Reklama

Reklama

Viktor Taransky je režisér, scenárista a producent, kterého v poslední době pronásleduje pořádná smůla. Jeho poslední film byl propadák, teď mu utekla hvězda jeho nového filmu, rozmazlená Nicola. Viktor rozmary herců nesnáší, proto by se bez ní klidně obešel, jenže studio se obává pomsty herečky, a tak raději zruší smlouvu jemu. Zatímco si Viktor vyklízí kancelář, nabízí mu neznámý muž možnost využít "umělé herce". Zničený režisér mu nevěnuje velkou pozornost. Po několika měsících je mu doručen od neznámého balíček s harddiskem a speciálním programem, v němž počítačem simulovaní herci vypadají jako skuteční. Viktor si vybere simulaci číslo jedna, étericky krásnou Simone, kterou obsadí do hlavní role a natočí s ní film za své peníze. A pak se stane něco nečekaného, z jeho nového snímku je obrovský divácký hit a z neznámé herečky superhvězda... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol je patlat. Přijde s originálním námětem, ze kterého se mu podaří vymlátit nekolik podnětných myšlenek a zajímavých nápadů, ale nakonec ho stejně utopí v nepřesvědčivém zpracování a zbytečně naivním obalu. V Simone se mu to nepřihodilo poprvé, ani naposledy. Balancování mezi alegorickou vážnou sci-fi a bláznivou komedií se mu zkrátka nepodařilo ustát. V jednotlivostech slušné, ale celkově je S1m0ne prostě blbost no. Škoda. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Kdo s čím zachází, s tím také schází. Aneb jedna svatá pravda o tom, jak jedna lež může přerůst kapacity člověka a sám člověk by si neměl hrát na boha. Niccol natočil (ostatně jako vždy) vizuálně podmanivou komedii s hořkým nádechem o zoufalém muži procházejícím krizí a jeho ideální spáse z jedniček a nul. Nikdy ovšem není vše ideální a bezchybné aneb Niccolova společenská kritika která odráží nejen zásadní lidské otázky ale reflektuje i nahnutou mentalitu současné společnosti. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zábavná satira na Hollywood, která v určitých ohledech sklouzává do přílišné naivity a to na celkovém dojmu z filmu dost ubírá. Herecky ale super. Al Pacino je frajer jako vždy, Rachel Roberts je skvěle umělá a oko potěší mlaďoučká a miloučká Evan Rachel Wood. Šlo by z toho vytřískat ale asi i něco víc. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Musím konstatovat: Skvělé ba i přímo dokonalé! Tento film představuje originální nápad, který je výsledkem toho, jak člověk propadne závislosti. Čím více člověk chce, tím je to pro něj horší. V tomto filmu je velice zábavnou formou zachyceno davové šílenství, sahající ke kontinentálnímu až k celosvětovému po jedné fiktivní figurce. V jistých momentech jsem se opravdu nekontrolovatelně zasmál, jak má být ve správé komedii - navíc s Al Pacinem (a to se jen tak nevidí). Jasný důkaz toho, co dovede provést moderní počítačová technologie. Komedie, která si mě opravdu získala. Komedie, která se ke konci mění v drama, částečně až místy ve smutnou záležitost. Avšak nenechte se mýlit :)) ke konci jsem byl opět příjemně překvapen. Sečteno, podtrženo. VIRTUÁLNĚ NAVŽDY! ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Výborný Al Pacino jako šílející režisér Taransky a v každém záběru krásná Winona Riderová coby dokonalá herečka SIMONE hrají pod taktovkou satirika Andrew Niccola, režiséra zodpovědného za Obchodníka se smrtí. Tentokrát se kritizuje filmový průmysl, přidušený komercí, kulty osobnosti a nezničitelnost popkulturních ikon. Závěr podobně jako u Obchodníka je velmi děsivý, když zbožňovaná avšak neživá SIMONE s imaginárním dítětem Taranského ovládaná jeho ženou a dcerou oznamuje počátek své politické kariéry. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (7)

  • Za záverečnými titulkami následuje ešte potitulková scéna. (ad0lph)
  • Viktor Lazansky (Al Pacino) nosí hodinky značky Rolex Datejust. (dyfur)

Reklama

Reklama