ale jinak se mi to líbilo. ()

Signore 

všechny recenze uživatele

Seriál střídá geniální pasáže s těmi výrazně slabšími, celkově však v domácích podmínkách velmi slušný nadprůměr. Není to však humor pro každého! Pokud jde o herce, tak jednoznačně skvělý Myšička, pro mě ale i dva objevy: Eva Josefíková a Jiří Hána. ()

Související novinky

5. ročník festivalu Future Gate

5. ročník festivalu Future Gate

07.02.2018

Pátý ročník festivalu science fiction filmů zavítá do pěti měst. Jako každý rok představí časem prověřené klasiky i filmové novinky, a nově i dokumenty, workshopy, velkolepý koncert nebo diskuse se… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

Reklama

Reklama